Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

3 Verhalen

het verhaal van A(msterdam) nieuws

Schuivende luchten van Carel Willink

Vanaf 17 april a.s. is in het Foam aan de Keizersgracht een prachtige collectie van de schilder(en fotograaf) Carel Willink te bewonderen; thema voorstudies van Wolken en lucht in Amsterdam.
Foam presenteert een bijzonder en tot recent onderbelicht thema uit het omvangrijke oeuvre van de beroemde Nederlandse schilder Carel Willink. Vanuit zijn appartement en het daarboven gelegen atelier aan de Ruysdaelkade/hoek Stadhouderskade - met uitzicht op het Rijksmuseum - fotografeerde hij de luchten vanaf de jaren '30 boven Amsterdam als schetsmateriaal voor zijn schilderijen. Jarenlang waren de wolkenluchten verborgen in het negatievenarchief dat beheerd wordt door zijn weduwe Sylvia Willink. Totdat Willem van Zoetendaal, fotografiekenner, boeken- en tentoonstellingsmaker, vorig jaar met haar steun een publicatie aan dit heel specifieke werk van Willink wijdde. Deze publicatie vormt tegelijkertijd de aanleiding voor de tentoonstelling in Foam.

Carel Willink (1900-1983) was één van de belangrijkste Nederlandse schilders van het magisch- of imaginair realisme, zoals hij zijn schilderstijl zelf noemde. In zijn werk combineerde hij een verfijnde, meesterlijke techniek die de werkelijkheid gedetailleerd weergaf met een vervreemdende, soms zelfs dreigende sfeer. Zijn spectaculaire wolkenpartijen maakten daar een belangrijk onderdeel van uit. Tijdens de schetsperiode die voorafging aan het maken van een schilderij verzamelde hij allerlei soorten beeldmateriaal, zoals ansichtkaarten en foto's uit kranten. Ook gebruikte hij een camera om zijn onderwerpen vast te leggen. De foto's hadden een praktisch doel; het was Willink niet om de fotografie zelf te doen, maar hij gebruikte de foto's als voorstudie voor zijn schilderijen. Zo speurde hij, door zijn atelierraam tegenover het Rijksmuseum, met zijn fototoestel de hemel af naar, volgens eigen zeggen, "schuivende luchten"

bron www.foam.org.

Moment

0 Tweedehands

nog geen vraag & aanbod

Oproep:Collectanten gezocht voor Fonds Kinderhulp 21-27 april

OPROEP: collectanten gezocht voor "een beetje gewoon geluk"
Van 21 t/m 27 april wordt de jaarlijkse collecte voor het Nationaal Fonds Kinderhulp gehouden. Kinderhulp komt al meer dan 50 jaar op voor kinderen met minder kansen. Kinderen uit de jeugdzorg of gezinnen met financiële problemen. Kinderhulp wil ook hen laten genieten van de leuke dingen van het leven. Helaas ontbreekt het hiervoor vaak aan geld. Kinderhulp wil armoede geen spelbreker laten zijn en helpt deze kinderen. "Een beetje gewoon geluk" voor kansarme kinderen".
Wilt u hier aan bijdragen? Word collectant, met een of 2 uurtjes collecteren zijn wij al heel erg geholpen! Aanmelden kan via email aan annetvdvaart@gmail.com of per telefoon 06-45748846. Uw hulp is zeer welkom! Voor meer informatie: www.kinderhulp.nl

Anders...

Over Oude Pijp

Oude Pijp
De Oude Pijp, ook wel Noord-Pijp, is een wijk in Amsterdam. Samen met de Nieuwe Pijp vormt de Oude Pijp de wijk (voorheen stadsdeel) De Pijp. Een bekende straat is de Albert Cuypstraat met de Albert Cuypmarkt. Bekende pleinen zijn het Gerard Douplein en het Marie Heinekenplein, beide met veel horecagelegenheden. Ook het Sarphatipark bevindt zich in de Oude Pijp.

Het oude deel van de Pijp staat bekend als het Quartier Latin van Amsterdam (naar de wijk Quartier Latin in Parijs).Een bekend gebouw is de voormalige Heineken-brouwerij (tegenwoordig Heineken Experience) aan de Stadhouderskade bij de Ferdinand Bolstraat.

Bron: Wikipedia
http://nl.wikipedia.org/wiki/Oude_Pijp

Aangrenzende buurten
Nieuwe Pijp De Weteringschans Diamantbuurt Duivelseiland Grachtengordel-Zuid Weesperzijde
Inwoners
14.550
Bevolkingsdichtheid
Oude Pijp 23.025 per km²
Landelijk 500 per km²