Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

5 Verhalen

het verhaal van Carolina

'Tijd voor jezelf, tijd om te leven en te bewegen....'

Beste mensen,
Als buurtbewoner wil ik graag het volgende met jullie delen.
We mogen de zomer nog even ervaren, en misschien heb je zelfs nog een weekje vakantie. Ik kan mij voorstellen dat je het najaar graag waardevol en inspirerend wilt ingaan. Om tot een goeie keuze te komen kan het helpen om er even tijd voor te nemen. Jezelf een paar vragen stellen, zoals:

- Waar heb ik behoefte aan? Wat kan mij ondersteunen?
- Wat vind ik belangrijk in mijn leven? Waar geef ik om?
- Welke richting wil ik op, vanuit welke waarden wil ik leven?

Ook ik stel mij elke keer weer die vragen.
Het houdt me wakker, nieuwsgierig en dicht bij mezelf.
Zo blijft Mindfulness training geven en mee mogen kijken met de deelnemers altijd weer boeiend. Samen de thema's en onderwerpen onderzoeken en aangaan is elke keer weer nieuw. Hoe het ons helpt in onze veerkracht, flexibiliteit en daadkracht. Het begint tenslotte bij jezelf, dan pas kan je je verbinden met de ander(en).

Rust en balans willen we denk ik allemaal. Wat Mindfulness brengt is meer dan dat; te staan en te zijn in momenten van onrust, twijfel, afkeer, verlangen of andere intense emoties en gedachtestromen zonder er door meegesleept te worden. Een groter perspectief op het leven te hebben, zonder verlies van oog voor details en verdieping. In contact te komen en te blijven met die innerlijke impuls om te groeien en te ontwikkelen!

Dus Mindfulness gaat niet alleen over het leren van de vaardigheid, maar ook een andere blik kunnen werpen op de roerige wereld om ons heen, en om een waardevol leven te leiden.

In mijn nieuwsbrief informeer ik je graag over een aantal mindfulle zaken; de nieuwsbrief vind je via de link http://ymlp.com/z0TtQY.
Zo zal ik dinsdag 12 september en donderdag 14 september weer de Mindfulness training aanbieden in Reade op de Overtoom. Er is nog plaats, dus wacht niet te lang als je je wilt aanmelden. Er gaat altijd een gratis telefonisch intakegesprekje aan vooraf. Het is een betaalbare 8-weekse training, en als je aanvullend verzekerd bent kan het misschien zelfs (deels) vergoed worden. Een betalingsregeling is ook altijd mogelijk. Verder advies hierover kan ik je dan in het telefoongesprek of per email geven.

Wat ik ook met heel veel plezier beoefen is Aikido, al 20 jaar in mijn hart en ziel. Ik geef les in Amsterdam-Zuid (achter Sarpahatiepark, in 2e J van der Heijdenstraat 75) en in het Vondelpark. Misschien heb je ons wel eens op een zondagochtend in het Vondelpark gezien! Als je belangstelling ernaar hebt, spreek me gerust aan. Ik bied je graag twee gratis lessen aan!
Het is zo'n boeiende zelfverdedigingsvorm, met zoveel waardevolle elementen die we ook in ons dagelijks leven kunnen toepassen. De training brengt lichaam en geest in balans, respecteert ons welzijn, geeft ons energie en biedt een perspectief aan van vrijheid in beweging en zijn. Aikido heeft fundamenteel geen competitieve, maar weerstandsloze elementen waardoor iedereen op eigen tempo en niveau kan leren.
De intentie van Aikido is dat je in een conflictsituatie je wilt verbinden met de aanval/energie van de ander om samen tot een oplossing en harmonie te komen. Hierdoor zien de bewegingen er vaak heel vloeiend uit.

Neem gerust contact met mij op als je meer wilt weten. Ik help je graag verder!

Met warme groeten,
---
Carolina van Haperen
www.aikicontact.nl
aikicontact@gmail.com
tel.: 06 - 13 69 28 08
VMBN, RBCZ, LVPW & SCAG lid
ism SeeTrue Mindfulness

Locaties

0 Tweedehands

nog geen vraag & aanbod

Carrière Coach Café Twee keer per maand vindt ...

Carrière Coach Café
Twee keer per maand vindt in Amsterdam het Carrière Coach Café plaats. Wil jij weten of je op het juiste carrière pad zit, of hoe je het juiste pad kiest? Kom dan naar deze workshop.

Tijdens een bijeenkomst van het Carrière Coach Café onderzoek je wat je talenten zijn, waar je gelukkig van wordt en hoe je je talenten optimaal kunt gebruiken om dat te gaan doen waar je gelukkig van wordt. Dit doe je samen met andere deelnemers onder leiding van ervaren coaches. Het café duurt ongeveer twee uur.
20 februari is de eerstvolgende bijeenkomst.

Kijk op www.carrierecoachcafe.nl
www.facebook.com/carrierecoachcafe
www.twitter.com/carrierecoachc

Anders...

Over Amsterdam

Oude Pijp
De Oude Pijp, ook wel Noord-Pijp, is een wijk in Amsterdam. Samen met de Nieuwe Pijp vormt de Oude Pijp de wijk (voorheen stadsdeel) De Pijp. Een bekende straat is de Albert Cuypstraat met de Albert Cuypmarkt. Bekende pleinen zijn het Gerard Douplein en het Marie Heinekenplein, beide met veel horecagelegenheden. Ook het Sarphatipark bevindt zich in de Oude Pijp.

Het oude deel van de Pijp staat bekend als het Quartier Latin van Amsterdam (naar de wijk Quartier Latin in Parijs).Een bekend gebouw is de voormalige Heineken-brouwerij (tegenwoordig Heineken Experience) aan de Stadhouderskade bij de Ferdinand Bolstraat.

Bron: Wikipedia
http://nl.wikipedia.org/wiki/Oude_Pijp

Aangrenzende buurten
Nieuwe Pijp De Weteringschans Diamantbuurt Duivelseiland Grachtengordel-Zuid Weesperzijde

2 lokale fondsen

Fonds voor Oost

Bezoek de website

Stichting Eigenwijks

Bezoek de website
Huishoudens
Loading...