Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

Paasfeest op Kinderboerderij Canton

Geslaagd Paasfeest!

Het was weer een super leuk Paasfeest op Kinderboerderij Canton! Het was een gezellige dag met veel bezoekers. April doet wat hij wil... dus af en toe een buitje en een verrassend zonnetje... Gelukkig was het droog toen er met zijn allen werd gezocht naar de paaseieren... en deze werden allemaal gevonden!

Op de kinderboerderij was weer van alles te doen. Ilse, konijnentrainster van het Regionaal Voorlichtingsbureau Konijnen, gaf demonstraties met haar drie hazen, heel interessant en leerzaam (www.rvbkonijnen.com/overige-diensten). De Colour Girls maakten weer van veel kindergezichtjes mooie creaties. Bedankt dames.

De kinderen hebben mooie knutsels gemaakt en de ontdekkingstocht gedaan (met vragen over de kinderboerderij en de dieren op de boerderij). Zij leefden zich uit op het springkussen en ook de lammetjes lieten trots hun gekke sprongen zien in hun stal. De lijst met meiden-namen beginnend met de letter "R" wordt steeds langer, binnenkort maken we op de kinderboerderij en de website de namen van de lammetjes bekend!

De chocolade Paashaas-wedstrijd is gewonnen door twee dametjes die "exact" het juiste gewicht hadden geraden van 1 kilo. Zij gingen trots met de chocolade-Paashaas naar huis. Smul ze dames!

Kinderboerderij Canton wil graag alle vrijwilligers en bezoekers bedanken voor het enthousiasme en graag zien zij iedereen terug op het volgende feestje, namelijk zondag 11 juni a.s. "Het Schaapscheerdersfeest"! Zet het alvast in de agenda.

Verslag

Bekijk alle

Lammetjes van Mila

Schaap Mila trotse moeder !

Op 5 april jl. heeft schaap Mila gelammerd en ze showt trots haar jonkies. Het zijn twee prachtige meiden! Zij willen natuurlijk ook een mooi naam......... De namen beginnend met de letter “R” kan je doormailen aan Kinderboerderij Canton (info@kinderboerderijcanton.nl) of op Facebook plaatsen. Wie weet krijgen ze wel jouw verzonnen namen! Komen jullie de twee meisjes bekijken?

Verslag

Bekijk alle

NL Geeft

Kinderboerderij Canton doet dit jaar voor de derde keer mee en zij willen op deze manier geld inzamelen voor het hekwerk rondom de konijnen “Vlaamse reuzen”. Alvast hartelijk dank voor uw steun! Kijk voor meer informatie op www.kinderboerderijcanton.nl > activiteiten of op www.oranjefonds.nl.

Geef gul tijdens Oranje Fonds Collecte NL Geeft!
Ruim 100 organisaties in de provincies Utrecht en Overijssel collecteren voor het sociale initiatief. Van 17 mei t/m 20 mei: Oranje Fonds Collecte “NL geeft!” Geef aan het Oranje Fonds en steun een organisatie in uw buurt. Met een kleine bijdrage maakt u een groot verschil. De helft van uw gift gaat direct naar de organisatie. De andere helft besteedt het Oranje Fonds aan sociale initiatieven in dezelfde provincie.

Lammeren huppelen blij in de wei
Moeder Nova, één van de Clun Forest schapen is 29 maart jl. bevallen van een lammetje. Moeder Mila, ons Veluws heideschaap, heeft op 7 april jl. twee lammetjes, één wit en één zwart lammetje gekregen, ook zij springen nu heerlijk in de wei rond. Trotse moeders Nova en Mila zijn al helemaal gewend en showen trots hun lammetjes. De kleintjes spelen heerlijk buiten. Ze voelen zich al helemaal thuis op de kinderboerderij. Kom je snel onze jongste bewoners bewonderen? Wat zijn ze lief hè.

Help je mee om een leuke nemen te verzinnen, twee jongens namen en één meisjes naam. Alle drie de namen moeten beginnen met de letter “P”. Mail de namen naar: info@kinderboerderijcanton.nl of schrijf de namen op een briefje en geef deze af op Kinderboerderij Canton. Welke naam er wordt gekozen wordt bekend gemaakt op het Schaapscheerdersfeest en komt natuurlijk op de site te staan. We zijn benieuwd wat jullie voor leuks bedenken.

Zondag 29 mei a.s. Schaapscheerdersfeest, schapen doen hun jas uit!
Het is weer zover, de zomer komt eraan, de temperatuur stijgt! Onze schapen krijgen het warm… dus werk aan de winkel! Zondag 29 mei a.s. worden de schapen van Kinderboerderij Canton geschoren. Op de boerderij is deze feestdag ook een spinster aanwezig, zij laat zien hoe je van schapenvacht wol kunt maken.

De kinderboerderij is open om 13.30 uur en vanaf dan starten alle activiteiten. Zorg dat je op tijd bent. De schapen worden tussen 15.00 - 16.00 uur geschoren! Om 16.30 uur komt er een einde aan deze gezellige dag. Komen jullie ook? Gezellig!

Activiteiten
Voor kinderen geldt (die dag) een toegangsprijs van € 3,50 in ruil waarvoor zij een spelkaart krijgen. Daarmee kan je meedoen aan diverse spelletjes. Je kunt knutselen, springen op het springkussen, je kan geschminkt worden en er zijn nog veel meer activiteiten.

Word 'Vriend van Kinderboerderij Canton'
Een blijvende actie is ‘Vriend worden van Kinderboerderij Canton’. Om de kinderboerderij mooi te houden en activiteiten te kunnen blijven organiseren kan je vriend worden van de kinderboerderij, meer informatie is te vinden op onze website.

Wat is er verder te doen deze lente op de kinderboerderij
Veeeeel, zet de volgende data maar alvast in je agenda!
Deze week Oranjefonds Collecte NL Geeft! 17 t/m 20 mei
Vanaf nu Kom op kraamvisite bij schaap Nova en Mila
Zondag 29 mei Schapen scheren op het schaapscheerdersfeest

Het wordt weer beestachtig leuk!

NL Geeft! Ook Kinderboerderij Canton doet mee!

Bekijk alle

Paasfeest op Kinderboerderij Canton

Paasfeest weer groot success op Kinderboerderij Canton
Het was een gezellig en zonnig Paasfeest. Veel bezoekers wisten de kinderboerderij te vinden. De Paashaas had zijn best gedaan en meer dan genoeg paaseitjes verstopt! Al snel stroomde de kinderboerderij vol met "speurneuzen". De eerste groep zou dan ook om 14.00 uur vertrekken om te gaan zoeken. Alle eitjes zijn gevonden!

Er was veel animo bij het paaseieren-zoeken, de groep werd opgesplitst in twee leeftijds-categorieën. De oudste kinderen zochten in het Cantonspark en de kleintjes bleven op de kinderboerderij om samen met de Paashaas de eieren te gaan zoeken. De eitjes waren goed verstopt, maar de aanwezige speurneuzen hebben alle chocolade-eitjes gevonden! ...en de minder gelukkige zoeker werd op de kinderboerderij nog verwend met een paaseitje. Bekijk de leuke foto's op onze site, onder de knop "Foto's"!

Opening Kakelhuis
Om 15.00 uur werd het Kakelhuis officieel geopend door wethouder Theo Stroo. Hij werd geholpen door een viertal kinderen die tijdens de eerste zoektocht naar de paaseitjes een "groot ei" hadden gevonden. Het lint werd gezamelijk doorgeknipt en de kuikens werden in hun nieuwe huis gezet. Ze slapen nog wel onder een warmte lamp, anders is het te koud.

Bij deze bedanken wij nogmaals de sponsoren van het Kakelhuis – Firma Breve; www.tuinhout.nu – Piet Kuyer en Klusser Albert, Bedankt!

Enthousiame
Er waren nog veel meer activiteiten en daar deden de kinderen ook actief aan mee, er kon worden geknutseld, men kon op het springkussen en je kon je laten schminken. De volwassenen dronken een lekker kopje koffie, snoepten van de paaseitjes op het heerlijk zonnige terras en waren blij verrast bij het zien van de leuke Canton-dieren-ansichtkaarten die je kan kopen op de kinderboerderij.

Helaas heeft ons schaap Joy nog geen lammeren op de wereld gezet...we houden jullie op de hoogte! Je kan wel de kleine kuikentjes komen bekijken, wat zijn ze lief hè!

Bij deze willen wij alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet!

Verslag

Bekijk alle

Een prachtig cadeau

Een prachtig cadeau!
Een verrassing voor de kinderboerderij! Vrijdag 7 augustus jl. kreeg de kinderboerderij een geweldig cadeau van een gulle gever. Een prachtige grote picknicktafel en deze staat ook nog eens op wielen, dus helemaal gebruiksvriendelijk voor op de feestjes.
'We kunnen de tafel heel makkelijk naar de gewenste plek rijden', aldus de beheerder Ellen. De enorme tafel werd netjes bezorgd door Henk Born Hoveniers- en straatwerk, bedankt! Henk Born is een hoveniers en straatwerk bedrijf wat alles omvat, zowel aanleg als onderhoud van particuliere en zakelijk tuinen. Ze kunnen alles in eigen hand houden door zowel het eigen personeel met machines en hoveniers. De tafel werd meteen in gebruik genomen om groente en fruit te snijden voor de dieren... en natuurlijk ook om even gezamelijk een heerlijk koel glas limonade en koffie te drinken. Gulle gever, nogmaals bedankt, we zullen er met heel veel plezier gebruik van maken.

Zomerse temperaturen
De temperatuur stijgt, volop zomer op Kinderboerderij Canton. De dieren genieten van het zonnetje! Wanneer de temperatuur hoog blijft, krijgen de konijnen een fles met ijswater in hun hok. Als ze het te warm hebben zoeken ze de koelte op van de fles. Andere dieren, Hein & Bessie en de cavia's, krijgen een extra schaduwplek. Met behulp van kleurrijke schaduwdoeken lijkt de boerderij nu net op een camping.

Cultureel festival wij zijn er weer bij!
We lopen net als de voorgaande jaren actief rond tussen de bezoekers van dit leuke festival. Je kunt ons tegenkomen in de Pekingtuin en/of op de Brink. We gaan op zoek naar jou.... "dé enthousiaste vrijwilliger" die ons team van vrijwilligers wil komen versterken, zodat we gezamenlijk het weekend rooster kunnen vullen. Vele handen maken licht werk, tenslotte! Natuurlijk kondigen we ook alvast "het Dierendagfeest" aan, zondag 4 oktober a.s.

Tot ziens op Kinderboerderij Canton te Baarn!

Verslag

Bekijk alle

Lammetje geboren

Donderdagmiddag is er op de Kinderboerderij Canton te Baarn een lammetje geboren.
Het was even spannend, maar samen met de veearts ging alles goed. De witte Heideschaap, de trotse moeder, en het zwarte lam, een ram (mannetje), maken het prima. Het lammetje is prachtig zwart met een eigenwijs wit mutsje en drie witte pootjes en ook het puntje van zijn staart is wit. Wanneer moeder en zoon een beetje gewend zijn mogen ze naar buiten en kunnen jullie ze komen bewonderen.

Bedenken jullie een leuke naam voor hem, deze moet beginnen met een 'O'. We zijn benieuwd!

Verslag

Bekijk alle

Schaapscheerdersfeest

Sluiting tijdens Pinksteren en gezellig Schaapscheerdersfeest
Let op! Met Pinksteren is de kinderboerderij gesloten. Dinsdagmiddag 26 mei a.s. zijn jullie weer van harte welkom.

Gezellig feest en mooie namen
Prachtig weer en veel bezoekers bij ons Schaapscheerdersfeest op zondag 17 mei jl. Het was weer gezellig druk op de boerderij, er waren dan ook veel leuke activiteiten. Van oud hollandsche spelletjes tot knutselen van een schaapje, springen op het
springkussen en even afkoelen met het sponsen gooien.

De kleintjes van Lieke en Luna hebben mooie namen gekregen! Lieke haar dochters heten Otje en Olivia, Luna's kleintje kreeg de naam Onyxe. Prachtig bedankt voor alle leuke ingeleverde namen.

De schapen werden om 15.00 uur geschoren, dat blijft altijd een spektakel en woooh, wat komt er veel wol van één schaap! De dames op het spinnenwiel maakten het verhaal van die dag compleet, zij spinden in het zonnetje heel wat wol tot draad.
Vol bewondering keek jong en oud toe. We wachten nu nog vol spanning op de komst van de kleintjes van de schapen... Wanneer? We houden jullie op de hoogte!

Alle vrijwilligers bedankt voor deze geslaagde dag, waar zouden we zonder jullie zijn!

Verslag

Bekijk alle

fotos Paasfeest

Zonnig Paasfeest op Kinderboerderij Canton

Het was een gezellig en zonnig Paasfeest op Kinderboerderij Canton. Veel bezoekers wisten de boerderij te vinden. De Paashaas had zijn best gedaan en meer dan genoeg paaseitjes verstopt! Al snel stroomde de boerderij vol met "speurneuzen". De eerste groep zou dan ook om 14.00 uur vertrekken om te gaan zoeken. Allemaal gevonden! Er was heel veel animo bij het paaseieren zoeken, de groep werd opgesplitst in twee leeftijds-categorieën. De oudste kinderen zochten in het Cantonspark en de kleintjes bleven op de boerderij om samen met de Paashaas de eieren te gaan zoeken.
De eitjes waren goed verstopt, maar de aanwezige speurneuzen hebben alle chocolade-eitjes gevonden! ...en de minder gelukkige zoeker werd op de kinderboerderij nog verwend met een paaseitje. Bekijk de leuke foto's op onze site, onder de knop "foto's"!

Enthousiasme
Er waren nog veel meer activiteiten en daar deden de kinderen ook actief aan mee, er kon worden geknutseld, gesprongen en je kon je laten schminken. De volwassenen dronken een lekker kopje koffie, snoepten van de paaseitjes op het heerlijk zonnige terras en waren blij verrast bij het zien van de leuke Canton-dieren-ansichtkaarten die je kan kopen op de boerderij.

De kleine kuikentje kregen die dag veel aandacht. Wat zijn ze lief hè? Inmiddels is Lieke, onze dwerggeit, sinds zondag 12 april de trotse moeder van twee lammeren. Het zijn twee geitjes en ze voelen zich al goed thuis op de kinderboerderij. Ze zijn heel lief, de ene is zwart/wit gevlekt en de andere is helemaal zwart. Wat een toeval, vorige jaar hadden de twee geitlammeren van Luna, onze Nubische geit, precies dezelfde kleuren. Hoe kan dit nu? Kom langs om de twee jonge geitjes te bekijken, dan vertellen we je meteen hoe dit kan.

Bij deze willen wij alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet tijdens het Paasfeest!

Verslag

Bekijk alle

Paaseieren zoeken

Het is lente en de zon doet zijn best! De kuikens zijn al uit hun ei gekropen,
komen jullie kijken? Op de boerderij is het feest, zondag 5 april, Eerste Paasdag. Kinderboerderij Canton organiseert dan samen met de vrienden van het Cantonspark ‘Paaseieren zoeken in het Cantonspark’. Zoek je mee? De paashaas heeft een heleboel lekkere paaseitjes verstopt, kom jij helpen zoeken?

De groep wordt verdeeld in twee leeftijdscategorieën: kinderen tot 5 jaar zoeken op de kinderboerderij, kinderen van 6 tot 12 jaar speuren en zoeken in het Cantonspark.

Activiteiten op 1e Paasdag
Er zijn nog meer activiteiten op Kinderboerderij Canton: met een verplichte spelkaart
( 3,50) kan je meezoeken naar de verstopte paaseitjes in één van de twee rondes. Maak een leuke Paasknutsel en laat je schminken, kom springen op het springkussen en neem tussendoor een bekertje limonade met wat lekkers. Kom ook alle dieren bekijken en knuffelen. Met een beetje geluk heeft Lieke gelammerd en showt ze trots haar jonkies. Gezellig als je er ook bent... het wordt een echt Paasfeest!
Het feest begint om 13.30 uur en de spelactiviteiten duren tot 16.30 uur.

Start paaseieren zoeken
Alle kinderen met een spelkaart verzamelen vanaf ±14.00 uur op Kinderboerderij Canton aan de Piet Heinlaan 13 te Baarn. Daarna wordt de groep verdeeld, de oudsten gaan naar het Cantonspark en de kleintjes blijven op de boerderij om samen met
de Paashaas de eieren te gaan zoeken. Omstreeks 15.00 uur zal een tweede groep paaseieren gaan zoeken, de spelactiviteiten duren tot 16.30 uur. Tot ziens op Eerste Paasdag! Het wordt weer beestachtig leuk!

Binnenkort NL geeft!
Ook Kinderboerderij Canton doet mee! Ruim 100 organisaties in de provincies Utrecht en Overijssel collecteren voor het sociale initiatief. Van 27 april t/m 2 mei: Oranje Fonds Collecte ‘NL geeft!’ Geef aan het Oranje Fonds en steun een organisatie in uw buurt. Met een kleine bijdrage maakt u een groot verschil. De helft van uw gift gaat direct naar de organisatie. De andere helft besteedt het Oranje Fonds aan sociale initiatieven in dezelfde provincie.
Kinderboerderij Canton doet dit jaar voor tweede keer mee en wil op deze manier geld inzamelen voor de diverse wensen op de boerderij, waaronder het opknappen van het kakelhuis.

Word 'Vriend van Kinderboerderij Canton'
Een blijvende actie is ‘Vriend worden van Kinderboerderij Canton’. Om de kinderboerderij mooi te houden en activiteiten te kunnen blijven organiseren kan je vriend worden van de boerderij, meer informatie is te vinden op onze website.

Alvast bedankt voor uw steun, namens alle dieren van Kinderboerderij Canton!

Paaseieren zoeken in Cantonspark

Bekijk alle

Lentekriebels bij Kinderboerderij Canton

Lentekriebels bij Kinderboerderij Canton Zaterdag 21 maart jl., het is lente, NLdoet! en dus een grote schoonmaak op de kinderboerderij!

...09.00 uur verzamelen, voorbereiden, koffie zetten, ‘lijst met klussen al gereed op de deur’ ...09.30 uur alle klussers aanwezig en vol enthousiasme gingen ze aan de slag met de ‘binnen-klussen’. Het weer zat helaas niet mee... géén boerenbont schilderen.

Een paar bikkels gingen buiten aan de slag, in de regen de goten schoonmaken, picknicktafels afspuiten en het volièredak algenvrij maken. Anderen werkten binnen in De Deel, daar zijn alle kasten geordend en onder het afdak van het konijnenplein
zijn de bloembakken gevuld. Gelukkig was de regen niet hard en niet continu. Na de heerlijke lunch met soep en broodjes konden we buiten aan de slag.
De klusdag eindigde uiteindelijk met het schilderen van de banken en de (bak)fietsjes in een heerlijk verdiend zonnetje! Alles is weer spik en span op de boerderij! Bedankt vrijwilligers, door de gezamenlijke inzet is de NLdoet!-kluslijst gereed.

Bedankt: Kim & Ton, Barbara, Synne, Rodney, Hans & Selma, Myrthe & Julia, Sylvie & Kato, Niels & Rens, D66; Annemarij, Amy, Aldrin en Dirk, PvdA; Mark, Ton, Kees, Anne, Jan-Jelle en Selina... en natuurlijk de vrijwilligers van de kinderboerderij Jannie, Ellen, Jeroen, Lize en Leonie.

Op deze manier willen wij iedereen uitnodigen voor ons gezellige Paasfeest, zondag 5 april a.s. (vanaf 13.30 uur). Zeer waarschijnlijk heeft onze geit Lieke dan haar lammeren op de wereld gezet.

Tot ziens op zondag 5 april a.s., het wordt weer beestachtig leuk op Kinderboerderij Canton!

Verslag

Bekijk alle

Deel jouw verhaal

Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners

Delen