Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb omslaglogo rond

Verhalen / Ervaringen van

Nieuw bij Omslag: vuur en soep in de tuin

EINDHOVEN, 20 augustus 2015 - Nieuw bij Omslag worden de maandelijkse avonden met vuur en soep op elke eerste vrijdag van de maand. Welkom bij het vuur!

Door Dick Verheul

Begin juli vond in Utrecht een ‘Vuurdag’ plaats, waar een groepje mensen bijeenkwam rond een vuur en daar samen soep maakten. Het initiatief was aangekondigd in ZOZ 128, en er waren verschillende lezers aanwezig die de bijzondere plek, verscholen tussen het groen, hadden kunnen vinden. Bij het vuur op het gekraakte terrein werden veel verhalen uitgewisseld en de soep was verrassend lekker. Er zat bloemkool in, worteltjes, linzen, tomaten en meer. Veelkleurig waren de verhalen en toekomstplannen die werden besproken rond het vuur. Over wonen in een zelfgebouwd huis of rondtrekken in een woonwagen, een permacultuurtuin opzetten en meeleven met een gemeenschap in Argentinië. Iemand vertelde het verhaal van de soepsteen, hoe een reiziger op een koude winteravond aanklopt bij een huis waar zo te zien grote armoede heerst. Hij heeft een steen bij zich waarvan je soep kunt koken...

Samen iets doen

De eenvoudige formule pakt zo mooi uit, dat het een raadsel is waarom dit niet veel vaker gebeurt. Bij Omslag willen we het in elk geval proberen, op de eerste vrijdagavond van de maand, vooralsnog tot en met december. We maken een vuur in de tuin, waarboven een grote ketel hangt. Iedereen die komt, neemt zelf wat verse ingrediënten mee om een lekkere soep te maken: biologisch en vegetarisch. Neem wat groenten mee uit eigen tuin, van de natuurwinkel of pluk ze in de natuur. Zelfgebakken brood is ook welkom, maar laat frisdrank, bier, wijn, chips en borrelnootjes thuis. Het draait niet om eten, maar om samen iets doen. We maken verse kruidenthee. Rond het vuur is ruimte om verhalen en ervaringen uit te wisselen, aandacht te vragen voor iets wat je bezighoudt en wellicht wat levende muziek. Neem gerust een muziekinstrument mee.

Vuur bij Omslag

De eerste Vuuravond is op vrijdag 4 september vanaf 17.00 uur. Vooraf aanmelden hoeft niet. Volgende data: 2 oktober, 6 november en 4 december. Welkom in de tuin van Omslag, Hoogstraat 301-A in Eindhoven.

Reageer als eerste