Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Avatar user thumb 2478328456cfffcc349049089f80c0f7d3cc9125bd2afe642182acb3d11a12b7

Verhalen / Verslag van

oliebollenactie

'Wij gaan naar Tanzania'' is een project dat is opgezet door een aantal enthousiaste studenten! Célina, Floor, Thomas, Michelle en Lisanne zullen een ontwikkelingsreis maken naar Tanzania, dit zal gebeuren van 29 juli tot 16 augustus!

Samen met lokale bouwvakkers gaan zij verder werken aan de tweede verdieping van het weeshuis. De bouwvakkers zullen bijvoorbeeld kruien, pleisteren en schilderen. De jongeren gaan er lesgeven op de kleuterschool en daarnaast zullen ze tijd doorbrengen met de kinderen en tieners van het weeshuis en de wijk. Ze zullen leuke activiteiten organiseren en deze kinderen en tiener helpen met hun huiswerk.

De jongeren studeren zelf ook nog, maar zetten zich in voor de kinderen en tieners in Tanzania, een héél mooi initiatief! Eén van de jongeren zegt: ''Tot op de dag van vandaag ben ik altijd bezig met waarom de wereld zo oneerlijk verdeeld is. Mijn grootste missie op dit moment is om mensen in Afrika te helpen. Het liefst zou ik iedereen uit Afrika willen helpen maar het begin is er nu we de reis gaan maken naar Tanzania waar ik super veel zin in heb. In Tanzania gaan wij helpen aan een weeshuis zodat ze een warm thuis hebben waar zij zich veilig kunnen voelen. De kinderen daar zijn kwetsbaar en kunnen niet voor zichzelf zorgen! Ook daar hebben de kinderen net zoveel recht als wij om normaal les te krijgen. Daar willen wij als groep de kinderen bij gaan helpen. Zodat we kunnen beseffen hoe goed we het hebben, gewoon hier waar wij leven, dat mensen in dat soort landen met bijna niks onwijs gelukkig zijn, gewoon omdat ze door hun geloof zoveel hoop hebben''.

Voor dit project hebben zij natuurlijk sponsoren nodig. Ze halen geld op door middel van leuke acties die ze zelf bedenken! De eerste actie is al van start gegaan, de kerstkaarten actie. Je kunt dan een zelf gemaakte kerstkaart bestellen voor 2,50 die zij voor jou bezorgen. Heb jij interesse? Dan kun je mailen naar kerstkaart@wijgaannaartanzania.nl, vergeet niet in de mail te vermelden hoeveel kaarten je wilt, of je nog een speciale tekst op de kaart wilt hebben en... waar de kaarten natuurlijk bezorgd mogen worden.

Binnenkort zal de tweede actie van start gaan... de oliebollen actie. Makkelijker kan toch niet? Je besteld de overheerlijke oliebollen én je steunt het goede doel! Klik hier voor de webshop. Ook kun je binnenkort dit project sponsoren door op de website op het kopje ''Sponsor ons'' te klikken.

Wil je op de hoogte blijven van alle acties? Ga dan naar facebook de website.

Reageer als eerste

Sassenheim, Sassenheim