Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

Bewuste leegstand?

Waarom staat het pand aan de Loosduinsekade Nr. 8 nu reeds 3 1/2 jaar lang leeg te verpauperen?

Wordt dit dan toch bewust door de gemeente gedaan om t.z.t. het hele blok te kunnen slopen?

Schande!

Locaties

Bekijk alle

Gandalf en Saruman mijn Orac’s

Dinsdag 17 mei 2016, was ik aanwezig bij een “ORACs adoptanten avond” in Theater de Vaillant. Er zijn vandaag 150 adoptanten en vanavond kreeg nr. 150 een bloemetje ook een beetje voor ons allemaal dan. Dankjewel Gemeente Den Haag!

Wie adopteert nou een ORAC? Iemand die van zijn/haar stad houdt! Die zijn/haar buurt schoon wilt houden omdat wij er tenslotte met z’n allen in wonen. Sommige hebben meer tijd of maken tijd om elke dag de ORAC’s schoon te houden want je komt er eigenlijk achter hoe asociaal sommige buren zijn… Het zijn niet alleen maar de buren hoor. Soms stopt er een busje in de midden van de nacht en dumpt alles naast jouw ORAC. En dat mag je de volgende dag opruimen of melden als het er echt niet in past.

Wij ergeren ons aan de laksheid van onze buren, maar wij blijven opruimen omdat ze vaak pal voor onze deuren staan. Net als bij mij. Gandalf en Saruman groeten mij elke ochtend en avond en zeuren wanneer er weer ’s stinkende natte vuilniszakken naast ze staan. Zij zijn vol of ze lopen ergens vast. “Rustig maar!” zeg ik dan en maak de zijdeur open. Mond dicht, niet ademen, niet kijken naar de vliegen en niet proberen te raden wat er in die vieze stinkende zakjes zitten… gewoon hup erin…. Bah, bah, bah! maar opgeruimd staat netjes en dan kan ik weer ademen en mijn voordeur is weer vrij!

Buurman Albert liep nog met mij mee na de bijeenkomt. Even onze wijk en ORAC’s checken. De heer El Jabli van de gemeente heeft het mij ooit verteld en buurman Albert heeft mij er net aan herinnerd: er staan nummers op die ORAC’s dat is makkelijk bij meldingen enzo. Ach, ik heb ze gewoon namen gegeven: Gandalf en Saruman want die toveren het vuil weg!

Hou je van je buurt en wil je ook een ORAC adopteren? Klik hieronder (als link niet werkt kopieer het en plak het in een nieuwe pagina):

http://www.denhaag.nl/home/bewoners/to/Van-losse-vuilniszakken-naar-ondergrondse-restafvalcontainers.htm

Verslag

Bekijk alle

Waarom Schilderswijk-West?

Ik woon in de Van Goghstraat. Keer op keer moet ik aan niet- Hagenaars (maar zelfs soms ook aan Hagenaars!) uitleggen dat ik NIET in de Schilderswijk woon! Op het naambord staat "landeigenaar" en dat zal ook wel zo geweest zijn, maar deze straat is naar hem vernoemd omdat hij de eerste brandweercommandant was! Ook de omliggende straten hebben niets met schilders te maken: de Zusterstraat is vernoemd naar de Zusterpolder, de Rozenburgstraat naar de voormalige buitenplaats Rozenburg en de Schapenlaan was de weg waarlangs de schapen naar de weiden gevoerd werden. De namen Monstersestraat en Loosduinsekade spreken dan voor zich.
Wat mij vooral verbaast is dat mijn straat tot Schilderswijk-West wordt gerekend; een begrip dat vroeger nooit voorkwam. Kan iemand dit uitleggen, van de gemeente bijvoorbeeld?

Locaties

Bekijk alle

Deel jouw verhaal

Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners

Delen

Uit aangrenzende buurten

Oplichting

De La Reyweg en omgeving worden op dit moment bezocht door een kalende persoon die zich uitgeeft als schoorsteenveger (draagt zwarte kleding) met het verhaal dat er een vogelnest in het rookkanaal van de kachel zit en hij het wel even zal regelen.
Let goed op en ga niet in op de praatjes van deze OPLICHTER!

Ervaringen

Bekijk alle

Geen aandacht voor inbraken....

GEEN AANDACHT VOOR INBRAKEN
Ik kan deze stelling, helaas door eigen ervaring, meteen ontkrachten.
Begin mei is er bij mij ingebroken. Ik ben “geflipperd”.
Stom, want ik sluit mijn voordeur nooit af. Ik heb huisdieren en ik wil dat hulpdiensten naar binnen kunnen als er bijvoorbeeld brand uitbreekt.
Ik woon in een afgelegen Hofje, met een afgesloten portiekdeur. Toch hebben de flippers zich een weg naar binnen weten vinden. I.v.m. de diverse minder valide bewoners in mijn portiek is er een knop geïnstalleerd die de deur automatisch opent. Deze blijft dan echter nog een seconde of 30 open staan. De bewoner is al in zijn woning voordat de deur sluit. Een gouden kans voor inbrekers.
Mijn hondjes blaffen al als er iemand voorbij loopt, maar tijdens de inbraak hebben buren de hondjes niet horen blaffen. Vreemd. Misschien hebben ze de hondenkoekjes ontdekt in mijn keuken en vriendschap gesloten. Ik heb thuiszorg dus de honden zijn eraan gewend dat er regelmatig “vreemden” over de vloer komen.
Over de ellende die je allemaal meemaakt na het ontdekken van een inbraak hoef ik waarschijnlijk niet uit te wijden. Helaas zijn velen van ons er al slachtoffer van geworden.
Waar IK het echter over wil hebben is over de aanpak van politie.
Ik bel de politie om melding te doen van een inbraak en de dame vraag: “Zijn ze nog in huis?”
Mijn hemel, daar heb ik niet eens over nagedacht. Heb groot mes gepakt en alles waar men zich kon verbergen afgezocht. Gelukkig niemand gevonden.
Tja en dan komt de rest van de ellende op je af. Ik moest twee uur wachten tot er twee agenten aanwezig waren. Ik was in totale paniek. De agenten waren rustig wat MIJ dan ook wel weer kalmeerde. Ze hebben alles opgeschreven, gingen terug naar het bureau om een aangifte te schrijven én … kwamen die dezelfde middag nog persoonlijk bij mij afleveren.
De technische recherche kon echter pas de volgende dag komen werd mij verteld. Wonder boven wonder werd ik vroeg in de avond gebeld. Of de TR meteen NU alvast kon komen. TUURLIJK.
Sporenonderzoek verricht maar helaas …..niets gevonden. Conclusie….handschoenen.
Paar dagen later terug naar het bureau met een lijst van gestolen items. Heb al in mijn achterhoofd dat de politie hier niets mee kan en dus niets mee doet.
Tot mijn stomme verbazing word ik (nota bene op een zaterdag) gebeld door een rechercheur die wat vragen voor mij heeft. Vragen die het opsporen van mijn bezittingen én het opsporen van de dader(s) kunnen bevorderen. Sindsdien heb ik regelmatig (2 of 3 keer per week) via E-mail contact met deze politieagent. Er wordt mij om extra gegevens gevraagd en de antwoorden mail ik dan terug. Verder word ik op de hoogte gehouden van de activiteiten van de politie in mijn geval.
Gisteren valt de verlichting in mijn kantoorruimte uit waardoor op het glas van een vitrinekast plotseling duidelijke vingerafdrukken verschenen en zelfs een complete handafdruk. Politie gebeld en die zitten er meteen weer bovenop.
Conclusie: Een woninginbraak wordt wel degelijk zeer serieus genomen door onze politie. Oók in een inbraakgevoelige wijk als Transvaal.
IK BEN TROTS OP ONZE DIENDERS.

Verslag

Bekijk alle

voorbeeld van aangeboden maaltijden

Al sinds ruim 2 jaar wordt er door thuiskoks gekookt die de maaltijden aanbieden op www.thuisafgehaald.nl. Aanmelden is GRATIS!!! Als u uw postcode intikt, ziet u alle thuiskoks in uw buurt en of ze die dag iets aanbieden en wat voor soort maaltijd en de prijs en het aantal porties dat ze die dag aanbieden.
Super handig, lekker, goedkoop, en u eet altijd gezond en vers.
U kan het bij die thuiskok afhalen met een tupperware bakje, bord, pannetje of schaal. Nadat u de maaltijd via die site hebt besteld. Er zijn u al vele voorgegaan!!!!
Neem eens een kijkje op die site. Ook fijn voor ouderen, mensen die ziek zijn, of als u eens geen tijd of geen zin heeft om te koken
Of als u eens iets anders wilt eten, dan u zelf kookt, of kennis wilt maken met andere keukens of eet culturen.
AANRADER!!!
Er worden de meest uiteenlopende gerechten en maaltijden gekookt. Hollands, Frans, Italiaans, Thai, Marokkaans, Egyptisch, Indisch, Spaans etc.
Succes, smakelijke groeten en graag tot ziens.
Welkom!!
Willy Kookt (en catering)

Wist u dat er in uw buurt verschillende thuiskoks zijn die de lekkerste verse maaltijden voor u koken tegen een klein bedrag???

Bekijk alle

Levenservaring is geld waard

‘Onlangs werd ik op straat aangesproken. Of ik een goed doel wilde steunen en donateur wilde worden. Ik vroeg de jongen waarom hij vond dat ik dat moest doen. Er kwam een enthousiast en lang antwoord. Het ging van Afrika naar Azië en van kinderen naar ouderen en van kansen naar bedreigingen. Ik liet hem weten zeer sympathiek tegenover zijn doel te staan en bood hem een eenmalige donatie aan in plaats van een donateurschap. Eigenlijk deed de jongen niets verkeerd en toch ging ik niet op zijn aanbod in.’

Iedereen is weleens in een dergelijke situatie terecht gekomen. En misschien ben je zelf wél op die manier donateur of lid van een goed doel geworden.

In 2013 kwamen we binnen Mooi Werk op het idee om actieve 50- en 60plussers in te zetten voor goede doelen. Hun levenservaring is van onschatbare waarde. Zij weten wat het is om een ziek kind te hebben, een ouder te verliezen of zonder baan te zitten. En als ze het niet zelf mee gemaakt hebben dan kennen ze ongetwijfeld iemand in de vriendenkring of uit het vrijwilligerswerk. Hierdoor zijn zij in de gesprekken voor potentiële donateurs en collectevrijwilligers een goede gesprekspartner.

En dus gingen wij op zoek naar die mensen die dit avontuur met ons in wilde gaan en vonden al snel een groep enthousiastelingen. De afgelopen maanden is de groep steeds een beetje groter geworden, in diverse steden in het land. We noemen ze Ambassadeurs en we zetten hun levenservaring in voor goede doelen, klein en groot.

Werken bij Mooi Werk is meer dan een baan alleen. Want naast de mogelijkheid tot verdere persoonlijke ontwikkeling door training en werkervaring, bieden we mensen ook de gelegenheid om onderdeel uit te maken van een team. En zoals een van onze eerste Ambassadeurs zei: ‘Het is leuk om voor een goed doel mee te helpen én dan ook nog wat centjes erbij te verdienen. Een combinatie van leuk werk: Mooi Werk!’

Ervaringen

Bekijk alle