Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

Buurtlink

Stichting Buurtlink investeert in leefbaarheid en verbondenheid. Met een online platform vol informatie, inspiratie en interactie brengen we buurten en bewoners bij elkaar en geven we alle buurten van Nederland een eigen gezicht.

Afgelopen week bleek uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg dat er minder wordt ingebroken in buurten waar bewoners een gezamenlijke Whatsappgroep hebben. Goed nieuws natuurlijk! Er zitten echter wel wat haken en ogen aan zo'n groep. Want wie leest deze berichten eigenlijk allemaal? En wat als je bijvoorbeeld geen smartphone hebt?

Wat vind jij? Zijn buurtgroepen hot or not? En welke rol zou Buurtlink hier in kunnen spelen? Wat voor groepen zou jij graag willen zien op Buurtlink? Hardloopgroepjes, kookgroepjes, een oppasgroep of juist totaal iets anders? We zijn benieuwd naar jouw mening, laat het ons weten.

Lees meer over dit onderwerp in onze nieuwste blog: www.buurtlink.nl/pagina/blog

Bekijk alle

Vorig jaar waren er aanzienlijk minder wespen. Dit jaar is er juist sprake van een goed wespenjaar. Wespenhaters kunnen hun borst nat maken. Daarom hebben wij een aantal tips verzamelt om wespen op afstand te houden:

1. Wierook
Wespen hebben een hekel aan sterke geuren én rook.

2. De tak van de tomaat of takje munt
De geur die de plant verspreidt, zou de wespen wegjagen. Hetzelfde geldt voor een takje munt. Plaats zo'n takje op tafel én de wespen blijven op afstand.

3. Gemalen koffie
Schenk gemalen, ongebruikte koffie in een kopje dat bestand is tegen hitte. Steek de koffie aan. De geur die vrijkomt doordat u de koffie verbrandt, stoot wespen af. Daarnaast is het volledig veilig omdat koffie brandt zonder vlam. Het geeft wel een minder aangename geur af.

4. Geurkaarsen
Een geurkaars heeft hetzelfde effect als wierook door zijn sterke geur.

5. Kruidnagel
Plaats een schotel met koud water en enkele kruidnagels op tafel. Het geeft een aangename geur af, maar zodra de wespen deze geur waarnemen, vliegen ze snel weg. Ook kunt u enkele teentjes porren in een schijfje sinaasappel of citroen.

6. Etherische oliën
Verdamp lavendel- of citronellaolie in een kommetje met water op de plaatsen waar de wespen het meeste komen.

7. Bevroren water
Hang zakken met bevroren water op. De reflecties van de zon op deze zakken gaan het zicht van de wespen belemmeren, waardoor ze weg zullen vliegen.

(Bron: Koninklijke Horeca Nederland)

Bekijk alle

Hij kwam heel dichtbij maar Richard Metzger won net niet de Beste Buur verkiezing van Nederland. Wel kreeg deze vrolijke buur een BBQ voor zijn buurt in Zaandam. Deze gezellige prijs werd ter beschikking gesteld door installatiebedrijf Feenstra, partner van de verkiezing. De heerlijke BBQ werd tot in de puntjes verzorgd door Resto VanHarte.

Bekijk alle

We lezen vaak verhalen over onenigheid tussen buren. Daarom vinden wij het belangrijk om ook het positieve contact tussen buren te belichten, zoals dit hartverwarmende verhaal van Lotus en haar buurman Jan:

Een buur die zorgt dat alles reilt en zeilt in de buurt. Zelfs de katten weten waar ze een snoepje kunnen halen. Hij is altijd behulpzaam, maar het leukste is dat hij super gezellig is en geregeld even langskomt om te kletsen. Het zou hier lang niet zo fijn wonen zijn zonder Jan!

- Lotus

Wij hebben Lotus een boeket gegeven voor het delen van dit sympathieke verhaal. Zij besloot dit bloemetje vervolgens aan haar buurman te geven. Verdient jouw buurman/buurvrouw ook een bloemetje? Deel dan jouw buurtverhaal op Buurtlink!

Bekijk alle

"Meer burgerhulpverleners en meer AED's zijn écht nodig om meer levens te redden" WOUTER - REANIMATIEPARTNER

De Hartstichting wil dat er op zoveel mogelijk plekken in Nederland een AED hangt en beschikbaar is. Een AED is een draagbaar apparaat dat via gesproken opdrachten helpt bij het reanimeren.

Op veel openbare plekken hangt al een AED: op luchthavens, in winkelcentra en kantoren of bij sportverenigingen. Ze zijn herkenbaar aan het groen-witte logo. Bekijk hier het overzicht van AED's bij jouw in buurt.

Wouter zet zich in als Reanimatiepartner voor de Hartstichting. Volgens hem is het van groot belang dat er voldoende AED's in woonwijken komen. Hij is zelf actief als burgerhulpverlener in zijn regio. Mede doordat hij na een oproep binnen 4 minuten bij het slachtoffer was, heeft deze persoon het gered.

(Bron: https://www.hartstichting.nl/doe-mee/aed)

Bekijk alle

De verhouding tussen overheid en burgers verandert. Zo wordt van burgers meer eigen verantwoordelijkheid verwacht, ook bij het werken aan de veiligheid in de wijk. Het betrekken van burgers speelt hierbij een belangrijke rol. We schreven al eerder over het gebruik van WhatsApp-groepen in de wijk (lees het hier) . Daarbij richt de WhatsAppgroep zich op het signaleren van verdachte situaties. Het is een burgerinitiatief dat je kan vergelijken met een moderne vorm van buurtwacht.

Het doel van een BuurtWhatsApp is het zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders. In diverse dorpen en steden heeft de BuurtWhatsApp al tot succes geleid. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken gedaald.

De wijk het Nijrees in Alemelo is al meer dan een jaar inbraakvrij. Eind 2013 zijn wijkbewoners in samenwerking met de wijkagent een whatsappgroep gestart om de woninginbraken in de buurt een halt toe te roepen. Sindsdien is het rustig in de wijk.
Wil jij ook een WhatsAppgroep starten in de buurt? Kijk dan op: http://www.buurtwhatsapp.nl/

"Samenwerken met bewoners helpt criminaliteit tegengaan." - Melanie Harberink, Wijkagent

(Bron: Tubantia, http://ow.ly/MT41s)

Bekijk alle
Naam organisatie
Buurtlink
Postadres
Johan Huizingalaan 763A - 1066VH Amsterdam
Bezoekadres
E-mailadres
info@buurtlink.nl
Telefoonnummer
0203469640

Vrijwilligers

(E-mail) Marketing & Traffic analyse
Community Manager