Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

Bloemen voor een fijne buur!

We lezen vaak verhalen over onenigheid tussen buren. Daarom vinden wij het belangrijk om ook het positieve contact tussen buren te belichten, zoals dit hartverwarmende verhaal van Lotus en haar buurman Jan:

Een buur die zorgt dat alles reilt en zeilt in de buurt. Zelfs de katten weten waar ze een snoepje kunnen halen. Hij is altijd behulpzaam, maar het leukste is dat hij super gezellig is en geregeld even langskomt om te kletsen. Het zou hier lang niet zo fijn wonen zijn zonder Jan!

- Lotus

Wij hebben Lotus een boeket gegeven voor het delen van dit sympathieke verhaal. Zij besloot dit bloemetje vervolgens aan haar buurman te geven. Verdient jouw buurman/buurvrouw ook een bloemetje? Deel dan jouw buurtverhaal op Buurtlink!

Ervaringen

Bekijk alle

Meer AED's in de buurt

"Meer burgerhulpverleners en meer AED's zijn écht nodig om meer levens te redden" WOUTER - REANIMATIEPARTNER

De Hartstichting wil dat er op zoveel mogelijk plekken in Nederland een AED hangt en beschikbaar is. Een AED is een draagbaar apparaat dat via gesproken opdrachten helpt bij het reanimeren.

Op veel openbare plekken hangt al een AED: op luchthavens, in winkelcentra en kantoren of bij sportverenigingen. Ze zijn herkenbaar aan het groen-witte logo. Bekijk hier het overzicht van AED's bij jouw in buurt.

Wouter zet zich in als Reanimatiepartner voor de Hartstichting. Volgens hem is het van groot belang dat er voldoende AED's in woonwijken komen. Hij is zelf actief als burgerhulpverlener in zijn regio. Mede doordat hij na een oproep binnen 4 minuten bij het slachtoffer was, heeft deze persoon het gered.

(Bron: https://www.hartstichting.nl/doe-mee/aed)

Veiligheid

Bekijk alle

Buurtveiligheid

De verhouding tussen overheid en burgers verandert. Zo wordt van burgers meer eigen verantwoordelijkheid verwacht, ook bij het werken aan de veiligheid in de wijk. Het betrekken van burgers speelt hierbij een belangrijke rol. We schreven al eerder over het gebruik van WhatsApp-groepen in de wijk (lees het hier) . Daarbij richt de WhatsAppgroep zich op het signaleren van verdachte situaties. Het is een burgerinitiatief dat je kan vergelijken met een moderne vorm van buurtwacht.

Het doel van een BuurtWhatsApp is het zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders. In diverse dorpen en steden heeft de BuurtWhatsApp al tot succes geleid. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken gedaald.

De wijk het Nijrees in Alemelo is al meer dan een jaar inbraakvrij. Eind 2013 zijn wijkbewoners in samenwerking met de wijkagent een whatsappgroep gestart om de woninginbraken in de buurt een halt toe te roepen. Sindsdien is het rustig in de wijk.
Wil jij ook een WhatsAppgroep starten in de buurt? Kijk dan op: http://www.buurtwhatsapp.nl/

"Samenwerken met bewoners helpt criminaliteit tegengaan." - Melanie Harberink, Wijkagent

(Bron: Tubantia, http://ow.ly/MT41s)

Buurtveiligheid

Bekijk alle

Deel jouw verhaal

Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners

Delen

Uit aangrenzende buurten

Actie:10% Vroegboek-korting op Mindfulness Vervolgtraining

Verbreed je horizon en kom er achter wat Mindfulness en ACT voor jou kan doen!
De trainingen kun je na de zomer volgen in Amsterdam-OW en Amstelveen.
Voor introductie van Mindfulness & ACT geef ben ik dinsdag 4 september in Reade, Overtoom 283 (€ 20, aanmelding vooraf nodig).
De Mindfulness basistraining start ik op dinsdag 11 september 2018 in Amsterdam-OW (Reade, Overtoom - € 300 - VMBN cat.1 trainer).
Voor het deelnemen aan de Mindfulness Vervolgtraining, die ik op 13 september in Amsterdam-OW en 17 september in Amstelveen start, geef ik graag 10% vroegboek korting bij aanmelding voor 1 september 2018.
Contact: Carolina, www.aikicontact.nl, aikcontact@gmail.com, 06-13692808.
Zie Nieuwsbrief op http://ymlp.com/zkJPXm, of mijn website www.aikicontact.nl.
Trainingen worden gegeven i.s.m. SeeTrue Mindfulness & AikiContact.

Mindfulness & ACT trainingen in Amstelveen & Amsterdam

Bekijk alle

Lijst17 Amsterdamse Juffers op inhoud beste reclamefilmpje!!

Yessss Lijst 17, Amsterdamse Juffers is inhoudelijk het beste filmpje......van de Amsterdamse Gemeenteraadsverkiezingen 2018: volgens At5 Spindoctors met dank aan Anja Swart, Myra Winter, Gonny van Oudenallen, Marco van Salto en Maurits Guepin en Salto TV: dat allemaal zonder budget en extra 3-6 minuten studiotijd om iets "uit" te proberen...... http://www.at5.nl/gemist/tv 18 maart 2018. (op ongeveer op 6 minuten en verder). Als ons proeffilmpje al zoveel lof oogst dan moet het in de raad geweldig goed op inhoud gaan! Stem op lijst 17!!!

Politiek en verkiezingen 2018

Bekijk alle

Lijst17 Amsterdamse Juffers op inhoud beste reclamefilmpje!!

Yessss Lijst 17, Amsterdamse Juffers is inhoudelijk het beste filmpje......van de Amsterdamse Gemeenteraadsverkiezingen 2018: volgens At5 Spindoctors met dank aan Anja Swart, Myra Winter, Gonny van Oudenallen, Marco van Salto en Maurits Guepin en Salto TV: dat allemaal zonder budget en extra 3-6 minuten studiotijd om iets "uit" te proberen...... http://www.at5.nl/gemist/tv 18 maart 2018. (op ongeveer op 6 minuten en verder). ALs ons proeffilmpje al zoveel lof oogst dan moet het in de raad geweldig goed op inhoud gaan! Stem op lijst 17!!!

politiek en verkiezingen 2018

Bekijk alle

Lijst 17 Amsterdamse Juffers en Strijdbare vrouwen

Gisteren hebben we in Osdorp geflyerd; wat een mooie appartementen, ruimte en groen; en goede namen bij de straten van ....strijdbare vrouwen! Stem op een vrouw stem op lijst 17, De Amsterdamse Juffers(zie volledige programma op onze website)

politiek en verkiezingen 2018

Bekijk alle

Lijst 17 Amsterdamse Juffers vinden Buitenveldert leuk!

Gisteren geflyerd in Buitenveldert; wat een prettige buurt om te wonen; groen, rustig en aardige mensen! wij ontdekten ook als lijst 17, Amsterdamse Juffers dat sinds 17 december jl. de Gelderlandpleinlijn rijdt. Deze gratis buslijn wordt verzorgd door de Kroonenberg Groep en rijdt van maandag tot en met zaterdag onder twee lijnnummers, twee verschillende routes. Bus 461 en 463; een geweldig initiatief!

Verslag

Bekijk alle

Lijst 17 Amsterdamse Juffers vinden Buitenveldert leuk!

Gisteren geflyerd in Buitenvelder; wat een prettige buurt om te wonen; groen, rustig en aardige mensen! wij ontdekten ook als lijst 17, Amsterdamse Juffers dat sinds 17 december jl. de Gelderlandpleinlijn rijdt. Deze gratis buslijn wordt verzorgd door de Kroonenberg Groep en rijdt van maandag tot en met zaterdag onder twee lijnnummers, twee verschillende routes. Bus 461 en 463; een geweldig initiatief!

Verslag

Bekijk alle