Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 631497

Verhalen / Verslag van

Start campagne ‘De scholen zijn weer begonnen!’

Veilig Verkeer Nederland en Pearle Opticiens werken samen aan “Goed zien in het Verkeer”

• Basisschoolleerlingen gaan weer naar school: laat het veilig gebeuren
• Veilig Verkeer Nederland en Pearle ontwikkelen lesbrief over goed zien in het verkeer
• 100.000 gratis reflecterende snapbands

Soesterberg, 18 augustus 2015 – Vanaf maandag gaan de komende drie weken alle basisschoolleerlingen weer naar school. Veilig Verkeer Nederland en Pearle Opticiens vragen daarom aan weggebruikers om extra waakzaam te zijn op schoolgaande kinderen. Kinderen schatten het verkeer heel anders in dan volwassenen.

Onderdeel van de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen!’ is een verkeerslesbrief, speciaal gericht op het bevorderen van de zichtbaarheid van kinderen in het verkeer. Astrid van der Windt, projectleider Veilig Verkeer Nederland, en Herron van der Sluis, verkoopdirecteur van Pearle Opticiens, gaven de kinderen van groep 6 van Basisschool De Korenbloem te Raalte als eerste deze nieuwe les. Ook kregen alle kinderen van de hele school een snapband, een reflecterende armband die zorgt voor meer zichtbaarheid in het verkeer. In heel Nederland deelt Pearle in totaal 100.000 snapbands uit.

Astrid van der Windt: ”Het is belangrijk dat iedereen die deelneemt aan het verkeer veilig is en zich veilig voelt. Nu de kinderen weer in grote groepen naar school gaan, is het belangrijk dat zowel de automobilist als de kinderen zich daarvan bewust zijn. Het lijkt een open deur maar heel veel verkeersellende is te voorkomen als automobilisten optimaal kunnen zien en kinderen goed zichtbaar zijn”.

Herron van der Sluis: “Goede zichtbaarheid is van levensbelang voor de veiligheid van kinderen in het verkeer. We geven daarom graag vanaf vandaag 100.000 snapbands weg. Verder hopen we dat de lesbrief die we in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland hebben ontwikkeld ervoor zorgt dat zowel kinderen als hun ouders zich bewuster worden van het belang van goed zien in het verkeer.”

Cijfers

Gedurende het jaar 2014 kwamen er dertien kinderen om het leven door een ongeluk op de fiets. In 2013 waren dit er vijf. In 2012 vielen er ook dertien slachtoffers (Bron: Veilig Verkeer Nederland). Dit zijn zeer verontrustende cijfers. Veilig Verkeer Nederland en Pearle Opticiens vragen daarom aandacht voor goede verkeerslessen op school en goede begeleiding door ouders. Het is belangrijk dat kinderen oefenen in de praktijk. Verkeersonderwijs moet vooral “Doe onderwijs” zijn.

Snapbands

De gratis snapbands zijn vanaf maandag 17 augustus gratis af te halen bij de winkels van Pearle Opticiens (zolang de voorraad strekt). Op www.pearle.nl/veiligopweg is de verkeerslesbrief (groep 4 – 6) en een knutselplaat voor de jongere kinderen te downloaden.

Reageer als eerste