Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 631497

Verhalen / Persbericht van

25% ouders laat ogen kinderen niet controleren

Doe de Zomer Oog Check en zorg voor goed zicht in het verkeer en op school

Soesterberg, 14 juli 2017 – 25% van de ouders met kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar geeft aan dat de ogen van hun kinderen nog nooit zijn gecontroleerd. Dat blijkt uit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland en Pearle Opticiens. Ook bij kinderen is het echter belangrijk om de ogen regelmatig te laten controleren. Bij 30% van de kinderen in deze leeftijdscategorie die wél zijn gecontroleerd, is namelijk een oogafwijking geconstateerd. Daarbij ging het om oogafwijkingen als bijziendheid en verziendheid, maar ook scheelzien en een lui oog. Aangezien goed zien van groot belang is bij de ontwikkeling van een kind, en zeker ook bij de veiligheid op straat, is het advies van Veilig Verkeer Nederland en Pearle Opticiens om tijdens de zomer de Zomer Oog Check te doen.

“Slecht zicht bij kinderen in combinatie met weinig ervaring in het verkeer zorgt voor levensgevaarlijke verkeerssituaties. Het regelmatig laten controleren van de ogen van kinderen is een noodzaak. Zo zorgen we met elkaar voor minder ongelukken op straat”, aldus Rob Stomphorst, woordvoerder Veilig Verkeer Nederland.

Redenen om ogen te laten controleren
Meest genoemde redenen van ouders om de ogen van hun kinderen te laten controleren, zijn dat het kind steeds vaker last van hoofdpijn heeft of dat er problemen op school zijn. Denk hierbij aan het niet goed kunnen lezen van het schoolbord en/of moeite hebben met schrijven.

Oogafwijkingen na oogcontrole
30% van de ouders geeft aan dat bij hun kind(eren) tijdens de oogcontrole een oogafwijking is geconstateerd en dat het daarbij meestal ging om bijziendheid (13%) of verziendheid (13%). Andere genoemde oogafwijkingen zijn scheelzien en het hebben van een lui oog.

Eén keer per jaar de ogen controleren is ideaal. Dat zeggen zowel opticiens, optometristen als oogartsen. Wilt u er zeker van zijn dat uw kinderen zich van kleins af aan goed ontwikkelen? En mee kunnen doen op school en adequaat leren lezen en schrijven? Doe dan iedere zomer de Zomer Oog Check. Zorg ervoor dat uw kinderen goed kunnen zien!

Reageer als eerste