Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb dorien%2b02xl

Verhalen / Oproep van

Belangstellingspeiling voor start nieuwe school.

Omnium is een nieuw initiatief voor een integraal kindcentrum voor 0 – 20 jaar: een kinderopvang/voorschool, basisschool, voortgezet onderwijs afdeling en BSO. Omnium is een ook een brede ondersteuningsschool. Ons startpunt is het kind. We staan daarbij voor modern, toekomstgericht internationaal onderwijs volgens het IPC systeem.

Om de opstart van Omnium mogelijk te maken wordt er een belangstellingspeiling onder ouders gedaan in de regio ’t Gooi voor de locatie Huizen. We kijken ook naar mogelijkheden voor Almere.

Omnium: Je mag binnenkomen als je 0 bent en we begeleiden je totdat je jouw diploma hebt en je jouw vleugels uit kunt slaan. Er loopt vanaf start een rode lijn door de opvang/voorschool en het onderwijs. Hierdoor zit het kind in een veilige, bekende en uitdagende omgeving waar iedereen elkaar kent en daardoor automatisch op elkaar inspeelt. Omnium biedt kinderen een adres waar ze bekend, gekend en herkend worden voor de eerste 20 jaar van hun leven.


Je kunt op je eigen vertrouwde school in de buurt blijven, de zorg en een deel van het clusteronderwijs is geïntegreerd, in de lessen maar ook in het gebouw. Multidisciplinaire samenwerking met vakspecialisten in en buiten school.

Omnium leidt op naar vermogen van het kind. Er zijn kinderen met bijvoorbeeld een rekendeuk en talenknobbel en andersom. Het kind past dan niet perfect in een van de onderwijsstromen, op sommige gebieden is er sprake van een niveauverschil. Een kind heeft normaal gesproken een diploma die alleen het minimum aan potentie en kennis laat zien, zeker met de nieuwe taal- en rekentoetsen. Op een Omniumschool is het halen van deelcertificaten op een (veel) hoger niveau mogelijk en wordt er aan op- en doorstroom gedaan. Niet alleen bij de kinderen waarvan het wel zeker is dat ze het aankunnen – zij zijn al eerder opgestroomd, maar vooral bij de laatbloeiers, of de wat ongeïnteresseerde pubers die later beginnen met echt werken. Opstromen is altijd mogelijk.


Omnium ziet het talent van ieder kind en stimuleert de kinderen ook. De school geeft mogelijkheden in niet-schoolse talenten. Voor goede sporters wordt het programma aangepast, voor goede muzikanten worden mogelijkheden gezocht zodat ze de vooropleiding van het conservatorium kunnen volgen. Voor goede ambachtslieden in wording proberen we stages al vroeg mogelijk te maken, zodat ze sneller door het mbo kunnen. Er is intensieve samenwerking met het vervolgonderwijs zoals mbo, hbo en universiteit zodat kinderen die daar klaar voor zijn alvast vakken kunnen volgen. Kinderen die extra tijd nodig hebben kunnen die ook krijgen en kinderen die nog niet schoolrijp zijn of langere tijd uit het schoolproces zijn geweest kunnen langzaam wennen en langzaam (opnieuw) – maar ambitieus op groei gericht – in het ritme komen, ook die worden ondersteund op een manier dat ze een goede opleiding krijgen en weer volwaardig mee kunnen draaien.


Omnium staat voor modern toekomstgericht internationaal onderwijs, gericht op de maatschappelijke ontwikkelingen nu en in de toekomst. Door internationaal onderwijs de wereld van het kind en de leerkracht vergroten. Motivatie en inspiratie komen niet alleen uit de kleine wereld om je heen, er is zoveel meer. We volgen nieuwe, op de toekomst gerichte ICT ontwikkelingen, zonder uit het oog te verliezen dat ICT een tool is – niet het einddoel. Via internationale leerroutes, vreemde talenonderwijs op jonge leeftijd (VVTO), uitwisselingen en partnerschappen over de grenzen kijken.

Heeft u belangstelling voor dit onderwijs neem dan contact op met Dorien Kok via info@Omniumschool.nl. Op de website http://Omniumschool leest u meer informatie.

Reageer als eerste