Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

1 Verhaal

het verhaal van Carly van

De Witte Keniaan Harrie van Boxtel wint mar Rotterdam 2016

DE “WITTE KENIAAN” EEN FENOMEEN

HARRIE VAN BOXTEL WINNAAR IN ROTTERDAMSE MARATHON 70+

Dat oudere sporters, in dit geval een loper, zich boven een bepaalde leeftijd niet zomaar laten afserveren liet Harrie van Boxtel uit Sint-Michielsgestel zien gedurende de marathon van Rotterdam. Hij werd in de categorie 70+, zeg maar de superveteranen klasse 1e en liet daarmee nagenoeg ook het hele peloton van vele jonge achtervolgers ver achter zich met een tijd van 3 uur 34 minuten en een paar seconden.

WITTE KENIAAN.
Tussen de 10 en 20 jaar geleden verwierf Harrie van Boxtel zijn bijnaam “de Witte Keniaan” van zijn medelopers. Het waren zijn topjaren met tijden van 2.47, 2.49 tot binnen de magische grens van 3 uur. Hij viel op door zijn alleszeggende en specifieke, herkenbare, lichtvoetige stijl van lopen, waarbij de grond slechts aangetipt en gestreeld werd door zijn maatje 10 van loopschoenen. Vaak was hij, gedurende zijn 25 tal marathons van uitzonderlijke klasse, mede door zijn gedrevenheid en hunkering naar de vele bosroutes. Hierbij genoot hij van alle seizoenskenmerken. Topweken van 130 en 150 km werden gescoord samen met zijn vaste Gestelse loopmaat Carly van Pinxten.
Door deze talenten was hij vaak onhoudbaar als het over snelheid, frequentie, duurkracht en uithoudingsvermogen ging. Zijn mentaliteit en kwaliteit waren als goud onder de zon.

ANDERE TIJDEN
Ook Harrie had enkele mindere jaren. Vooral toen zijn vrouw Wil overleed. De kilometers zakten tot een voor velen, het normale niveau van enkele malen lopen in de week. Lichte klachten waren het gevolg en wie denkt dan nog dat deze ster opnieuw fel zal gaan oplichten. Zijn loop- en sportvrienden o.a. Gerard Olyslagers, Mathy Peltzer en Leo v.d. Broek lieten hem ook nu niet in de steek. Als moderne mantelzorgers stonden ze klaar om Harrie te steunen en de motivatie voor allerlei zaken groeide en groeide. Mede op advies van zijn trainers en vrienden nam Harrie het besluit zijn ouderwetse ritme weer voorzichtig op te nemen. Dit bleek de juiste beslissing en een mooi begin van een nieuwe lente begon zich te ontwikkelen. De positieve weg werd ook gevonden samen met zoons Marcel en Richard en zijn trainers bij de LAG PH de Lange Afstandgroep van Prins Hendrik in Vught John Dodde en Carly van Pinxten. Deze trainers en begeleiders van sporters specifiek boven de 35 jaar zagen Harrie met genoegen de schema’s weer in opgaande lijn afwerken. Een voorbeeld als “de Witte Keniaan” Harrie blijft binnen elke groep een genot.

DE ROTTERDAM MARATHON 2016
Na de wonderbaarlijke wederopstanding leek het zo’n 1,5 jaar geleden of Harrie stiekem een geheim en speciaal plan uitbroedde. Hij was nog slechts 1,5 jaar verwijderd van zijn 70e levensjaar en aan zijn lichaamstaal kon je zien dat er iets groeide en bloeide. Uiteindelijk kon hij er niet onderuit. Hij wilde zich zeker nog “een“ keer laten gelden. En dat tijdens de Rotterdam marathon in 2016 wanneer hij net de leeftijd van 70 jaar had bereikt.
De baantraining werden weer opgenomen in het programma en het gevolg kon niet uitblijven. Zijn stijl die hem zoveel successen had gebracht kwam onmiskenbaar naar boven. Zijn naam en eretitel en de kreet “de Witte Keniaan is back” klonk steeds vaker. Met een schema geschreven op zijn linkerhand ging hij de strijd aan toen Lee Towers met zijn stem de Coolsingel vrij maakte voor kampioen Harrie. Hij liep zoals gepland rond de 5.05 en 5.10 per km. Dit 42 km lang als een ware gladiator door Rotterdam. Niet alleen de kilometers vlogen onder zijn voeten door maar ook de vele herinneringen uit het verleden kwamen naar de boven. Met wateroogjes snelde hij over de streep zo in de armen van zijn aldaar wachtende vrienden en vriendin. Een prachtig einde van zo’n rijke carrière.!? Of toch een vervolg? Zeer verguld was hij met de felicitaties die hij ontving van Burgemeester Jan Pommer en de Wethouders van Sint-Michielsgestel. Harrie proficiat en nog vele loopjaren

Verslag

0 Tweedehands

nog geen vraag & aanbod

Zaalvoetbal Sint Michielsgestel 12 JANUARI

Zaalvoetbal Sint Michielsgestel

BS Techniek verslaat De Toekomst

Door een 6-1 overwinning op Schoonmaakbedrijf de Toekomst heeft Installatiebedrijf BS Techniek de middenmoot bereikt van de standenlijst Zaalvoetbal Sint Michielsgestel. Colorado Avalanche blijft de beste papieren behouden voor de 3e periode en Rijschool Gestel lijkt middels een overwinning van 6-0 tegen Bouwservice niet meer te stoppen op weg naar het kampioenschap.

Rijschool Gestel kwam deze week tweemaal in actie. Zaterdag werd Bouwservice v.d.Westelaken Van Roosmalen Stuc met 6-0 verslagen en op woensdag kreeg Van Leeuwen Zonwering een nederlaag van 7-2 te slikken. Met de spelers Bas Brink man, Scholten en Rick Van Pinxten in de gelederen is het elke week weer feest voor de Rijschool. Er werd in twee wedstrijden lekker gespeeld en gescoord. De genoemde spelers boekten alle drie 3 x een treffer en de sponsor mag zich gelukkig prijzen dat dit niet de enig drie zijn binnen de brede selectie die van wanten weten in het voetbal. Brasserie Top deed het tegen BS Techniek uitstekend. Met een overwinning van 6-3 liet Brasserie Top zien dat als het team er is, er ook werkelijk een goed team kan staan. Jammer dat het team door allerlei oorzaken het soms laat afweten zo ook deze week weer tegen Van Leeuwen Zonweringen. Stefan Top scoorde tegen BS Techniek 2 maal en de Bakker noteerde het dubbele. Harrie v.d.Pol maakte het halve dozijn vol. Toekomst Schoonmaakbedrijven had ook nog een wedstrijd achterstand en kwam daardoor tweemaal in de zaal. Tegen Davco / De Kleine Loonwerker werd het een overwinning van 13-3. Een fikse tegenvaller voor Davco dat na enkele weken in de lift nu weer puntenverlies moest toelaten. De Toekomst verloor wel van Installatiebedrijf BS Techniek met 6-1. Mario Vugts opende vrij makkelijk de score in de 7e minuut voor BS. Hij werd niet tijdig afgestopt. Dit was voor hun keeper een teleurstelling omdat het zeker niet nodig was. Voor rust kon Remco van Gelder de stand nog gelijk zetten 1-1. Palubski scoort niet elke wedstrijd voor BS maar deze week kwam hij wel 2 maal tot score. Hij was het die meteen na rust 2 maal het net raakte en daarmee een belangrijke bijdrage had in de grote overwinning van 6-1 voor BS Techniek. Rijschool Gestel staat bovenaan met 40 uit 14 gevolgd door ZV88RG met 30 uit 12 en Bouwservice met 26 uit 14. De onderste 3 plaatsen zijn voor Brasserie Top, Van Leeuwen zonweringen en Davco De Kleine Loonwerker.
Ook deze info is te vinden op onze site. www.futsalsmg.nl

Anders...