Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 1373981

Verhalen / Verslag van

De Witte Keniaan Harrie van Boxtel wint mar Rotterdam 2016

DE “WITTE KENIAAN” EEN FENOMEEN

HARRIE VAN BOXTEL WINNAAR IN ROTTERDAMSE MARATHON 70+

Dat oudere sporters, in dit geval een loper, zich boven een bepaalde leeftijd niet zomaar laten afserveren liet Harrie van Boxtel uit Sint-Michielsgestel zien gedurende de marathon van Rotterdam. Hij werd in de categorie 70+, zeg maar de superveteranen klasse 1e en liet daarmee nagenoeg ook het hele peloton van vele jonge achtervolgers ver achter zich met een tijd van 3 uur 34 minuten en een paar seconden.

WITTE KENIAAN.
Tussen de 10 en 20 jaar geleden verwierf Harrie van Boxtel zijn bijnaam “de Witte Keniaan” van zijn medelopers. Het waren zijn topjaren met tijden van 2.47, 2.49 tot binnen de magische grens van 3 uur. Hij viel op door zijn alleszeggende en specifieke, herkenbare, lichtvoetige stijl van lopen, waarbij de grond slechts aangetipt en gestreeld werd door zijn maatje 10 van loopschoenen. Vaak was hij, gedurende zijn 25 tal marathons van uitzonderlijke klasse, mede door zijn gedrevenheid en hunkering naar de vele bosroutes. Hierbij genoot hij van alle seizoenskenmerken. Topweken van 130 en 150 km werden gescoord samen met zijn vaste Gestelse loopmaat Carly van Pinxten.
Door deze talenten was hij vaak onhoudbaar als het over snelheid, frequentie, duurkracht en uithoudingsvermogen ging. Zijn mentaliteit en kwaliteit waren als goud onder de zon.

ANDERE TIJDEN
Ook Harrie had enkele mindere jaren. Vooral toen zijn vrouw Wil overleed. De kilometers zakten tot een voor velen, het normale niveau van enkele malen lopen in de week. Lichte klachten waren het gevolg en wie denkt dan nog dat deze ster opnieuw fel zal gaan oplichten. Zijn loop- en sportvrienden o.a. Gerard Olyslagers, Mathy Peltzer en Leo v.d. Broek lieten hem ook nu niet in de steek. Als moderne mantelzorgers stonden ze klaar om Harrie te steunen en de motivatie voor allerlei zaken groeide en groeide. Mede op advies van zijn trainers en vrienden nam Harrie het besluit zijn ouderwetse ritme weer voorzichtig op te nemen. Dit bleek de juiste beslissing en een mooi begin van een nieuwe lente begon zich te ontwikkelen. De positieve weg werd ook gevonden samen met zoons Marcel en Richard en zijn trainers bij de LAG PH de Lange Afstandgroep van Prins Hendrik in Vught John Dodde en Carly van Pinxten. Deze trainers en begeleiders van sporters specifiek boven de 35 jaar zagen Harrie met genoegen de schema’s weer in opgaande lijn afwerken. Een voorbeeld als “de Witte Keniaan” Harrie blijft binnen elke groep een genot.

DE ROTTERDAM MARATHON 2016
Na de wonderbaarlijke wederopstanding leek het zo’n 1,5 jaar geleden of Harrie stiekem een geheim en speciaal plan uitbroedde. Hij was nog slechts 1,5 jaar verwijderd van zijn 70e levensjaar en aan zijn lichaamstaal kon je zien dat er iets groeide en bloeide. Uiteindelijk kon hij er niet onderuit. Hij wilde zich zeker nog “een“ keer laten gelden. En dat tijdens de Rotterdam marathon in 2016 wanneer hij net de leeftijd van 70 jaar had bereikt.
De baantraining werden weer opgenomen in het programma en het gevolg kon niet uitblijven. Zijn stijl die hem zoveel successen had gebracht kwam onmiskenbaar naar boven. Zijn naam en eretitel en de kreet “de Witte Keniaan is back” klonk steeds vaker. Met een schema geschreven op zijn linkerhand ging hij de strijd aan toen Lee Towers met zijn stem de Coolsingel vrij maakte voor kampioen Harrie. Hij liep zoals gepland rond de 5.05 en 5.10 per km. Dit 42 km lang als een ware gladiator door Rotterdam. Niet alleen de kilometers vlogen onder zijn voeten door maar ook de vele herinneringen uit het verleden kwamen naar de boven. Met wateroogjes snelde hij over de streep zo in de armen van zijn aldaar wachtende vrienden en vriendin. Een prachtig einde van zo’n rijke carrière.!? Of toch een vervolg? Zeer verguld was hij met de felicitaties die hij ontving van Burgemeester Jan Pommer en de Wethouders van Sint-Michielsgestel. Harrie proficiat en nog vele loopjaren

Reageer als eerste

Theereheide, Sint-Michielsgestel