Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Avatar user thumb 2478328456cfffcc349049089f80c0f7d3cc9125bd2afe642182acb3d11a12b7

Verhalen / Verslag van

Geen aandacht voor inbraken....

GEEN AANDACHT VOOR INBRAKEN
Ik kan deze stelling, helaas door eigen ervaring, meteen ontkrachten.
Begin mei is er bij mij ingebroken. Ik ben “geflipperd”.
Stom, want ik sluit mijn voordeur nooit af. Ik heb huisdieren en ik wil dat hulpdiensten naar binnen kunnen als er bijvoorbeeld brand uitbreekt.
Ik woon in een afgelegen Hofje, met een afgesloten portiekdeur. Toch hebben de flippers zich een weg naar binnen weten vinden. I.v.m. de diverse minder valide bewoners in mijn portiek is er een knop geïnstalleerd die de deur automatisch opent. Deze blijft dan echter nog een seconde of 30 open staan. De bewoner is al in zijn woning voordat de deur sluit. Een gouden kans voor inbrekers.
Mijn hondjes blaffen al als er iemand voorbij loopt, maar tijdens de inbraak hebben buren de hondjes niet horen blaffen. Vreemd. Misschien hebben ze de hondenkoekjes ontdekt in mijn keuken en vriendschap gesloten. Ik heb thuiszorg dus de honden zijn eraan gewend dat er regelmatig “vreemden” over de vloer komen.
Over de ellende die je allemaal meemaakt na het ontdekken van een inbraak hoef ik waarschijnlijk niet uit te wijden. Helaas zijn velen van ons er al slachtoffer van geworden.
Waar IK het echter over wil hebben is over de aanpak van politie.
Ik bel de politie om melding te doen van een inbraak en de dame vraag: “Zijn ze nog in huis?”
Mijn hemel, daar heb ik niet eens over nagedacht. Heb groot mes gepakt en alles waar men zich kon verbergen afgezocht. Gelukkig niemand gevonden.
Tja en dan komt de rest van de ellende op je af. Ik moest twee uur wachten tot er twee agenten aanwezig waren. Ik was in totale paniek. De agenten waren rustig wat MIJ dan ook wel weer kalmeerde. Ze hebben alles opgeschreven, gingen terug naar het bureau om een aangifte te schrijven én … kwamen die dezelfde middag nog persoonlijk bij mij afleveren.
De technische recherche kon echter pas de volgende dag komen werd mij verteld. Wonder boven wonder werd ik vroeg in de avond gebeld. Of de TR meteen NU alvast kon komen. TUURLIJK.
Sporenonderzoek verricht maar helaas …..niets gevonden. Conclusie….handschoenen.
Paar dagen later terug naar het bureau met een lijst van gestolen items. Heb al in mijn achterhoofd dat de politie hier niets mee kan en dus niets mee doet.
Tot mijn stomme verbazing word ik (nota bene op een zaterdag) gebeld door een rechercheur die wat vragen voor mij heeft. Vragen die het opsporen van mijn bezittingen én het opsporen van de dader(s) kunnen bevorderen. Sindsdien heb ik regelmatig (2 of 3 keer per week) via E-mail contact met deze politieagent. Er wordt mij om extra gegevens gevraagd en de antwoorden mail ik dan terug. Verder word ik op de hoogte gehouden van de activiteiten van de politie in mijn geval.
Gisteren valt de verlichting in mijn kantoorruimte uit waardoor op het glas van een vitrinekast plotseling duidelijke vingerafdrukken verschenen en zelfs een complete handafdruk. Politie gebeld en die zitten er meteen weer bovenop.
Conclusie: Een woninginbraak wordt wel degelijk zeer serieus genomen door onze politie. Oók in een inbraakgevoelige wijk als Transvaal.
IK BEN TROTS OP ONZE DIENDERS.

Reageer als eerste