Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb projump logolabel 20160111 1000px

Verhalen / Verslag van

Marijn Tromp met overmacht 1e

Afgelopen zaterdag is in Naarden het 1e Open Naardens Kampioenschap 'BeweegTegels' georganiseerd. Het initiatief voor dit NK kwam van de geestelijk en fysiek vader van de 'BeweegTegels': Eric Herber.
In twee maal 30 seconden moesten de deelnemers op zowel de rechter, als de linker tegel zo veel mogelijk punten zien te noteren.

In de weken voorafgaand aan het 1e Open NK 'BeweegTegels' werd duidelijk dat de 7-jarige Marijn Tromp uit Naarden de grote favoriet was.
Regelmatig wist Marijn op beide tegels scores van ruim 200 punten in 30 seconden te noteren.

Afgelopen zaterdag opende wethoudster Marleen Sanders bij de permanente opstelling aan het Jac. P. Thijssepark in Naarden om 12:00 uur de wedstrijd.
Al snel werd duidelijk dat Marijn zijn favorietenrol waar wist te maken. Met 206 & 203 punten zette hij een score op het scherm waar de concurrentie zich op stuk mocht bijten.
Vol van onbegrip en waardering toonden de overige deelnemers hun respect voor de kleine atleet. Ze zagen het gebeuren voor hun ogen, maar konden in hun eigen prestaties de scores niet evenaren.
Erwin Klaver ((42) was de eerste die Marijn het vuur aan de schenen legde, gevolgd door Eva de Vries (8) en Jasmijn Tromp (14 en zus van Marijn).
Voormalig wethoudster van Sport, Wil de Vries - Kempes, liet zich niet onbetuigd alvorens de wedstrijd af te sluiten. In een duel tegen Sidney Durlacher toonde zij haar sportieve en nog steeds niet verdwenen roots.

Alvorens om 16:00 uur de wedstrijduitslag bekend te maken werd Eric nu niet door Marleen, maar door Wil bedankt als inspirator voor jong en oud in het bewegen in het verleden, het heden en de toekomst. Door het omhangen van een unieke medaille werd Eric bedankt voor zijn schijnbaar onuitputtelijke inzet, inspiratie en innoveren.

Bij het bekend maken van de uitslagenlijst werd duidelijk dat Erwin Klaver nipt de vierde plek had weten te bezetten.
De strijd om de 2e en 3e plek was spannend. Met slechts 1 punt verschil wist Eva de Vries (8) Jasmijn Tromp (14 en zus van Marijn) voor te blijven; 381 voor 380.
De favorietenrol bleek geen belemmering te zijn voor Marijn Tromp. Met 409 punten claimde hij overtuigend de eerste plek op dit 1e Open NK 'BeweegTegels'.

In totaal streden 39 deelnemers in het kampioenschap.
Met 4 jaar was Tijz van der Koelen uit Soest de jongste deelnemer.
Mieke van der Heijden was met haar 77 jaar de oudste deelneemster.

Door onder meer Restaurant Fort H (Muiden), Sportzaak Sportief, Bakkerij Tetteroo, Plus Bos, Viega, Thuis Knip Service Siebenmorgen, Vestingmuseum, DA Telkamp, Bloemenhuis Lobelia en www.RopeShop.nl keerde elke deelnemer met een prijs huiswaarts.

De traditie is geboren. Vanaf afgelopen zaterdag zal elke zaterdag van het Pinksterweekend de zaterdag van het Open NK 'BeweegTegels' zijn. Noteer maar vast in de agenda: De volgende editie zal zijn op zaterdag 14 mei 2016. Start en locatie wederom om 12:00 uur en Jac. P. Thijssepark 65 in Naarden.

Reageer als eerste