Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Hulpverleningsorganisaties

Annahuis

Ontmoeting, actie en bezinning kenmerken de activiteiten in en vanuit het Annahuis. Hieronder staan voorbeelden. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op: info @ annahuis.nl.

Activiteiten

Inloopochtenden
Elke dinsdagmorgen en donderdagmorgen tussen 09.30 en 11.30 uur is er gelegenheid zomaar binnen te lopen voor een kop koffie, een praatje en gezelschap. Kinderen zijn ook van harte welkom.

Gezamenlijke maaltijden
Twee keer per maand is er een maaltijd die met name door mensen van de inloopochtenden wordt bereid, samen met medewerkers van het Annahuis. Voor een kleine vergoeding kunnen mensen samen maaltijd vieren, één keer een lunch en één keer een warme maaltijd s avonds. Lunch: eerste donderdag van de maand 12.00uur voor € 2,- . Warme maaltijd: derde donderdag van de maand 17.30uur voor € 2,50.

Aan de deur….
Mensen met een vraag, een wens of verhaal bellen aan en zijn welkom. Zij krijgen een luisterend oor en als er behoefte aan is advies of hulp.

Dak– of thuisloos
Het is niet meer mogelijk een officieel postadres met GBA-inschrijving te krijgen op het Annahuis. Men kan daarvoor terecht bij het Centraal Onthaal van de gemeente. Het Annahuis heeft veel know-how en ervaring met mensen die dak– of thuisloos zijn en kunnen goed advies geven, begeleiden of toeleiden naar geschikte hulpverlening. Dus ieder kan langs komen, ook als mensen bij het Centraal Onthaal niet geholpen kunnen worden. ? naar boven

Stem geven en gehoord worden
Medewerkers participeren in netwerken en overleg van maatschappelijke en kerkelijke instanties in Breda: sociale zaken, maatschappelijk werk, GGZ en GGD, dak– en thuislozenzorg, Gemeentelijke Kredietbank, Stichting Maatschappelijke Opvang Breda, jeugdzorg, verslavingszorg, voedselbank, bisdom, protestantse gemeenten, parochies enz.

Mandala tekenen
Elke maandagmiddag komen mensen bij elkaar om onder leiding van een van de medewerkers mandalas te tekenen en te kleuren. Themas worden onder andere ontleend aan de bezinningsavonden. Tekenend mediteren deelnemers en komen hun levensbronnen op het spoor.

Inloop Atelier
Elke donderdagmiddag van 13.30-15.30 uur is er voor bezoekers van het Annahuis open inloop atelier. Onder begeleiding van een deskundige medewerker gaan mensen creatief aan de slag. Zij kunnen zich uiten en ongekende kwaliteiten en talenten komen aan het licht.

Dialoogproject(en)
Er worden in en vanuit het Annahuis zogenaamde dialoogprojecten gehouden. Mensen van verschillende achtergronden en hulpve

Openingstijden

ma di wo do vr za zo
09:30
16:00
09:30
16:00
09:30
16:00
09:30
16:00
09:30
15:00
Gesloten Gesloten
Website
website
Adres
Haagweg 3, 4814GA - Breda
Telefoon
076-5217964