Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb vvd

Verhalen / actualiteiten van

VVD pleit voor afstemming verkoop Julianakazerne

VVD pleit voor afstemming verkoop Julianakazerne en Wassenaarse bunker
2 september 2015,Benoordenhout

Den Haag, Wassenaar en het Rijksvastgoedbedrijf moeten de randvoorwaarden voor de verkoop van de Julianakazerne en de naastgelegen bunker op elkaar afstemmen. Op verzoek van VVD woordvoerder Monique van der Bijl gaat wethouder Joris Wijsmuller zich hiervoor inzetten.
De Julianakazerne in Benoordenhout wordt door het Rijksvastgoedbedrijf verkocht. De gemeente Den Haag heeft randvoorwaarden opgesteld die aan potentiële kopers worden meegegeven. Het gebouw is een gemeentelijk monument, wat betekent dat er niet zomaar mag worden bijgebouwd. Ook moet er rekening worden gehouden met de flora en fauna die zich op en in de omgeving van het terrein bevinden. Naast de Julianakazerne ligt nog een tweede terrein dat door het Rijksvastgoedbedrijf zal worden verkocht, de zogenoemde Seyss-Inquart bunker. Deze bunker ligt op Wassenaars grondgebied en de randvoorwaarden voor de verkoop zullen dus door de gemeente Wassenaar moeten worden opgesteld.
De VVD Den Haag en de VVD in Wassenaar hebben reeds de handen ineen geslagen. Zo stelt de woordvoerder van de VVD Wassenaar Paul Deneer dat “samenoptrekken belangrijk is voor beide gemeente”. Deneer: “Wat er met beide complexen gebeurt zal immers gevolgen hebben voor bewoners in zowel Den haag als in Wassenaar.”
VVD woordvoerder Monique van der Bijl: “De Wassenaarseweg is al een drukke straat. Het is belangrijk dat de toekomstige bestemming van beide terreinen niet voor verkeersoverlast gaat zorgen. De randvoorwaarden die we op dat punt meegeven aan een toekomstige eigenaar van de Julianakazerne zijn daarom ook van invloed op het toekomstige gebruik van de bunker, en vice versa. Ik ben dan ook blij dat wethouder Wijsmuller heeft toegezegd in overleg te gaan met het Rijksvastgoedbedrijf en de gemeente Wassenaar om hierin samen op te trekken.”

Reacties

Thumb profiel%2bfoto

Jaap reageert

Hoe kunnen wij als bewoners hier invloed op uitoefenen VVD? Wassenaarseweg is idd al erg druk en het is helaas niet mogelijk hier meer verkeerslichten of drempels te plaatsen vanwege de hulpdiensten volgens mij, klopt dit?