Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

Buurtlinkprofiel van Annet

60+ Soos Passewaaij - programma maand september 2016.
Eerste vrijdag van de maand 2 september 14-16 uur Themamiddag over Voeding en Energie. Een deskundige vertelt ons over onze energiehuishouding, hoe het werkt, welke invloed voeding heeft enzovoorts. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Toegang 2 euro p.p. inclusief koffie en/of thee.
Elke volgende vrijdagmiddag in september 14 - 16 uur: Ontmoetingsmiddag voor senioren. Praatje, Spelletje, ontmoeting, gezelligheid, krantje enz. Toegang 2 euro incl. koffie of thee.
Dinsdagmiddag 13.30 - 14.30 uur 60+ en Fit. Bewegen op muziek voor senioren. Entree 3 euro per keer per persoon. Na afloop gelegenheid tot koffie/thee drinken.
Woensdagmorgen 10 - 11 uur. Gratis openbare instructieles in de Beweegtuin van Tiel in Passewaaij. Tenny v.d. Berg, sportinstructrice begeleidt het bewegen in de buitenlucht. Cardiofitness en rek- en strekoefeningen. Toegang gratis, geschikt voor volwassenen en senioren.
Donderdagavond 18.30 - 19.30 uur. Gratis openbare instructieles in de Beweegtuin van Tiel in Passewaaij. Zie omschrijving woensdag
3e donderdag van de maand: 15 september. Fietsen voor senioren. Samen een tocht op de fiets in de mooie omgeving van Tiel. 35 - 40 km. Deelname gratis. Start 10.30 uur bij het Wijkgebouw Passewaaij, terugkeer 15 uur. Opgave gewenst.
3e vrijdag van de maand: 16 september. Samen Eten. Een gezamenlijke maaltijd voor senioren bestaand uit een gezond tweegangenmenu. Opgeven voor de dinsdag voor afgaand aan de maaltijd op tel. 0344 613633. Kosten 8 euro p.p.
Locatie van alle activiteiten: Wijkgebouw Passewaaij, Koerierspad 3, Tiel Passewaaij.
Informatie tel. 068392 2001 website: 60plussoospassewaaij.nl

Bekijk alle

Ook in de maand augustus heeft de 60+ Soos Passewaaij een aantal leuke activiteiten op haar programma. Met name de oudere (vanaf 60 jaar) wordt uitgenodigd om mee te doen. Blijf niet alleen thuis zitten, maar kom er gezellig bij en doe mee.
- Natuurlijk is er iedere week de beweeginstructieles die gratis wordt verzorgd door Tenny van de Berg. Bewegen in de buitenlucht in de Beweegtuin Passewaaij, naast het Wijkgebouw gelegen, Koerierspad 3. Woensdagochtend 11 -12 uur, donderdagavond 18.30 tot 1930 uur. De beweegtuin is dagelijks vrij toegankelijk.
- Elke dinsdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur,60+ en Fit, bewegen op muziek o.l.v. Tenny van de Berg. Wijkgebouw, Koerierspad 3
- Donderdag 18 augustus. Fietstocht voor 60+. Elektrische en gewone fietsen welkom. Een tocht van 35 km in de omgeving van Tiel met een gezellige gezamenlijke pauze onderweg. Deelname gratis, consumpties voor eigen rekening. Vertrek vanaf het Wijkgebouw om 10.30 uur, terugkeer plm. 15.00 uur. Een leuk dagje in de buitenlucht met leeftijdsgenoten.
- Vrijdagmiddag van 14-16 uur Ontmoetingsmiddag voor senioren. Kom langs en doe mee met een praatje, spelletje, krantje lezen of andere activiteit. Vergroot uw kennissenkring met leeftijdsgenoten uit de wijk. Toegang 2 euro incl. koffie of thee.
- Barbecue: vrijdag 19 augustus 17 - 19 uur. Deelname 12 euro. Aanmelden via tel. 0344 613633 tot dinsdag 16/8. Kom erbij en doe mee, lekker samen eten en praten en de contacten met anderen uit uw wijk vergroten.
Voor informatie: bel met tel. 06 832 2001 of zie onze website: 60plussoospassewaaij.nl

Bekijk alle

Op vrijdag 5 augustus heeft de 60+ Soos Passewaaij een uitstapje gemaakt naar Wijk bij Duurstede. Een groep van 22 mensen heeft hieraan deelgenomen. Er werd gereisd per auto (carpoolen) en met de fiets. In Wijk bij Duurstede heeft een van de trouwe bezoekers van de soos een rondleiding verzorgd door deze mooie historische plaats. Veel mooie plekjes kwamen aan bod en de wandeling is afgesloten met een kopje koffie of thee of een frisje op het terras van Restaurant de Engel aan de Markt. Een geslaagde dag en het weer werkte 100% mee.

Bekijk alle

Op vrijdag 1 juli heeft de 60+ Soos Passewaaij met geinteresseerde ouderen een uitstapje gemaakt naar de Nieuw Robbekampen in Dreumel. Deze 15000m2 grootte landschapstuin is een juweeltje in het landschap een de zuidkant van de Waal. De groep van 25 deelnemers werd hartelijk ontvangen met koffie/ thee met iets lekker. De eigenaar verzorgde een rondleiding over het terrein, dat geheel door hem zelf is ontworpen en wordt onderhouden. Een erg leuk uitstapje dat door iedereen zeer werd gewaardeerd.

Bekijk alle

Kent u Automobiel? Automobiel is voor mensen die zelf geen vervoer hebben DE oplossing om toch zo nu en dan eruit te kunnen, doktersbezoeken te kunnen doen, of eens op visite te gaan. Het is niet aan leeftijd gebonden, dus iedereen kan er een beroep op doen. Wij rijden ook buiten de gemeente.
Hoe het werkt: u kunt voor een klein bedrag per jaar lid worden van het Servicepunt Thuiswonen. Daarna kunt u een jaar lang vervoer aanvragen door te bellen naar ons telefoonnummer 088 7004100. Wij kijken of er een chauffeur beschikbaar is, die u kan brengen en/of ophalen. De chauffeur berekent een kostendekkend tarief van 30 eurocent per kilometer. Kosten van de pont of parkeerkosten zijn voor uw eigen rekening. U rekent af bij de chauffeur.
U kunt bellen voor nadere informatie of u kunt u aanmelden via de website: www.servicepunt-thuiswonen.nl

Bekijk alle

Elke vrijdagmiddag is er in het gebouw van de Wijkvereniging, Koerierspad 1 een ontmoetingsmiddag voor senioren in de wijk Passewaaij. De 60+ soos Passewaaij is geopend van 14 -16 uur en u kunt zo even binnen lopen voor een kopje koffie of thee, een praatje een spelletje, een ontmoeting met andere wijkbewoners van uw leeftijd. En wie weet wat daar uit voort kan komen...
De eerste vrijdagmiddag van de maand is er een themamiddag.
De kosten zijn 2 euro, koffie en thee is gratis.

Bekijk alle