Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 12402083 793551710773505 3229911013570866093 o

Verhalen / Verslag van

Kinderinspraakmiddag Vernieuwing speeltuin Haarlem Oost

Kinderinspraak Speeltuin ‘Haarlem Oost’ groot succes.
Krijgt de nieuwe speeltuin een echte slangenglijbaan of kunnen ze tussen de apen en de palmenbomen klimmen en klauteren? Het was aan de kinderen om op 28 oktober op de speeltuin mee te denken over de inrichting van de nieuwe locatie. SV Haarlem Oost krijgt in de zomer van 2016 een nieuwe speeltuin en verenigingsgebouw en de kinderen en hun ouders mochten nu al meedenken. Mede door een intensieve voorbereiding van de vrijwilligers werd de inspraakmiddag een groot succes. Uiteindelijk kwamen er 175 kinderen op de inspraak activiteiten af.
De nieuwe naam van de speeltuin wordt: ‘De Papagaai’. Dit dier leeft grotendeels in de jungle en daarmee was het thema van de nieuwe speellocatie een feit. Bij de aankleding van de activiteitenruimte werd niets aan het toeval overgelaten. Het werd versierd met allerlei jungle attributen, er waren twee heuse papagaaien in een kooi en er hingen allerlei foto’s van dieren uit de wildernis. Alles stond in het teken om kinderen op weg te helpen om met het jungle thema hun mooiste speeltuin te ontwerpen. Ook mochten ze een keuze maken welke twee speeltoestellen er mee moesten naar de nieuwe locatie. Verder liep er een clown rond, waren de pannenkoeken gratis en kon elk kind geschminkt worden. Als klap op de vuurpijl stond er een groot springkussen van de NUSO-Jantje Beton en konden de aanwezige jeugd allerlei Oudhollandse spelletjes spelen.
Om ook kinderen met een beperking te kunnen laten spelen was de Speeltuinbende van de NSGK aanwezig. Deze bende test samen met kinderen met én zonder een beperking speeltuinen op toegankelijkheid en bespeelbaarheid voor alle kinderen. Ze vroegen vooral aandacht voor het wegnemen van obstakels en barrières zodat bijvoorbeeld kinderen in een rolstoel ook kunnen spelen. Daarvoor kon de aanwezige jeugd in een rolstoel over de speeltuin rijden en ervaren hoe dit was. Menigmaal liepen ze vast in de zanderige ondergrond met als gevolg dat ze geen kant opkonden. Voor meerdere kinderen was het duidelijk. Er moest een spannend goed berijdbaar jungle pad aangelegd worden voor kinderen met wielen, zoals rolstoelen, fietsjes en skateboarden. Want rijden is ook spelen. En samenspelen is het leukst!
Het ontwerpbureau Speelplan kreeg tientallen tekeningen met de meest uiteenlopende ideeën en wensen van de kinderen. Tevens werd al snel duidelijk wat de kinderen als meest populaire speelobject wilden meenemen. Allereerst de kabelbaan en als er nog plek over was de schommels. Eind november het eerste ontwerp gepresenteerd worden. Het is uiteindelijke de bedoeling dat voor de zomer van 2016 het nieuwe gebouw wordt neergezet en na de zomer de speeltuin wordt gebouwd. Het wordt nog een jaartje hard werken om dit voor elkaar te krijgen.
Inmiddels werd er intensief nagedacht over de verdere uitwerking van de nieuwe naam. Volgens diverse vrijwilligers mocht de vermelding Haarlem Oost niet verloren gaan. De slogan “Speeltuin de Papagaai, samenspelen in Haarlem Oost” leek het wel te gaan halen. Maar men heeft nog een jaar voor een nadere uitwerking.
Op het moment van de inspraakmiddag is na een kort ziektebed de zeer gewaardeerde oud- speeltuinmedewerkster Jo Weidema (tante Jo) overleden. Vanaf 1971 was ze als vrijwilliger actief in de speeltuinen Oosterkwartier en Haarlem Oost. Ze heeft daarvoor in 2004 een lintje gekregen en werd lid in de orde van Oranje-Nassau. Ook het bestuur van de speeltuinvereniging heeft besloten haar op een bijzondere manier te bedanken. In de nieuwe speeltuin zal er een speciaal ‘Weidemapad’ aangelegd worden. Toen zij dit hoorde op haar ziektebed vond ze het een hele eer.

Reageer als eerste