Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

1 Verhaal

het verhaal van Loket Vrijwillige Inzet

Actief in vrijwilligerswerk!

RHEDEN/ROZENDAAL – Het Loket Vrijwillige Inzet van St. Viva Rheden geeft informatie en advies aan vrijwilligers en maatschappelijke organisaties. Daarnaast bemiddelt het Loket tussen vraag en aanbod in vrijwilligerswerk. Zoek jij vrijwilligers die zich voor jouw organisatie in willen zetten of ben je juist op zoek naar inspirerend vrijwilligerswerk? Meld je dan aan op de digitale vacaturebank: www.vrijwilligerswerk-rheden.nl

De volgende vacatures vind je al op de vacaturebank:

- Heb jij affiniteit met jongeren en sta je stevig in je schoenen? Het jongerencentrum in Dieren is opzoek naar vrijwilligers voor uiteenlopende werkzaamheden.

- Gezocht! Vaardige en sociale chauffeur (M/V) die twee dagen in de week een jongen in de basisschoolleeftijd van zijn huis in Rheden naar de dagbehandeling in Arnhem wil brengen (om 12.00uur) en weer terug (om 16.00uur).

- Voor internetcafés in Velp zoekt Innoforte handige vrijwilligers die 1 á 2 dagdelen per week hun kennis van de PC willen delen met de oudere bezoekers.

Voor meer informatie, Loket Vrijwillige Inzet: vrijwilligerswerk@viva-rheden.nl of tel.nr.: 0313 – 4210 124.

Persbericht

0 Tweedehands

nog geen vraag & aanbod

Massage en aanrakings cursus voor naasten van personen met Kanker

Antonios - Wellness ontspannings - relax therapeut & wellness coach: verzorgd cursussen voor naasten van personen die getroffen zijn door kanker, de hoofdzaak is aanraken op een zachte manier met enkele massage technieken die door iedereen gevolgd kan worden.
Wanneer je een mantelzorger bent, een partner, familielid of vriend/vriendin, van iemand met
kanker, zul je vaak ervaren hoe goed het doet iets voor diegene te kunnen doen. Praktische zaken, er gewoon ZIJN voor iemand, een klein gebaar. Maar het zal ook voorkomen dat je jezelf afvraagt “wat zou ik toch in hemelsnaam kunnen doen?”
Iemand voelt zich niet lekker, heeft pijn, is verdrietig. En je zou hem/haar zichzelf zo graag beter willen laten voelen, maar hoe? Vaak beseffen mensen wel dat aanraking heel troostend kan zijn. Maar ook dan is het de vraag “hoe dan? Wat helpt iemand en wat kan ik beter niet doen?” Aanraking en massage zijn populaire manieren om mensen met kanker te ondersteunen en niet voor niets. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat eenvoudige aanraking en massagetechnieken een groot deel van de symptomen en bijwerkingen van behandelingen sterk kunnen verminderen. Ontspanning, beter slapen, minder angst, zich rustiger voelen, en daardoor vaak minder pijn, zijn effecten, die massage kunnen hebben. En dan hebben we het echt niet over ingewikkelde massagegrepen. Eenvoudige handgrepen, die iedereen kan leren, kunnen al heel veel bieden. Vaak is een simpele aanraking al voldoende, er ZIJN, dit laten voelen en daar vertrouwen in krijgen.
In deze cursus zullen we manieren leren om je naaste met kanker zich beter te laten voelen op een hele gemakkelijke manier. We gaan met eenvoudige aanraking aan de slag, waarbij de intentie veel belangrijker is dan de techniek. Je leert hoe je op een verantwoorde manier kunt aanraken en krijgt tips wat je zou kunnen “doen”, wat over het algemeen prettig voelt voor mensen.

Deze cursus word in 2 dagdelen gehouden, en u ontvangt een instructie mapje,
Met begeleidende foto`s incl. een bewijs van deelname.
Dit kan al gedaan worden met 2 a 4 personen in mijn praktijk en bij meerdere geïnteresseerden op een locatie in Velp in het centrum.
Heeft u interesse neem contact op met ton@antonioswellness.nl

Anders...

0 lokale fondsen

Deze gemeente heeft nog geen lokaal fonds

Leeftijdsopbouw
Loading...