Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Avatar user thumb 2478328456cfffcc349049089f80c0f7d3cc9125bd2afe642182acb3d11a12b7

Verhalen / Verslag van

Nieuwe jeugdbestuurder Waterschap Delland

Antoinette Vietsch(Vlaardingen) Kandidaat CDA Waterschap Delfland vertelt over het waterschap: "Goed dat de jeugd bij water en het waterschap wordt betrokken!"

.

Vanaf deze maand is Abdullah Sahin namens Delfland het gezicht van het jeugdwaterschap. Hij volgt daarmee Doris van den Heuvel op. Antoinette Vietsch, kandidaat CDA Waterschap; "Ik hoop Abdullah nog voor de verkiezingen te ontmoeten, maar zeker na de verkiezingen. Als de jeugd zich op die leeftijd al begint te interesseren voor het waterschap dan is daar de winst voor de toekomst!"

Abdullah is 16 jaar en zit in 5VWO van het Stanislascollege Westplantsoen in Delft. Hij woont met zijn ouders en zusje in Delft. Abdullah neemt het stokje over van Doris van den Heuvel, die de afgelopen 2,5 jaar jeugdwaterschapsbestuurder was. Na een werving op verschillende scholen is Abdullah uitgekozen vanwege zijn brede belangstelling en enthousiasme voor de functie van jeugdbestuurder. Hij ziet het als een unieke kans om veel te leren over waterschapswerk en wil waterbewustzijn bij andere jongeren onder de aandacht te brengen.

Kortgeleden heeft Abdullah een bezoek gebracht aan een aantal projecten in het werkgebied van Delfland. Ook bezocht hij polders, een gemaal en de afvalwaterzuivering in Vlaardingen. De nieuwe bestuurder krijgt zijn vuurdoop bij een bijeenkomst met alle jeugdbestuurders uit het land. Ter voorbereiding van het landelijk waterdebat op woensdag 11 februari hebbe zij allen een speciale training om goed te kunnen jureren tijdens de verschillende rondes en het finaledebat. Abdullah: ‘Ik heb er zin in! Het is een spannende tijd om te starten als jeugdbestuurder, zo vlak voor de waterschapsverkiezingen op 18 maart. Ik mag zelf nog niet stemmen, maar vind het wel hartstikke interessant'.

JeugdwaterschapsbestuurHet jeugdwaterschap bestaat uit 19 jongeren tussen de 14 en 17 jaar oud. Het is een initiatief van de Nederlandse waterschappen, waarmee ze andere jongeren meer bij het waterschap willen betrekken. De leden van het jeugdwaterschapsbestuur komen een paar keer per jaar samen en vertegenwoordigen hun eigen waterschap in het landelijke jeugdwaterschap.

Reageer als eerste