Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

Valt het doek voor Showbrassband Thalita na 50 jaar?

Showbrassband Thalita, al bijna 50 jaar dé muzikale ambassadeur van Vlaardingen, zal mogelijk haar 50 jarig jubileum niet halen!
Thalita werd opgericht op 11 april 1964 en sindsdien hebben talloze Vlaardingers er deel van uitgemaakt. De vereniging telt momenteel 52 leden.
Thalita is niet alleen binnen Vlaardingen een begrip, maar is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een "orkest" met nationale bekendheid dat daarnaast tevens regelmatig in het buitenland optreedt.

Helaas maakt een dreigende "uitzetting" uit haar vaste onderkomen aan de Surinamesingel het voortbestaan van Thalita en daarmee de viering van het 50 jarige jubileum op 12 april aanstaande uitermate onzeker!

De gemeente Vlaardingen heeft het pand waar Thalita al sinds eind jaren 70 is gehuisvest te koop gezet voor € 275.000,00. Een bedrag dat Thalita zelf uiteraard niet kan opbrengen. En omdat de gemeente Vlaardingen het pand tot het moment van verkoop heeft overgedragen aan de anti-kraak organisatie " Ad-Hoc”, is Thalita door de gemeente nu al min of meer gedwongen het pand van Ad-Hoc te huren. Dit kost Thalita honderden euro’s per maand extra.

Herhaalde gesprekken met de gemeente Vlaardingen om te komen tot een oplossing voor de dreigende " uitzetting" hebben tot nu toe niets opgeleverd. De gemeente Vlaardingen lijkt niet bereid tot het bieden van een alternatieve oplossing. Zodra een koper voor het pand, een voormalige kleuterschool, is gevonden, staat Thalita letterlijk op straat! En zonder een adequate repetitie- en opslagruimte lijkt daarmee definitief het doek voor Thalita te vallen!

Het bestuur van Thalita doet dan ook een dringende oproep aan iedereen die de vereniging wil ondersteunen en de onzekerheid over het voortbestaan van Thalita kan weg nemen, te helpen bij het vinden van een geschikte repetitie- en opslagruimte!

Anders...

Leeftijdsopbouw
Loading...