Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

0 Tweedehands

nog geen vraag & aanbod

Fonds 1818 en Oranje Fonds doen schenking aan B...

Fonds 1818 en Oranje Fonds doen schenking aan Buurthuis Het Voorhof!
Er komt eindelijk een einde aan de treurige aanblik van Buurthuis Het Voorhof in Delft: dank zij een gift van € 36.500,- van het Oranje Fonds en een gift van € 30.000,- van Fonds 1818, kan Stichting Buurtwerk Voorhof II, sinds 1 juli 2013 beheerder van het Buurthuis, starten met een renovatieproject.
De buitenkant van het pand wordt als eerste aangepakt. De in zeer slechte staat zijnde houten beplanking op de noord- en de zuidgevel en de boeiborden rond het hele pand worden gesloopt, waarna er weerbestendiger plaatmateriaal wordt gemonteerd. Hierbij wordt waar dat nodig is, ook de muurisolatie vervangen. Daarnaast worden alle enkel glas - buitenramen vervangen door ramen met dubbel glas, nadat waar nodig het houtrot in de kozijnen is verholpen en worden deuren, openslaande ramen, kozijnen en de stalen kolommen van de dragende constructie geschilderd in een mooie kleurcombinatie. Gelukkig kan men op korte termijn beginnen met de werkzaamheden, want – zo zei een van de bestuursleden al eerder – “nog een winter als die van 2012-2013 overleeft het gebouw niet!”
Met de donaties van de twee fondsen kan de Stichting naast het uitvoeren van deze renovatie ook een begin maken met het opknappen van de binnenkant van het pand, waardoor de diverse ruimtes een stukje mooier en gezelliger zullen worden. Dat zal naar verwachting van het bestuur van de Stichting er mede voor zorgen dat het Buurthuis zijn plaats en rol in de wijk zal kunnen blijven vervullen.
De Stichting laat momenteel onderzoeken of er op het gebied van energiebesparing nog stappen kunnen worden gezet. Door het laten plaatsen van een nieuwe hoogrendement CV-ketel (in februari van dit jaar) en het dubbel glas is men ook wat dat betreft op de goede weg!
Fonds 1818 steunt, stimuleert en initieert projecten die mensen in staat stellen zelfstandig en gelijkwaardig deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Het fonds heeft in 2014 € 12 miljoen beschikbaar voor projecten en stichtingen, verenigingen en groepen burgers in Den Haag, Delft, Zoetermeer, Leiden, de Duin- en Bollenstreek en tussenliggende gemeenten. Aandachtsgebieden zijn zorg, welzijn, kunst, cultuur, natuur, milieu en educatie.
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 28,7 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Anders...

Lokaal fonds

Lokaal Fonds Delft

1 Maatschappelijk

Zoek verenigingen, goede doelen en stichtingen

1 Bedrijven

vind restaurants, winkels en diensten

Huishoudens
Loading...