Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 865772

Verhalen / Waalre, 16 nov.: De wereld van Kwarts van

Kempisch Vocaal Ensemble Kwarts

Het Kempisch Vocaal Ensemble Kwarts, een vijftal enthousiaste zangers en zangeressen met als thuisbasis Eersel, is in de bijna vier decennia van het bestaan van de reeks Willibrordconcerten al menig keer te gast geweest in Waalre. In 2007 vierde Kwarts het 25 jarig jubileum met onder meer een zeer geslaagde concertreis naar het geliefde Dorset in Engeland. Het ensemble had het plan kort na deze mijlpaal en op het hoogtepunt van de muzikale carrière te stoppen met optreden. Kwarts kon het zingen echter niet laten en onder leiding van de dirigent/zanger Jac Peeters richtte het zich op een nieuw doel: 24 juli 2011, de viering van de 75e verjaardag van de ‘nestor’ en medeoprichter van het ensemble; Harrie Hendriks. In dat jaar nam het ensemble met een welluidend optreden afscheid van de serie Willibrordconcerten, waarin Kwarts zo vaak schitterde . Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Kwarts is begonnen aan het 32e geboortejaar en keert op 16 november 2014 terug in Waalre. Daarna maakt het ensemble zich via een reeks van optredens op voor het echte slotakkoord. In juli 2016 hoopt Kwarts de 80e verjaardag van bas Harrie Hendriks te vieren met een slotconcert in de middeleeuwse Mariakapel in Eersel. Hiermee komt dan aan het ‘tijdperk Kwarts’ na zoveel prachtige muzikale jaren definitief een einde.

Het concert op 16 november om 15.00 uur in Waalre draagt als titel “De wereld van Kwarts” en is het eerste optreden in de reeks afscheidsconcerten die tot juli 2016 zijn geagendeerd. Naast delen uit een nieuw programma dat op de lessenaar staat, het ontroerende requiem van Da Vittoria uit het 16e eeuwse Spanje, brengt Kwarts louter hoogtepunten uit haar repertoire van 32 jaar zingen met overgave en passie. Extra cachet aan de uitvoering worden gegeven door de medewerking van het instrumentale ensemble Venti Musicali uit Hilvarenbeek. Dit voormalige Petrusensemble bestaat uit de professionele musici Willemijn van Baar, dwarsfuit, Fien van Dingenen, blokfluit en Ad van Sleuwen, orgel.

Voor meer informatie of voor het gratis maandelijkse digitale concertnieuws, mail naar: willibrordconcerten@upcmail.nl Volgen kan ook op twitter: @Willibrordconc en facebook.com/willibrordconcerten.waalre.

Concert en museumbezoek
Gasten van de Willibrordconcerten kunnen voorafgaande aan een optreden het Waalres Museum aan Willibrorduslaan 4 bezoeken. Daar is de tentoonstelling “Chroniqueur in etsen van het Brabantse boerenleven” door Andreas Schotel uit Esbeek te zien. Een combinatiekaart voor concert én museumbezoek is vanaf 13.30 uur op de concertzondag verkrijgbaar bij het museum voor 8,- euro. De toegangsprijs voor alléén het concert bedraagt 6,- euro en kaarten zijn vanaf 14.30 uur beschikbaar onder de toren van de kerk. Het concert op 16 november begint om 15.00 uur en duurt circa één uur. Reserveren is niet mogelijk. Locatie Oude Willibrorduskerk, Oude Torenstraat 2 in Waalre.

Reageer als eerste

Waalre, Waalre