Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 1285162

Verhalen / Bezoekersrecord van

Museum in Monnickendam boekt nieuw bezoekersrecord.

Het Waterlandsmuseum de Speeltoren stevent in 2014 af op een bezoekersrecord in haar bestaan.
De grens van 7.000 bezoekers in 2013 is nu al overschreden en het museum hoopt eind van dit jaar daar nog een flink aantal bezoekers bij te voegen. Dankzij de speciale tentoonstelling over de bekende Monnickendammer Herman van Elteren, van half december 2013 tot februari van dit jaar, werd in de maand januari met 500 bezoekers al direct een goede start gemaakt van het museumseizoen.

“Het is nog maar zo kort geleden dat wij onze museumplannen maakten en hoopten op 6.000 bezoekers per jaar”, zegt voorzitter Frans Fontaine. “Wij zijn heel enthousiast gestart medio 2012 maar dat wij dit jaar al meer dan 7.000 bezoekers hebben mogen ontvangen, is voor ons een feestelijke bekroning van ons werk en de inzet van alle 60 vrijwilligers”.

Sinds de opening in het najaar 2012 is het museum een succes gebleken. Behalve Waterlanders (38%) ontvangt het museum ook veel toeristen uit binnen- en buitenland (respectievelijk 51% en 11%). De gekozen opzet om er een speels museum vol verschillende verhalen van te maken, krijgt veel waardering. Het gastenboek staat boordevol complimenten en met beloftes om snel weer eens terug te komen.

Het museum bruist van de activiteiten. Nieuwe tentoonstellingen worden voorbereid, de nieuwe lesprogramma’s voor het basisonderwijs gaan van start en dankzij een subsidie van de Stichting Vrienden van de Zaagmolen werd het deze maand mogelijk om een extra camera op de Faam te richten en van dichtbij in beeld te brengen. U kunt nu, op een apart beeldscherm, heel duidelijk zien hoe zij elk heel uur haar best doet om de juiste tijd met haar toeter te laten horen. Met deze laatste camera opstelling is de registratie van alle speeltoren mechanieken voltooid en kunnen de bezoekers in de carillonzaal voortaan alle onderdelen van de speeltoren op beeldschermen bekijken.

Het Waterlandsmuseum de Speeltoren, Noordeinde 2-4 in Monnickendam. Openingstijden: zaterdag en zondag van 11.00 - 17.00 uur. Meer info: www.despeeltoren.nl

Reageer als eerste

Waterland, Amsterdam