Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Verenigingen en stichtingen

Artsen zonder Grenzen

Medische noodhulporganisatie
Artsen zonder Grenzen is een onafhankelijke, medische noodhulporganisatie die wereldwijd mensen helpt, ongeacht hun afkomst, religie of politieke overtuiging. Voorop staat het redden van levens en het verlenen van medische hulp aan slachtoffers van rampen, oorlogen en epidemieën. Door eigen teams te sturen (artsen, verpleegkundigen en andere specialisten) kan Artsen zonder Grenzen zo snel en effectief mogelijk handelen. Samen met medewerkers uit de landen zelf, geven zij ter plaatse directe steun aan de bevolking.

In 1999 ontving Artsen zonder Grenzen de Nobelprijs voor de Vrede voor zowel het medische werk als het optreden als pleitbezorger voor mensen en bevolkingsgroepen in nood.

Samenwerken
Ons werk zou niet mogelijk zijn zonder de hulp van onze medewerkers uit de landen zelf. Medewerkers vanuit Nederland en de lokale collegas vormen één team: samen helpen we mensen. In 2011 zond Artsen zonder Grenzen 1.120 medewerkers uit naar 25 landen. De medewerkers die door Artsen zonder Grenzen worden uitgezonden ontvangen een bescheiden salaris. Zij werkten samen met 7.490 medewerkers uit de projectlanden zelf.

De vereniging
Artsen zonder Grenzen is een vereniging. Leden zijn mensen die voor Artsen zonder Grenzen werken of gewerkt hebben of op een andere manier aan Artsen zonder Grenzen verbonden zijn. Het bestuur is verantwoordelijk voor het toezicht op de organisatie en zorgt dat het overeengekomen beleid wordt uitgevoerd. Daarnaast bewaakt het bestuur de identiteit van de organisatie en fungeert het als klankbord voor de directie. De vereniging Artsen zonder Grenzen is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Amsterdam onder nummer 41215974 en is in het bezit van het CBF-keurmerk voor goede doelen.

Artsen zonder Grenzen geeft hulp daar waar hulp het hardst nodig is. Hulp aan slachtoffers van rampen, oorlogen en epidemieën. Van medische basiszorg tot noodchirurgie, van het geven van vaccinaties tot psychosociale zorg, het uitdelen van hulpgoederen tot het installeren van water- en hygiënische voorzieningen. Ook pleitbezorging en campagne voeren voor betere, betaalbare medicijnen maakt deel uit van ons werk.

Van ziekenhuis tot hulppost
Onze artsen, verpleegkundigen, psychologen en laboranten werken in ziekenhuizen, klinieken en voedingscentra. Met mobiele hulpposten bezoeken we mensen die anders geen medische zorg zouden krijgen. We zetten bijvoorbeeld posten op waar we basisgezondheidszorg verlenen.

Openingstijden

ma di wo do vr za zo
08:00
18:30
08:00
18:30
08:00
18:30
08:00
18:30
08:00
18:30
Gesloten Gesloten
Website
website
Adres
Plantage Middenlaan 14, 1018DD - Amsterdam
E-mailadres
info@amsterdam.msf.org
Telefoon
020-5208700