Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Haptotherapeuten

Alyt van Dijk Haptotherapie

Haptotherapie is een therapievorm waarin de tastzin (aanraken en voelen) centraal staat. Het is een manier van werken die zich richt op het bewust worden van je lichaam en je gevoel. De lijfelijke ervaring, dat wat je lichaam vertelt, staat voorop. In de haptotherapie gaan we er vanuit dat "ons lichaam nooit liegt".

Je zou kunnen zeggen dat ons gevoel een extra zintuig, een sterke sensor is, die ons vertelt of iets klopt of niet. Hoe we voelen en wat we voelen, wordt echter vooral bepaald door onze levenservaringen. Dat wat we hebben meegemaakt en hebben geleerd kleurt de blik op ons zelf en onze omgeving. We leven in een maatschappij waar vaak de nadruk ligt op denken, doen en verklaren.

Bij alles wat we meemaken kunnen we ertoe neigen om (vooral pijnlijke) emoties of gevoelens weg te duwen of te onderdrukken. Als we dit langdurig doen kunnen we klachten krijgen die we soms niet kunnen plaatsen. De klachten kunnen variƫren van vage pijnklachten in ons lichaam of ernstige vermoeidheid tot plotselinge angst, woede die ons overvalt, depressiviteit of huilbuien die uit het niets lijken te komen. Zoals we allemaal weten kan dit op alle leeftijden voorkomen, ook bij kinderen.

Mijn naam is Alyt van Dijk. In 1982 heb ik de studie fysiotherapie afgerond. Nadien heb ik me verder geschoold en me o.a. gespecialiseerd in de oorzaken en de fysiotherapeutische behandeling van diverse bekkenbodem-klachten (bijv. te hoge of te lage spanning in de bekkenbodem).

In de fysiotherapie gaat het om klachten van het lichaam als "bewegingsapparaat". Meer en meer ging en gaat mijn belangstelling uit naar lichamelijke klachten op basis van een psychosociale oorzaak. In 1987 kwam ik in aanraking met de haptonomie (leer van het voelen) en later met haptotherapie.

In de haptotherapie wordt het lichaam gezien als drager van gevoelens en ervaringen. In de aanraking van het lichaam wordt duidelijk hoe men met deze gevoelens en ervaringen omgegaan is.

In samenwerking met hulpverleners uit andere disciplines (maatschappelijk werkenden, psychologen, psychotherapeuten) heb ik mij o.a. toegelegd op de haptotherapeutische behandeling van posttraumatische klachten (klachten die ontstaan na ingrijpende gebeurtenissen).

Ik ben geregistreerd bij de VVH (registratienummer 515A) en mijn praktijk is gevestigd in Westerbork.

Openingstijden

ma di wo do vr za zo
08:00
17:30
08:00
17:30
08:00
17:30
Gesloten 08:00
17:30
Gesloten Gesloten
Website
website
Adres
Oosteinde 9, 9431AT - Westerbork
Telefoon
06-21718070