Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

Tuinieren , passie voor gezondheid en milieu in eigen wijk

Moestuinvereniging te Pink ,zie op www.tpink.nl, heeft door een relatief groot aantal opzeggingen weer enkele tuinen van ongeveer 80 vierkante meter vrij. Dat is voor het eerst in jaren. Heb u belangstelling in een goedkope en milieu vriendelijke hobby, dat ook nog eens voor gezonde groente en bloemen kan zorgen naast veel rust en ontspanning in een tijd vol hectiek, melt u aan via een mail naar : voorzitter@tpink.nl. kijk ook eens op onze site www.tpink.nl voor verhalen en foto's.
Een opmerking, deelnemers moeten bereid zijn regelmatig de handen uit de mouwen te steken.

Ervaringen

Bekijk alle

Honden Speeltuin westerwatering

Wij, de hondenbezitters van Zaanstad, zouden graag zien dat onze honden meer ruimte krijgen om vrij en veilig te kunnen spelen en verzoeken daarom aan de Gemeente Zaanstad een omheinde hondenspeeltuin te realiseren in Zaandam (westerwatering). In Westerwatering is reeds een uitrenzone voor honden.
Deze zone is echter niet afgesloten en dus niet geschikt voor alle honden. Daarnaast wordt deze zone ook veel gebruikt door fietsers en hierdoor is het niet altijd veilig voor de honden om los te lopen. Het zou bijvoorbeeld mooi zijn als de gemeente een deel van de uitrenzone kan omheinen, zodat de honden veilig kunnen spelen.
Wij zijn voornemens van plan om net als in Assendelft een hondenspeeltuin ( het smulbos) te verkrijgen Het smulbos is gecreerd door een burgeriniatief van de bewoners uit de wijk Delft te assendelft. Er zijn handtekeningen opgehaald als steunbetuiging voor dit iniatief.
Het is een 100% vrijwilligers project dat afhankelijk is van persoonlijke iniatieven.
De gemeente heeft het stuk openbare ruimte in bruikleen gegeven om het als hondenspeeltuin in te richten en als zodanig te gebruiken. Onder voorwaarde dat de gebruikers van de hondenspeeltuin het onderhouden en beheren.
De speeltuin in Assendelft is vrij toegankelijk voor hond met baasje. De honden mogen er los lopen, maar net als in de hele gemeente Zaanstad, geldt ook hier een opruimplicht.Naast deze belangrijke regel, zijn er nog een aantal veiligheid regels waar we ons aan moeten houden om de speeltuin veilig voor hond en baas te houden.
Om dit te realiseren hebben wij een aantal denkers & doeners nodig die mee willen denken en mee willen doen om dit allemaal voor elkaar te krijgen d.m.v. samenwerking.
Onze eerste voorbeeld voor een locatie is dit naast de voetbalkooi ter hoogte van de serenade aubade of bij de g.molstraat in de westerwatering te zaandam
Als iemand nog andere ideeën of opties heeft, dan horen wij het graag, stuur u mail dan naar joey778@hotmail.com
Zou u deze petitie willen ondertekenen zodat wij dit dan kunnen voorleggen aan de gemeente om draagkracht te creëren om dit voor elkaar te krijgen.
www.petities24.com/hondenspeeltuin_westerwatering_zaandam
Bij voorbaat bedankt voor de moeite
Nelleke Bergen

Honden speeltuin westerwatering zaandam

Bekijk alle

Deel jouw verhaal

Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners

Delen

Uit aangrenzende buurten

Deel ecomomie ter bevordering milieu en sociale cohesie

Graag deel ik mijn bezittingen die we maar zelden nodig hebben met buurtbewoners. Denk hierbij aan een ladder (3×10 sporten), steiger (tot 7 meter hoog, maximaal 2 personen), motor kettingzaag ( inclusief beschermende kleding en handschoenen maat large), hamerboor voor beton, hakselaar voor takken tot 40 mm. Alles tegen een bescheiden vergoeding en op voorwaarde van onbeschadigd retourneren.

De deel economie.

Bekijk alle

SnappCar en Mywheel autodelen

Per oktober 2017 heb ik een nieuwe auto, een Hyundai i 10 emotion. Lekker zuinige wagen, geschikt voor vier flinke volwassenen. De auto is te huur via de site van www.snappcar.nl of www.mywheel. nl. Kijk op een van deze site'staan als u eens een (extra) zuinige auto nodig heeft. Goedkoper dan zelf een auto bezitten die maar beperkt nodig is en het scheelt ruimte in de straat.

Auto delen

Bekijk alle

Zaanse moeder en dochter op vrijwilligersmissie naar Kenia

Zaanse moeder en dochter op vrijwilligersmissie naar Kenia ’We willen alle kinderen blij maken’

Op dit moment zitten streekgenoten Loes en Rieneke in Kenia. Moeder en dochter zijn niet op een relaxte vakantie, maar gaan vrijwilligerswerk doen in en bij de Emy-Land DianiAdventist School in Ukunda. Al maanden zijn ze bezig met de voorbereidingen van deze bijzondere reis. Want in hun koffers hebben de dames maar liefst 80 pakketten voor alle schoolgaande kinderen. En die gaan ze persoonlijk afgeven.

Moeder Loes is altijd al erg begaan geweest met de medemens. Zo meldde ze zich vorig jaar direct aan toen er vrijwilligers nodig waren om koffie te schenken aan de vluchtelingen in Zaandam. ‘Maar toen de vluchtelingen weg waren bij de kerk ben ik om mij heen gaan kijken om te zien of ik mij elders nuttig kon maken.’

Zo kwam Loes via facebook in contact met Emily Geuze. ‘Zij bestiert nu al enige tijd een school in Ukunda, Kenia en dat doet ze samen met de SDA Church. De school is bedoeld voor kansarme kinderen die voornamelijk in de buurt leven, volledig of gedeeltelijk wees zijn en geen mogelijkheid hebben om naar school te gaan. Toen Emily in Ukunda kwam, was het schooltje, klein, bedompt en donker en zaten er slechts tien kindjes op. Emily heeft zich er toen hard voor gemaakt om daar verandering in te brengen.’

Inmiddels heeft de school vier leerkrachten, een kokkin en een bewaker in dienst en zijn er ruim 70 leerlingen. Zij genieten niet alleen onderwijs, maar krijgen naast een voedzaam ontbijt, ook een lunch aangeboden. ‘Emily wordt nu dan ook liefdevol ’Mamma Holland’ genoemd. Door middel van vele sponsoringen heeft zij dit voor de kinderen kunnen regelen. Ook krijgt ze vanuit Nederland financiële hulp voor bijvoorbeeld de aanschaf van een busje zodat vele kinderen niet meer een uur naar school hoeven lopen, maar gewoon opgehaald kunnen worden’, vertelt Loes.

Emily vroeg Loes of ze het leuk vond in oktober mee te gaan op een sponsorreis naar Kenia waarbij ze de kinderen ook echt kon ontmoeten. Hoewel erg spannend leek het Loes wel leuk om dit te gaan doen. Ze vroeg haar dochter Rieneke om haar te vergezellen en zodoende gaan de Zaanse dames volgende week naar Ukunda. Rieneke: Je moet natuurlijk wel wat meebrengen tijdens zo’n sponsorreis. Elke deelnemer neemt in ieder geval € 750 sponsorgeld mee, maar wij wilden ook graag iets direct betekenen voor de kinderen daar. Daarom zijn we al maanden bezig met het samenstellen van cadeaupakketjes.’

De spullen die in de pakketjes zitten, zijn gesponsord door diverse bedrijven. ’De medewerking was echt fantastisch en laat zien dat heel veel mensen iets willen betekenen voor de minderbedeelde medemens, hartverwarmend. We hebben dan voor elk kindje straks een persoonlijk tasje. Dus voor jongens en meisjes én ze zijn gesorteerd op leeftijd. Zo krijgen de kleintjes bijvoorbeeld een zelf gebreide knuffel die door een 90-jarige dame voor ons zijn gemaakt.’

Maar moeder en dochter hebben, met hulp van echtgenoot en vader Leendert, ook geld ingezameld door op rommelmarkten spullen te verkopen en door speciale letterslingers te maken en te verkopen. ’We hebben een hele leuke deal gesloten met Verloskundigenpraktijk Heilema waarbij er ook geld in het laatje van Kenia komt. Al met al nemen we straks een heel mooi bedrag mee naar Kenia én natuurlijk de tasjes en diverse schoolspullen.’

Loes en Rieneke gaan in Kenia een aantal dagen meehelpen in het onderwijs. Daarnaast leggen ze huisbezoeken af. Rienekeis zelf docent en wil graag wat van haar kennis en ervaring overbrengen op de leraren aldaar door het geven van een workshop. ’Ik ga het dan vooral hebben over het geven van complimentjes aan de leerlingen. Ik neem dan ook stickervellen mee die de leraren kunnen gebruiken als de kinderen bijvoorbeeld een les goed gedaan hebben. Dat lijkt mij het meest praktisch.’

Toch hopen ze nog méér geld mee te nemen voor de bouw van nieuwe lokalen en de inrichting daarvan. (Eén steen kost €0.25 en een schoolbank €30) Wie meer wil weten over de actie kan kijken op facebook/Loes en Rieneke naar Kenia. Een gift overmaken kan via NL44ABNA0417181248 t.n.v. Loes Moerland o.v.v. Kenia.

Verslag

Bekijk alle

Tweede hands dames en herenkledingbeurs annex beautybeurs.

OP 16-4-16 organiseert de Vuister een tweedehands dames en herenkledingbeurs annex beautybeurs. De deuren voor het publiek gaan om 11.30 open en we sluiten om 14.00 uur.
Wij hebben als de verkoper akkoord gaat een grote paskamer met spiegel beschikbaar.
Er zijn nog een paar tafels te huur voor EUR 10,00 p.s. voor bijvoorbeeld sieradenverkopers, of andere beautyartikelen. Kijk op onze website www.devuister.nl/damesenherenkledingbeurs. Als u zich inschrijft zet er dan even bij wat u verkoopt. De grote zaal is voor de kledingverkoop en de ontmoetingsruimte voor beauty artikelen.

Tweede hands kleding/beautymarkt

Bekijk alle

Binky is vermist

Vermist
Wie heeft Binky gezien?????
Binky is op door iemand mee genomen uit het kattenpension.
Deze meneer was er van overtuigd dat dit zijn kat was.
Tegen ons advies in heeft deze meneer de kat bij thuiskomst direct naar buiten laten gaan.
Het was wel vreemd dat de kat niet meer thuis kwam voor zijn eten.
Na bijna een week kwamen we er achter dat hij niet zijn eigen kat had mee genomen maar Binky. Binky is weggelopen in de Westerwatering ter hoogt van de Rapsodie.
Zijn kleine bazinnetje is heel erg verdrietig en mist Binky enorm.
Binky is een Cyperse kater van ongeveer 8 jaar. Hij heeft een witte bef en witte voetjes. Door een gevecht mist hij een stukje uit zijn linker oor en hij heeft kleine zwarte vlekjes op zijn neusje. Als u een kat heeft gezien die u niet bekend is bel dan met 075-6354517 of bel de dierenambulance 075-6156666 wij komen direct naar u toe om te kijken of dit Binky zou kunnen zijn. Help ons om het bazinnetje van Binky weer blij te zien Binky woont normaal gesproken in Assendelft, het zou ook zomaar kunnen dat hij heel dapper zelf aan zijn terug reis is begonnen.

Vermist!

Bekijk alle