Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten

1. Plaats jouw kalender in de buurt

2. Waar vindt het plaats?

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt

2. Wat is de locatie?

1. Deel je foto of video

2. Wat is de locatie?

1. Vertel je verhaal

2. Wat is de locatie?

1. Deel je oproep met de buurt

2. Plaats het in de buurt

1. Deel je hulpvraag met de buurt

2. Plaats het in de buurt

1. Stuur een bericht aan je buren

2. Plaats het in de buurt

Honden Speeltuin westerwatering

Wij, de hondenbezitters van Zaanstad, zouden graag zien dat onze honden meer ruimte krijgen om vrij en veilig te kunnen spelen en verzoeken daarom aan de Gemeente Zaanstad een omheinde hondenspeeltuin te realiseren in Zaandam (westerwatering). In Westerwatering is reeds een uitrenzone voor honden.
Deze zone is echter niet afgesloten en dus niet geschikt voor alle honden. Daarnaast wordt deze zone ook veel gebruikt door fietsers en hierdoor is het niet altijd veilig voor de honden om los te lopen. Het zou bijvoorbeeld mooi zijn als de gemeente een deel van de uitrenzone kan omheinen, zodat de honden veilig kunnen spelen.
Wij zijn voornemens van plan om net als in Assendelft een hondenspeeltuin ( het smulbos) te verkrijgen Het smulbos is gecreerd door een burgeriniatief van de bewoners uit de wijk Delft te assendelft. Er zijn handtekeningen opgehaald als steunbetuiging voor dit iniatief.
Het is een 100% vrijwilligers project dat afhankelijk is van persoonlijke iniatieven.
De gemeente heeft het stuk openbare ruimte in bruikleen gegeven om het als hondenspeeltuin in te richten en als zodanig te gebruiken. Onder voorwaarde dat de gebruikers van de hondenspeeltuin het onderhouden en beheren.
De speeltuin in Assendelft is vrij toegankelijk voor hond met baasje. De honden mogen er los lopen, maar net als in de hele gemeente Zaanstad, geldt ook hier een opruimplicht.Naast deze belangrijke regel, zijn er nog een aantal veiligheid regels waar we ons aan moeten houden om de speeltuin veilig voor hond en baas te houden.
Om dit te realiseren hebben wij een aantal denkers & doeners nodig die mee willen denken en mee willen doen om dit allemaal voor elkaar te krijgen d.m.v. samenwerking.
Onze eerste voorbeeld voor een locatie is dit naast de voetbalkooi ter hoogte van de serenade aubade of bij de g.molstraat in de westerwatering te zaandam
Als iemand nog andere ideeën of opties heeft, dan horen wij het graag, stuur u mail dan naar joey778@hotmail.com
Zou u deze petitie willen ondertekenen zodat wij dit dan kunnen voorleggen aan de gemeente om draagkracht te creëren om dit voor elkaar te krijgen.
www.petities24.com/hondenspeeltuin_westerwatering_zaandam
Bij voorbaat bedankt voor de moeite
Nelleke Bergen

Honden speeltuin westerwatering zaandam

Deel jouw verhaal

Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners

Delen

Uit aangrenzende buurten

Donkere dagen offensief Politie en meldt verdachte situat...

Hallo beste Oostzaanse bewoner(s) en omgeving,
Het is al enige tijd geleden dat ik weer een verslag geplaatst heb over Oostzaan, maar wellicht komt dat omdat deze wijkagent afgelopen periode cq zomerperiode niet alleen actief was in Oostzaan maar ook bezig was met preventieve surveillance in gebied Poelenburg. Daar gebeuren relatief veel woninginbraken. Gelukkig was het rustig in Oostzaan. Door de toename van het aantal meldingen van verdachte situaties, personen en voertuigen werden door mijn politie collega's veel personen in Oostzaan gecontroleerd en zelfs aangehouden omdat zij inbrekerswerktuigen bij zich hadden. Ik hoop dat U als bewoner(s) hiermee doorgaat, want alleen samen kunnen we de criminaliteit nog lager proberen te krijgen. Er zijn echter wel een paar incidenten die de laatste tijd toenemen. Het aantal auto inbraken, auto- motor - bromfiets diefstallen.
Zorg ervoor dat er niets zichtbaar dure apparatuur in uw auto ligt. Ook navigatie systemen kunt U tegenwoordig beveiligen en onaantrekkelijk maken voor deze auto inbrekers. Ook diefstallen van voertuigen kunt een aantal preventieve maatregelen nemen, zoals een goed alarm systeem. Brom/motorfietsen extra vastzetten met hele goede sloten. Ook in uw schuur of garage deze voertuigen extra aan grondpennen vastleggen voorkomt al snel diefstal.

Ook hier geldt ...als U verdachte personen, voertuigen ziet in uw buurt waarvan U denkt....vreemd....die man ken ik niet...waarom kijkt die persoon in de woning van mijn buren etc...dan heel graag met spoed Politie 112 bellen. Graag signalement doorgeven en wellicht zelfs mogelijk om deze persoon heel omzichtig te volgen met uw mobiele telefoon in de hand..om de positie van de persoon door te geven.

Wat doet de politie aan criminaliteit in ons dorp. Het donkere dagen offensief is gestart en er volgen de komende tijd heel veel politie controles. Derhalve bij een politie controle rustig blijven en zorg ervoor dat U kentekenbewijs, rijbewijs etc bij U heeft. De politie zorgt ervoor dat criminelen al bij hun reis verstoort worden en derhalve volgt de politie bekende criminele personen om na te gaan waar zij naar toe gaan.
Meestal worden zij gecontroleerd na enige tijd en bekijken we of zij inbrekerswerktuigen bij zich hebben. Ook soms een bijvangst omdat criminelen hun boete(s) niet betalen.

Dringend verzoek derhalve om de politie te helpen bij deze taak en te blijven bellen 112 bij onraad.

Wens U hele fijne dagen toe en wellicht tot ziens in ons mooie gebied Oostzaan.

Verslag
Uw wijkagent van Oostzaan Bert Gorter

25 november 2014 19.30 uur preventie informatie avond woninginbraken in het gemeentehuis Oostzaan. U bent van harte welkom, maar wel even aanmelden via mailadres: aanmelden@oostzaan.nl
Ex inbreker verteld zijn verhaal dat het hem soms wel heel makkelijk gemaakt wordt om spullen mee te stelen. Ook een expert op gebied van hang- en sluitwerk geeft een presentatie en heeft voorbeeld materialen meegenomen. Ook uw wijkagent zal kort aangeven hoeveel er thans ingebroken wordt in woningen in ons mooie dorp Oostzaan.
Verzekeringsmaatschappij Univé medewerker zal ook zijn bijdrage geven om U alert te maken over de risico's maar vooral wat U als bewoner(s) kunt doen om een woninginbraak eenvoudig te voorkomen!

Pak deze kans op goede preventie voorlichting woninginbraak en kom naar deze avond. De belangstelling is al groot tot mijn vreugde.
U kunt de politie de komende donkere dagen periode helpen door verdachte situaties, personen en/of voertuigen meteen via 112 te bellen! Geef uw informatie zo spoedig mogelijk door! De politie eenheiden rijden momenteel regelmatig (on)opvallend rond en willen graag met U boeven vangen!

Tot 25e november 2014? Ja toch.....

Verslag