Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 1106074

Verhalen / Moment van

Kerstactie voor kansloze katten

Het is lente 2014. In de haven van IJmuiden ligt een poesje weggekropen. Bang voor iedereen. Ze heeft ooit mensen en verzorging gekend maar is het vertrouwen in hen allang verloren. Zij is gedumpt omdat haar baasjes geen geld voor de dierenarts over hadden. Ze heeft namelijk een enorme ontsteking in haar bek. De pijn belet haar te eten. Ze wordt steeds magerder. Haar lot lijkt onafwendbaar; ze zal van honger sterven.

November later dit jaar. Een jonge kater wordt op straat meerdere malen door een hond gegrepen. Hij weet zichzelf telkens met moeite te bevrijden uit de meedogenloze kaken, maar is de weg naar huis uiteindelijk kwijt. Hij loopt dagen met levensbedreigende verwondingen op straat. Tot hij van uitputting instort. Het is slechts nog een kwestie van tijd voor hij eenzaam wegkwijnt.

Een maand later. De nachten zijn al bitterkoud, maar mama-poes doet wat zij kan voor haar drie kleine kittens. Het voer is schaars en ook bij de camping waar dit prille gezin een zwerversbestaan leidt, kan de wanhopige moeder geen afvalrestjes meer vinden. Ze probeert met haar magere lijfje tevergeefs warmte en beschutting te bieden aan haar grut. De dagen worden korter….

Het lijken fragmenten uit een boek, maar het is de realiteit voor vele zwerfkatten in IJmuiden. Het zijn waargebeurde verhalen, maar gelukkig met een goede afloop. Want deze katten werden opgemerkt door de vrijwilligers van St. Zwerfkatten havengebied IJmuiden. Soms nog net op tijd. Inmiddels maken zij het goed, na heel intensieve verzorging. En Dokkie, de kat met de bijtwonden, mag Kerst zelfs al bij nieuwe baasjes gaan vieren! Fantastisch natuurlijk, maar er zijn nog zoveel andere kansloze katten die schreeuwen om hulp. Laat u hen niet in de kou staan met Kerst?

St. Zwerfkatten havengebied IJmuiden is een vrijwilligersorganisatie die zwerfkatten castreerd en een opvang heeft waar zeer schuwe en onplaatsbare katten, moederloze kittens en gewonde zwerfkatten een veilige haven vinden. Deze opvang en verzorging kost geld en de stichting, die geheel afhankelijk is van uw steun, heeft ieder dubbeltje keihard nodig. Dagelijks verzorgen zij meer dan 150 kansloze katten! De IJmuidense club draagt het keurmerk Goed Besteedt waarmee zij aantoont dat het geld daadwerkelijk daar komt waar het nodig is; bij deze onplaatsbare en kansloze (zwerf)katten.

Om de zorg ook deze winter te kunnen continueren, wordt van 10 december tot 5 januari a.s. een speciale Kerstactie gehouden; iedere gift die in deze periode wordt overgemaakt naar de zwerfkattenorganisatie, wordt door een sponsor met 50% verhoogd. Dus maakt u 20 euro over, dan krijgen de kattenvrienden 30 euro. En 100 euro is ineens 150 euro waard!

U kunt uw (belastingaftrekbare!) bijdrage overmaken op IBAN: NL85 INGB 0004761772 tnv St. Zwerfkatten IJmuiden, ovv Kerstactie. De katten zijn u zo dankbaar!
Voor meer informatie over de projecten en zwervertjes van Stichting Zwerfkatten havengebied IJmuiden: www.kattenbabbels.blogspot.com of 06 2050 4875

Reageer als eerste

Westerwijkbuurt, Velsen-Noord