Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 04do6360

Verhalen / Verslag van

Donkere dagen offensief Politie en meldt verdachte situaties.

Hallo beste Oostzaanse bewoner(s) en omgeving,
Het is al enige tijd geleden dat ik weer een verslag geplaatst heb over Oostzaan, maar wellicht komt dat omdat deze wijkagent afgelopen periode cq zomerperiode niet alleen actief was in Oostzaan maar ook bezig was met preventieve surveillance in gebied Poelenburg. Daar gebeuren relatief veel woninginbraken. Gelukkig was het rustig in Oostzaan. Door de toename van het aantal meldingen van verdachte situaties, personen en voertuigen werden door mijn politie collega's veel personen in Oostzaan gecontroleerd en zelfs aangehouden omdat zij inbrekerswerktuigen bij zich hadden. Ik hoop dat U als bewoner(s) hiermee doorgaat, want alleen samen kunnen we de criminaliteit nog lager proberen te krijgen. Er zijn echter wel een paar incidenten die de laatste tijd toenemen. Het aantal auto inbraken, auto- motor - bromfiets diefstallen.
Zorg ervoor dat er niets zichtbaar dure apparatuur in uw auto ligt. Ook navigatie systemen kunt U tegenwoordig beveiligen en onaantrekkelijk maken voor deze auto inbrekers. Ook diefstallen van voertuigen kunt een aantal preventieve maatregelen nemen, zoals een goed alarm systeem. Brom/motorfietsen extra vastzetten met hele goede sloten. Ook in uw schuur of garage deze voertuigen extra aan grondpennen vastleggen voorkomt al snel diefstal.

Ook hier geldt ...als U verdachte personen, voertuigen ziet in uw buurt waarvan U denkt....vreemd....die man ken ik niet...waarom kijkt die persoon in de woning van mijn buren etc...dan heel graag met spoed Politie 112 bellen. Graag signalement doorgeven en wellicht zelfs mogelijk om deze persoon heel omzichtig te volgen met uw mobiele telefoon in de hand..om de positie van de persoon door te geven.

Wat doet de politie aan criminaliteit in ons dorp. Het donkere dagen offensief is gestart en er volgen de komende tijd heel veel politie controles. Derhalve bij een politie controle rustig blijven en zorg ervoor dat U kentekenbewijs, rijbewijs etc bij U heeft. De politie zorgt ervoor dat criminelen al bij hun reis verstoort worden en derhalve volgt de politie bekende criminele personen om na te gaan waar zij naar toe gaan.
Meestal worden zij gecontroleerd na enige tijd en bekijken we of zij inbrekerswerktuigen bij zich hebben. Ook soms een bijvangst omdat criminelen hun boete(s) niet betalen.

Dringend verzoek derhalve om de politie te helpen bij deze taak en te blijven bellen 112 bij onraad.

Wens U hele fijne dagen toe en wellicht tot ziens in ons mooie gebied Oostzaan.

Reageer als eerste