Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

10 leuke buurten om op het terras te zitten

Niets is fijner dan in de zon op een terrasje zitten. Zodra de eerste zonnestralen doorkomen, stromen de terrassen in Nederland vol. Maar wat zijn nou echt leuke buurten om het terras op te gaan? Buurtlink heeft het voor je uitgezocht

Amersfoort

De hof voor een koud glas rosé

De Hof is het centrale plein van Amersfoort. Je vindt hier diverse leuke cafés en restaurantjes. Heb je zin in een koud glas rosé? Ga dan naar café de Blauwe Engel of Curtus Café. Het is vooral op vrijdag en zaterdag gezellig druk op De Hof, omdat er dan markt is. Verder vindt je hier de Sint Joriskerk. Deze kerk is vernoemd naar Sint Joris, een heilige uit de derde eeuw en beschermheilige van de stad Amersfoort.

Bekijk de buurt

Rotterdam

Daar in de kleine cafe aan de ...

Rotterdam kent veel leuke plekken waar je op het terras kunt ploffen. Een aanrader is de Oude Haven. Het zit er vol met cafés en restaurants. Het maakt niet zoveel uit waar je gaat zitten. Overal heb je een mooi uitzicht op het water. Je kunt vanaf de Oude Haven ook het Witte Huis zien. Dit is een tijdlang het hoogste kantoorgebouw van Europa geweest en tevens een van de weinige gebouwen die de bombardementen op Rotterdam.

Bekijk de buurt

Nijmegen

Goedkoopste rondje van Nederland

Nijmegen is de goedkoopste stad van Nederland om op het terras te zitten. Nergens is een rondje goedkoper. Er zijn veel gezellige terrassen rondom de Grote Markt, zoals Café Camelot en de Derde Kamer. Pluspunt is dat je hier lang van de zon kunt genieten. De Grote Markt staat vol mooie oude gebouwen, zoals het Waaggebouw en de Sint Stevenskerk. Daarnaast is er een wekelijkse markt die veel bezoekers trekt. Ideaal als je graag mensen wilt kijken.

Bekijk de buurt

Maastricht

Lekker bourgondisch

De binnenstad van Maastricht is sfeervol en bourgondisch. Rondom het Onze-Lieve-Vrouweplein vind je talloze terrassen. Dit plein ligt in het oudste deel van de stad. De Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw staat in de top 100 van Nederlandse UNESCO-monumenten. Voor een goede lunch kun je terecht bij de Comedie. Eetcafé de Lanteern serveert een goede Wieckse Witte en bij Cafe Charlemagne waan je je in het verleden. Karel de Grote kwam hier namelijk vaak voor overleg

Bekijk de buurt

Haarlem

Evergreen, de Waag

Na Maastricht telt Haarlem de meeste cafés en restaurants van Nederland. Er is een groot aanbod: van hippe koffiezaken tot leuke bruincafés. De Waag is een centrale plek in Haarlem. Je vindt hier allerlei terrassen. Een goede optie is Taverne de Waag of Fortuyn. Hier kun je de hele dag van de zon genieten!

Bekijk de buurt

Arnhem

De zonnige Korenmarkt

Ga je een dagje naar Arnhem? Breng dan een bezoek aan de Korenmarkt. Dit plein staat in de zomer vol met tafels en stoelen. Bij Café de Schoof krijg je aan het eind van de middag korting op je drankjes. Heb je zin in een goede lunch? Ga dan naar Le Grand Café of Bar XO. Beide terrassen hebben veel zon. Voor goede speciaalbiertjes moet je bij Café den Koopman zijn.

Bekijk de buurt

Groningen

Divers aanbod in het Noorden

Het aanbod in Groningen is divers. Zo telt de Poelestraat talloze cafés en restaurants waar het goed toeven is. Naast de Martinitoren ligt café De Kosterij. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de Grote Markt. Vergeet ook niet om even langs de Vismarkt te gaan. Daar zit Zomers. Dit restaurant staat bekend om haar prachtige binnentuin waar je in de lente en zomer heerlijk kunt zitten.

Bekijk de buurt

Breda

Cafe De Kleine Wereld en nog veel meer

De binnenstad van Breda zit vol met leuke terrassen. Je vindt hier onder andere Binnen Breda en de Colonie. Deze staan beide in de jaarlijkse Terras Top 100. Naast de Grote Kerk ligt Café de Kleine Wereld. Dit was in 2011 zelfs het beste terras van Nederland! De binnenstad van Breda kent een aantal mooie gebouwen, zoals de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Dit is hét herkenningspunt van Breda.

Bekijk de buurt

Zwolle

Het gezellige centrum van Zwolle

Zwolle heeft een gezellig centrum waar veel cafés zitten. Je kunt erg leuk zitten aan de kade bij de Thorbeckegracht. Drink een drankje bij Brasserie Jansen of het Beugeltje. Vooral het laatste café is een bezoekje waard. Het Beugeltje is in 2003 verkozen tot het beste terras van Nederland!

Bekijk de buurt

Amsterdam

Noord is hip en happening

Uiteraard mag onze hoofdstad niet in dit lijstje ontbreken. Ga op een mooie zomerdag eens naar Amsterdam Noord. Om hier te komen, kun je vanaf het Centraal Station een pontje nemen. Deze zijn gratis en binnen tien minuten ben je aan de overkant. Wil je genieten van een mooi uitzicht over het IJ? Ga dan bij EYE zitten. Ook Plekk is een aanrader. Je kunt hier lekker met je voeten in het zand zitten terwijl je intussen een koel drankje krijgt geserveerd. Heb je zin om te zwemmen? Ga dan naar Café de Ceuvel.

Bekijk de buurt