Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

Berichten

Hoe kan ik iets te koop aanbieden?

Klik rechts bovenaan de pagina op de knop 'Toevoegen'. Kies voor Tweedehands en typ je bericht. Vul alle velden in en klik daarna op 'Plaatsen'. Om een bericht op Tweedehands te plaatsen, moet je wel lid zijn van Buurtlink. Klik hier om in te loggen. 

Hoe plaats ik een kalenderbericht?

Klik rechts bovenaan de pagina op de knop 'Toevoegen'. Kies voor Kalender en typ je bericht. Vul alle velden in en klik daarna op 'Plaatsen'. Om een kalenderbericht te plaatsen, moet je wel lid zijn van Buurtlink. Klik hier om in te loggen. 

Hoe plaats ik een foto of video? 

Klik rechts bovenaan de pagina op de knop 'Toevoegen'. Kies voor Buurt in beeld en typ je bericht. Vul alle velden in en klik daarna op 'Plaatsen'. Om een foto of video te plaatsen, moet je wel lid zijn van Buurtlink. Klik hier om in te loggen.

Hoe plaats ik een verhaal? 

Klik rechts bovenaan de pagina op de knop 'Toevoegen'. Kies voor Verhaal en typ je bericht. Vul alle velden in en klik daarna op 'Plaatsen'. Om een verhaal te plaatsen, moet je wel lid zijn van Buurtlink.Klik hier om in te loggen.

Hoe plaats ik een oproep?

Klik rechts bovenaan de pagina op de knop 'Toevoegen'. Kies voor Oproep en typ je bericht. Vul alle velden in en klik daarna op 'Plaatsen'. Om een oproep te plaatsen, moet je wel lid zijn van Buurtlink. Klik hier om in te loggen.

Hoe plaats ik een stelling?

Klik rechts bovenaan de pagina op de knop 'Toevoegen'. Kies voor Oproep en selecteer Stelling. Vul alle velden in en klik daarna op 'Plaatsen'. Om een stelling te plaatsen, moet je wel lid zijn van Buurtlink. Klik hier om in te loggen.

Hoe plaats ik een klacht?

Klik rechts bovenaan de pagina op de knop 'Toevoegen'. Kies voor Oproep en selecteer Klacht. Vul alle velden in en klik daarna op 'Plaatsen'. Om een stelling te plaatsen, moet je wel lid zijn van Buurtlink. Klik hier om in te loggen.

Hoe plaats ik een hulpvraag?

Klik rechts bovenaan de pagina op de knop 'Toevoegen'. Kies voor Hulpvraag en typ je bericht. Vul alle velden in en klik daarna op 'Plaatsen'. Om een hulpvraag te plaatsen, moet je wel lid zijn van Buurtlink. Klik hier om in te loggen.

Mijn huisdier is vermist. Hoe plaats ik een bericht op Buurtlink?

Klik rechts bovenaan de pagina op de knop 'Toevoegen'. Kies voor Hulpvraag en selecteer Vermist. Vul alle velden in en klik daarna op 'Plaatsen'. Om een hulpvraag te plaatsen, moet je wel lid zijn van Buurtlink. Klik hier om in te loggen.

Hoe kan ik mijn bericht wijzigen? 

Rechts onder je bericht staan drie puntjes. Als je daar op klikt en kiest voor 'Bewerken', kun je het bericht aanpassen. Je moet wel eerst ingelogd zijn op Buurtlink om je bericht te kunnen bewerken. 

Hoe kan ik mijn bericht verwijderen? 

Rechts onder je bericht staan drie puntjes. Als je daar op klikt en kiest voor 'Verwijderen', kun je het bericht verwijderen. Je moet wel eerst ingelogd zijn op Buurtlink om je bericht te kunnen verwijderen. 

Moet ik betalen voor het plaatsen van een bericht?

Nee, het plaatsen van berichten is gratis. Het enige wat je nodig hebt, is een account op Buurtlink.

Mag ik een commercieel bericht plaatsen?

Nee, het is niet toegestaan om commerciële berichten te plaatsen. We zijn momenteel bezig met het ontwikkelen van een tool voor het plaatsen van commerciële berichten. We zullen hier binnenkort meer over vertellen.

Waarom is mijn bericht afgekeurd?

Berichten die niet aan onze spelregels voldoen, worden afgekeurd. 

Wie kan mijn bericht zien?

Wanneer je een bericht plaatst, is deze zichtbaar in een straal van 5 kilometer. 

Waar vind ik een overzicht van mijn geplaatste berichten?

Klik rechts bovenaan de pagina op je gebruikersnaam. Selecteer de optie 'Profiel'. Je komt dan in je profiel terecht. Je ziet vier opties staan: meldingen, mijn buurtberichten, privéberichten en voorkeuren. Klik op 'Mijn buurtberichten'. Je ziet dan een overzicht van alle berichten die je hebt geplaatst.

Ik heb een ongepast bericht voorbij zien komen. Wat moet ik doen? 

Rechts onderaan het bericht staat de knop 'Opties'. Als je daar op klikt, heb je de mogelijkheid om een klacht in te dienen. Deze klacht komt binnen bij onze moderators. Zij zullen er naar kijken en het bericht al dan niet verwijderen. 

Kan ik in verschillende buurten tegelijk berichten plaatsen?

Buurtlink.nl is bedoeld voor buurtberichten. Wanneer je een bericht plaatst, kan dit maar in één buurt tegelijk. Je bericht is zichtbaar binnen een straal van 5 kilometer.

Kan ik een bericht plaatsen in een andere buurt?

Ja, dat kan. Je moet dan wel even van buurt wisselen. Bovenaan de pagina zie je de buurtnaam. Vul daar een andere postcode in en kies de buurt waar je een bericht wilt plaatsen. 

Kan ik mijn bericht delen op andere social media kanalen?

Ja, dat kan. Klik op de details van het bericht. Je ziet dan de knop 'Opties'. Wanneer je daar op klikt, zie je mogelijkheden om je bericht te delen op Facebook en Twitter.

Ik zie onder elk bericht een hartje staan. Wat is dat?

Wanneer je op het hartje klikt, geef je aan dat je een bericht leuk vindt. Je geeft als het ware een compliment aan de plaatser van het bericht. Buurtbewoners die een bericht plaatsen, zijn vaak erg nieuwsgierig wat anderen van hun stukje vinden. Met deze knop willen we bezoekers de kans geven hun waardering uit te spreken over de berichten op Buurtlink. 

Ik heb een bericht aangemerkt als 'Ik vind dit leuk', maar ik wil dit ongedaan maken. Hoe doe ik dat? 

Klik op het hartje onder het bericht. Zodra je dat hebt gedaan, heb je de actie ongedaan gemaakt.

Hoe kan ik zien wie mijn bericht leuk heeft gevonden?

Als je op het hartje klikt, zie je wie jouw bericht leuk heeft gevonden.

Ik wil mijn huis graag verkopen of verhuren. Hoe plaats ik mijn huis op Buurtlink? 

Je kunt op dit moment niet zelf je huis op Buurtlink plaatsen. Ons huizenaanbod is afkomstig van Jaap.nl (koophuizen) en Pararius.nl (huurhuizen). Wanneer je huis op één van deze twee websites staat vermeld, zal deze binnen verloop van tijd ook op Buurtlink verschijnen. 

Kan de redactie mijn bericht plaatsen?

De redactie van Buurtlink plaatst geen berichten. Je kunt jouw bericht zelf plaatsen in je eigen buurt.