Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

Whatsappen met je buren

lisanne2png


8 oktober 2015

“Inbrekers mijden wijken met Whatsapp-alarm”. Met deze kop pakte het Algemeen Dagblad afgelopen dinsdag groot uit. Wat blijkt? Inbrekers slaan buurten waar bewoners elkaar via Whatsapp waarschuwen voor verdachte personen vaker over. In Tilburg, waar duizenden inwoners zijn aangesloten bij een dergelijke groep, heeft het zelfs tot een halvering van het aantal inbraken geleid. 

Een Whatsappgroep met je buren heeft voordelen. Als je iets verdachts ziet, kun je dat snel delen met je buurtgenoten. Het maakt bewoners tevens alerter waardoor ze eerder geneigd zijn om de politie te bellen wanneer ze iets vreemds zien. Toch gaat het niet altijd goed. In Almere werd vorige maand een inbreker aangehouden die op zijn telefoon een foto bleek te hebben van zo’n Whatsapp-gesprek. De gemeente Almere waarschuwde vervolgens haar inwoners om niet alle privéinformatie met de buren te delen via Whatsapp. Veel mensen weten niet dat deze gesprekken openbaar zijn en dat dieven zich ook kunnen aanmelden. 

Om een buurtwhatsappgroep te doen slagen, is het van belang dat er genoeg mensen in de wijk meedoen en dat de groep strak gecoördineerd wordt. Maar hoe zit het dan met oudere mensen? Zij hebben lang niet altijd een smartphone en missen daardoor cruciale informatie. Een vraagstuk dat ons bezighoudt. Het is natuurlijk prachtig nieuws dat Whatsappgroepen het aantal inbraken verkleint, maar er zitten wel een paar haken en ogen aan. We zijn bij Buurtlink aan het onderzoeken of we op onze site het onderdeel “groepen” kunnen toevoegen. Daarmee kun je in een besloten omgeving met je buren praten over dergelijke onderwerpen. Voordeel is dat deze gesprekken ook te lezen zijn via de tablet of computer.

Wat vind jij? Zijn buurtgroepen hot or not? En welke rol zou Buurtlink hier in kunnen spelen? Wat voor groepen zou jij graag willen zien op Buurtlink? Hardloopgroepjes, kookgroepjes, een oppasgroep of juist totaal iets anders? We zijn benieuwd naar jouw mening, laat het ons weten.