Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

Beste Buur 2015

Amsterdam, 25 juni 2015

Persbericht

Eugenie Wicherink uit Eindhoven verkozen tot Beste Buur van Nederland 

Brabantse zorgt voor verbinding in multiculturele wijk 

Eugenie Wicherink uit Eindhoven is vandaag verkozen tot Beste Buur van Nederland. Een vakjury, bestaande uit Piet Paulusma, Michiel de Zeeuw, Leonie ter Braak, René van den Brand Horninge en Pernille La Lau, heeft haar unaniem tot winnaar uitgeroepen. Volgend jurylid La Lau heeft Wicherink buurtgenoten met verschillende culturele achtergronden samengebracht en zorgt ze door alle activiteiten die ze organiseert voor eenheid in de wijk. Ze is daarmee een grote inspiratiebron voor andere buurtgenoten in Nederland. 

De verkiezing is een initiatief van Stichting Buurtlink. Iedereen kon de afgelopen weken via de website www.buurtlink.nl/bestebuur2015 zijn of haar favoriete buur in het zonnetje zetten. Er zijn uiteindelijk ruim 300 buren genomineerd en duizenden stemmen uitgebracht.

Een echte duizendpoot
Wicherink is genomineerd door haar buurvrouw Ghita Hergarden. "Eugenie is al jaren heel actief in onze wijk. Ze organiseert van alles waardoor mensen in de buurt elkaar beter leren kennen. Denk aan pannenkoeken bakken met de kinderen, eetfeestjes en samen de moestuin onderhouden. De laatste tijd zijn er veel spanningen geweest, omdat in de buurt een grote groep asielzoekers werd opgevangen. Dat leverde veel protest op. Er is zelfs brand gesticht. Daarom is het nu extra belangrijk dat er positieve, verbindende activiteiten in de wijk zijn. Eugenie zorgt daarvoor. Het is een echte duizendpoot en ik ben heel blij dat ze mijn buurvrouw is!"

Buurtbarbecue
De Beste Buur van Nederland is vandaag gehuldigd in haar woonplaats Eindhoven. Naast de felbegeerde titel krijgt Wicherink een buurtbarbecue voor 50 personen en een energiezuinig en veilig huis met een nieuwe ketel, slimme thermostaat, isolatie en een huisbeveiligingssysteem ter waarde van € 5.000,-. Deze prijzen worden aangeboden door installatiebedrijf Feenstra, hoofdsponsor van de verkiezing. 

Over Stichting Buurtlink
Stichting Buurtlink heeft in 2006 het online platform Buurtlink.nl ontwikkeld om het buurtgevoel in Nederland te versterken. Op het platform kunnen Nederlanders door hun postcode in te vullen, kennismaken met mensen in hun buurt en leuke en relevante informatie over hun buurt met elkaar delen. Ook kunnen buurtgenoten via het platform inspiratie opdoen voor activiteiten in de buurt. De stichting hoopt hiermee de leefbaarheid en Nederlandse buurten te verbeteren en dat mensen zich nog meer thuis zullen voelen in hun woonomgeving. Buurtlink.nl is het grootste burenplatform van Nederland en heeft sinds de oprichting al 300.000 leden. Meer informatie over Buurtlink is te vinden op www.buurtlink.nl.

Voor meer informatie over dit bericht en/of Stichting Buurtlink kunt u contact opnemen met:

Lisanne Buijsse
Telefoon: 020 346 9640
E-mail: lisanne@buurtlink.nl