Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

Buurtblog

4 augustus 2015

Going local

Lokale initiatieven. Ze schieten de afgelopen tijd als paddenstoelen uit de grond. Eens in de maand met je buren eten, een moestuin onderhouden of gezamenlijk zonnepanelen inkopen. Een paar simpele voorbeelden van kleinschalige activiteiten die steeds populairder worden. Soms gaat het nog een stap verder. Zo hebben buren uit Amsterdam en Utrecht vorig weekend met elkaar gekampeerd in een aantal stadsparken. Er werd van alles georganiseerd, zoals een seminar camping flirten en een silent disco. Niet zonder succes, want inmiddels komen uit het hele land verzoeken binnen voor het organiseren van een buurtcamping.

Naast dat het gezellig en handig is, zorgen dit soort initiatieven er ook voor dat je de mensen om je heen beter leert kennen. En dat is maar goed ook, want uit onderzoek van Buurtlink blijkt dat acht op de tien Nederlanders het belangrijk vindt om goed contact te hebben met de buren.

Om lokale initiatieven een podium te bieden, hebben we op Buurtlink de organisatiepagina in het leven geroepen. Op zo'n pagina kun je foto's, video's en algemene informatie over je organisatie kwijt, zoals een bezoekadres of openingstijden. Inmiddels zijn er ruim 700 lokale organisaties actief op Buurtlink. Een mooi voorbeeld is Omslag uit Eindhoven, een werkplaats voor duurzame ontwikkeling. Zij gebruiken hun account om bezoekers te informeren over de activiteiten die ze organiseren. Zelf hebben we natuurlijk ook een pagina aangemaakt.

Zit er bij jou in de buurt een organisatie die wel wat aandacht kan gebruiken? Attendeer ze dan eens op deze mogelijk. Je vindt hier meer informatie. Hoe meer mensen er van af weten, hoe groter het succes en hoe meer buren er met elkaar in contact worden gebracht. Een win-win situatie voor ons allemaal... ;)