Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

Hoe veilig is jouw buurt tijdens het WK?

Hier een aantal tips!

Het WK voetbal in Brazilië is in volle gang en de Oranjekoorts dus ook! Veel mensen volgen de wedstrijden op televisie, in een café, gezellig met de buren of zelfs met de hele wijk. Bij mooi weer gebeurt dat vaak buiten. Inmiddels zijn al veel straten en wijken vrolijk versierd. Hartstikke leuk! Het is daarbij wel belangrijk om te letten op de veiligheid en bereikbaarheid van de buurt. Buurtlink helpt je daarom graag op weg, zodat jij er zeker van kan zijn dat jouw buurt veilig is versierd. Hier een aantal tips:

Hoe zorg ik ervoor dat mijn buurt veilig is versierd? 

 Versiering rond de openbare weg moet op een minimale hoogte van 4,20 meter geplaatst worden. Houd daarbij ten minste 3,5 meter in de breedte vrij. De weg moet te allen tijde goed bereikbaar zijn voor ambulance-, brandweer- en politievoertuigen.

Heb je elektrische Oranjeversiering? Gebruik dan een onbeschadigd verlengsnoer en plak de bekabeling vast met tape, zodat niemand erover kan struikelen. De haspel moet altijd helemaal afgerold worden en een verlengsnoer kun je beter niet met een ander snoer verlengen.

Twijfel je of het versieringsmateriaal brandveilig is? Je kunt dit eenvoudig testen met een proef. Kijk voor meer informatie op www.brandweer.nl. Goede versiering is niet makkelijk ontvlambaar. Lees de tekst op de verpakking goed door, meestal staat er wel iets vermeld over de brandveiligheid.

Plafondversiering moet buiten bereik van het publiek hangen op ten minste 2,5 meter hoogte.

Toeters met propaangas kunnen erg gevaarlijk zijn. In het verleden zijn meerdere mensen gewond geraakt die een brandende aansteker of sigaret voor een toeter hielden. Gelukkig zijn er ook genoeg toeters verkrijgbaar zonder propaangas! 

Denk er ook aan dat je de brandkranen vrij houdt. Brandkranen liggen meestal in het trottoir en zijn afgesloten met een ijzeren deksel met als opschrift 'brandkraan' of 'hydrant'. Ze worden ook vaak aangeduid door middel van een bordje op de gevel.

Jouw Oranjekleding in vuur en vlam?

Oranjesupporters kleden zich tijdens het WK vaak erg uitbundig. Logisch, het kan niet gek genoeg zijn! Helaas is dit niet zonder gevaar. In de meeste feestkleding is foam of polyester verwerkt. Deze materialen vatten snel vlam. Het in aanraking komen met bijvoorbeeld een brandende sigaret kan al voldoende zijn. Het materiaal smelt dan vrijwel meteen en brandt daarbij in de huid, met ernstige brandwonden als gevolg. Voor nylon en diverse andere puur synthetische materialen geldt hetzelfde. Let hier dus goed op bij het uitzoeken van je feestkleding! 

Het Buurtlink-team wenst iedereen een mooi WK toe!
(Bron: www.brandweer.nl)

Dutch_football_supporters_20120609__1_jpg