Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

Ken ik jou niet ergens van?


21 september 2015

Ken ik jou niet ergens van? Verhuizen. Bijna iedereen krijgt er wel eens mee te maken. Afgelopen jaar zijn maar liefst anderhalf miljoen mensen binnen Nederland verhuisd. De meesten van ons zijn blij als alle verhuisdozen zijn uitgepakt en het leven in het nieuwe huis kan gaan beginnen. Daar houdt het echter niet op. Want… heb je al kennis gemaakt met de buren? Uit onderzoek van Buurtlink blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders vindt dat een nieuwe buur zelf het initiatief moet nemen om zich te introduceren. De bal ligt dus bij de nieuwe buur.

Kennis (en fiets) maken

Het kan zijn dat je een drempel over moet om contact te zoeken met je nieuwe buurman of buurvrouw. Gelukkig zijn er heel veel manieren om met je buurtgenoten in contact te komen! De een nog ludieker dan de ander. Het mooiste voorbeeld komt uit Tilburg. Afgelopen week werd bij veertig nietsvermoedende buurtbewoners een pakketje bezorgd. In elk pakketje zat een onderdeel van een fiets. De bedoeling was dat de buren met elkaar het gesprek aan zouden gaan om vervolgens de fiets in elkaar te zetten. Nog geen 24 uur later was de eerste fiets een feit. Buurtgenoten gaven aan op deze manier in gesprek te zijn geraakt met mensen die ze voorheen alleen gegroet hadden.

Leuke initiatieven

In Rotterdam vond een paar jaar geleden een fotoproject plaats. Bewoners kregen een wegwerpcamera met de opdracht hun buurtgenoten op een mooie manier in beeld te brengen. Een ander voorbeeld is het Bankjescollectief. Je kunt als bewoner een bankje voor je huis zetten en vervolgens buren uitnodigen om samen iets te eten of drinken en bij te kletsen.

Nieuw in de buurt

Voorbeelden genoeg. Je kunt via Buurtlink ook heel makkelijk aan je buren laten weten dat je nieuw bent in de buurt. We hebben handige posters en deurhangers ontwikkeld die je hier gratis kunt downloaden. Hiermee kun je je buren uitnodigen voor een kopje koffie, een etentje of gewoon iets over jezelf vertellen. Doen, want zeg nou zelf… je woont toch een stuk fijner in je nieuwe huis als je weet wie er naast je woont.