Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

Sinte Sinte Maarten...

Amsterdam, 6 november 2014

Persbericht

Nederlander deelt nog steeds massaal snoep uit tijdens Sint Maarten

Oudere generatie kiest voor gezond

Hoewel steeds meer Nederlanders het belang zien van goede voeding, is snoep nog altijd met stip de populairste traktatie tijdens Sint Maarten. Maar liefst 69% van de Nederlanders die dit jaar meedoen aan Sint Maarten haalt snoepgoed of snoepzakjes in huis. Daarna volgen rozijnen en chocolade als favoriete traktatie. Gelukkig worden er bij de voordeur niet alleen maar suikerbommen uitgedeeld. Bijna een kwart van de Nederlanders zegt ook gezonde snacks als mandarijnen en appels weg te geven. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Buurtlink en onderzoeksbureau Panelwizard onder 1.000 Nederlanders.  

Geliefde traditie
De eeuwenoude traditie is vandaag de dag nog zeer geliefd. Van alle Nederlanders die Sint Maarten vieren, geeft bijna 60% aan dat het festijn de gezelligheid in de buurt bevordert. Niet iedereen is overigens voorstander van het feest. Maar liefst een derde van de respondenten vindt dat Sint Maarten vooral een aanleiding is voor kinderen om langs de deuren te gaan voor snoep.

Jongere kiest voor chocola, oudere voor fruit
Ouders die graag zien dat hun kinderen gezond eten, doen er goed aan om op 11 november aan te bellen bij hun oudere buurtgenoten. Maar liefst 39% van de ouderen geeft fruit aan Sint Maartenlopers. Hoewel de jongere generatie zich steeds meer bewust wordt van gezond eten is het  juist deze groep die liever kiest voor chocolade. Eén op de drie Nederlanders onder de dertig jaar haalt dit jaar chocolade in huis. 

Vooral populair in Noord-Holland
Het feest van liedjes en lampionnen is vooral populair in Noord-Holland. Bijna 80% van de Noord-Hollanders geeft aan dat hun buurt meedoet aan deze traditie. Ook in Friesland, Groningen en Drenthe wordt het feest volop gevierd. In Zuid-Holland en Noord-Brabant leeft de Sint Maarten traditie een stuk minder. In slechts 12,5% van de Brabantse buurten wordt aan de traditie meegedaan. In Zuid-Holland ligt dit percentage op 14,4%. 

Posters
Een derde van de Nederlanders zorgt voor een mooi aangeklede voordeur tijdens Sint Maarten. Om hen een handje te helpen, heeft Buurtlink een speciale Sint Maartenpagina ontwikkeld. Op www.buurtlink.nl/sintmaartenactie zijn gratis posters te downloaden. Op deze manier kunnen buren op een originele en makkelijke manier aangeven dat Sint Maartenlopers welkom zijn. 

Over Stichting Buurtlink
Stichting Buurtlink heeft in 2006 het online platform Buurtlink.nl ontwikkeld om het buurtgevoel in Nederland te versterken. Op het platform kunnen Nederlanders door hun postcode in te vullen, kennismaken met mensen in hun buurt en leuke en relevante informatie over hun buurt met elkaar delen. Ook kunnen buurtgenoten via het platform inspiratie opdoen voor activiteiten in de buurt. De stichting hoopt hiermee de leefbaarheid en Nederlandse buurten te verbeteren en dat mensen zich nog meer thuis zullen voelen in hun woonomgeving. Buurtlink.nl is het grootste burenplatform van Nederland en heeft sinds de oprichting al 300.000 leden. Meer informatie over Buurtlink is te vinden op www.buurtlink.nl.

Voor meer informatie over dit onderzoek en/of Stichting Buurtlink kunt u contact opnemen met: 

Lisanne Buijsse
Telefoon: 020 346 9640
E-mail: lisanne@buurtlink.nl