Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

Nieuwe buren? Wat nu?

Amsterdam, 8 oktober 2014

Persbericht

Nederlander doet weinig moeite om nieuwe buur te leren kennen  

Brabanders meest gastvrij, Flevoland geen behoefte aan burencontact

Nu de woningmarkt weer aantrekt, zit ook het aantal verhuizingen in de lift. Veel Nederlanders zijn echter niet zo happig op de komst van nieuwe buren en doen weinig moeite om ze te leren kennen. Meer dan de helft van de bevolking vindt dat de nieuwe buur zelf het initiatief moet nemen om zich te introduceren. Bijna 15% wil helemaal geen contact en blijft het liefst anoniem. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Buurtlink onder 900 Nederlanders. Toch is er ook goed nieuws. Een kwart van de ondervraagden trekt wel de stoute schoenen aan en nodigt de nieuwe buur uit voor een kopje koffie.

Koffie in Noord-Brabant, welkomstfeest in Overijssel
Mensen die naar Noord-Brabant verhuizen hebben geluk. Grote kans dat zij door hun buren worden uitgenodigd voor een bakje troost. Ruim 40% van de Brabanders vraagt hun nieuwe buren op de koffie. In Overijssel pakken ze het anders aan. Maar liefst 1 op de 5 mensen in Overijssel organiseert een welkomstfeest voor de nieuwe buur. Landelijk ligt dit percentage op 6%. In Flevoland heeft men het minst behoefte aan contact met de buren. Een kwart van de Flevolanders blijft het liefst anoniem.

Posters en deurhangers
Om nieuwe buren een handje te helpen bij hun kennismaking met de buurt, heeft Buurtlink een speciale verhuispagina ontwikkeld. Op www.buurtlink.nl/nieuwindebuurt zijn gratis posters en deurhangers te downloaden. Op deze manier kunnen nieuwe buren op een originele en makkelijke manier kennis maken met de buurt. Zo kun je buren uitnodigen voor een kopje koffie, laten weten dat je nieuw bent of iets over jezelf vertellen. Stichting Buurtlink hoopt dat mensen zich met behulp van deze middelen snel thuis zullen voelen in hun nieuwe buurt. 

Over Stichting Buurtlink
Stichting Buurtlink heeft in 2006 het online platform Buurtlink.nl ontwikkeld om het buurtgevoel in Nederland te versterken. Op het platform kunnen Nederlanders door hun postcode in te vullen, kennismaken met mensen in hun buurt en leuke en relevante informatie over hun buurt met elkaar delen. Ook kunnen buurtgenoten via het platform inspiratie opdoen voor activiteiten in de buurt. De stichting hoopt hiermee de leefbaarheid en Nederlandse buurten te verbeteren en dat mensen zich nog meer thuis zullen voelen in hun woonomgeving. Buurtlink.nl is het grootste burenplatform van Nederland en heeft sinds de oprichting al 300.000 leden. Meer informatie over Buurtlink is te vinden op www.buurtlink.nl.

Voor meer informatie over dit onderzoek en/of Stichting Buurtlink kunt u contact opnemen met:

Lisanne Buijsse
Telefoon: 020 346 9640
E-mail: lisanne@buurtlink.nl