Categorieën
Postcode 1217 bezoek een andere buurt
  • Bericht
  • Video
  • Deel de laatste nieuwtjes en foto's met je buren
twee kolommen
Avatar default thumb Hilversum
Small 6 web mm croche

Nog enkele plaatsen:

"KleintjeKunstKlassiek"

Zondagmiddag 27 april, aanvang 13.00 uur krijgt u in deze serie het zesde koffieconcert aangeboden: 'Madame Croche' een muzikaal programma met pianomuziek, verhaal, zang en poëzie door Gea Passies en Johanan Havinga.

Zij traden al twee keer eerder op in ons theater. Eerst de voorstelling met filmvertoning over het leven van Eric Satie en vervolgens het programma over Kurt Weil. Deze keer staat Claude Debussy centraal.
“Madame Croche” is een muzikaal programma rondom Achille Claude Debussy (1862–1918). Met zijn aparte klankencombinaties en ongewone harmonieën heeft deze Franse componist de klassieke muziek in geheel nieuwe banen geleid.

Madame Croche nodigt het publiek uit om een kijkje te nemen in de Oosters ingerichte werkkamer van Monsieur Debussy, waar op de piano enkele van zijn werken worden gespeeld, in combinatie met verhaal, poëzie en zang. Het betreft een bescheiden soort van “totaal theater”, met een vleugje toneel en aangepaste kleding. Zowel interessant voor Debussy-liefhebbers als ook voor Debussy-leken!

Johanan Havinga is in 2010 summa cum laude afgestudeerd als klassiek pianist aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Gea Passies heeft jarenlang gezongen in diverse koren. Samen treden ze vanaf 2007 op met diverse muzikale en informatieve programma’

Reserveren: theaterkk@gmail.com of bel/sms 06-54220108 Entree: € 15,00.

www.theaterkleintjekunst.nl

Thumb 1081283 Erfgooiersbuurt

Prachtige vogel gezien, waarschijnlijk bij iemand ontsnapt.
Wie mist zijn of haar vogel?

Avatar default thumb Van Riebeeckkwartier

Fietsdocenten in Hilversum dringend op zoek naar versterking!

Al enkele jaren geeft een groep enthousiaste vrijwilligers in Hilversum fietsles aan vrouwen. Met spoed zijn wij op zoek naar iemand die het team kan komen versterken. Zowel in het voorjaar als in het najaar wordt er een cursus aangeboden van 15 lessen op vrijdagochtend van 09.30 – 11.30 uur. Na een half uurtje theorie in een gezellige en ontspannen sfeer, gaat de groep van maximaal 10 cursisten op pad onder begeleiding van twee à drie fietsdocenten, soms aangevuld met een stagiaire van Versa Welzijn. De eerste stappen op de fiets worden gezet in een rustige, verkeersvrije straat. Op dit moment is er een cursus gaande en deze duurt tot eind juni. Rond de feestdagen en in de schoolvakanties is er geen les. Ook voor dit voorjaar zijn wij nog dringend op zoek naar docenten!
Kunt u op vrijdagochtend en wilt u weten of dit iets voor u is? De huidige fietsdocenten, Maria, Maria, Marian en Joke zijn graag bereid u meer te vertellen over hun ervaringen met het geven van de fietslessen. Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Versa Welzijn, Anne Elberse, telefoon (035) 623 11 00 of via e-mail aelberse@versawelzijn.nl

Avatar default thumb Staatsliedenbuurt

Kinderpaasnacht

‘Zee van Licht’ is het thema van de kinderpaasnacht, die in de Oud-Katholieke kerk St. Vitus aan het Melkpad 12 wordt gehouden op zaterdagavond 19 april om 19.30 uur. Deze dienst is speciaal bedoeld voor kinderen in de leeftijd van ongeveer 7 tot 12 jaar.
Het paasvuur brandt op het plein voor de kerk. De pastoor zegent het vuur, waarna de paaskaars wordt ontstoken. Deze kaars wordt door de pastoor de kerk in gedragen. De kinderen lopen daarbij achter hem aan. In de kerk wordt vervolgens het licht aan alle kinderen uitgedeeld als symbool voor de opstanding van Jezus.
Op een voor kinderen toegankelijke wijze wordt het paasverhaal verteld.
Voor meer informatie over de activiteiten in de Oud-Katholieke kerk St. Vitus rondom Pasen kunt u terecht op www.stvitus.nl

Avatar default thumb huizerweg

Op zaterdagavond 10 mei a.s. speelt toneelvereniging De Schakel de voorjaarsvoorstelling in Spant! podium 2, aanvang 20.00 uur.
Dit keer een aangename klucht met de verrassende titel De Baron van Lunchpauze, geschreven door John Vermeulen, met 7 spelers onder regie van Arie Kamperman.

Er zijn vreemde dingen aan de gang in het huis van de baron. Hij beweert dat hij in een ufo is geweest, zijn vrouw heeft een plant die tegen haar praat, haar moeder is aan de drank, en dan is er ook nog de Duitse meid die niet op haar mondje is gevallen.

Kortom een tamelijk bizarre klucht waarmee De Schakel haar publiek weer een heerlijk ontspannen avond bezorgt. Kaarten à 15 euro zijn op de speelavond vanaf 19.00 uur aan de kassa verkrijgbaar, of direct te reserveren via de website toneeldeschakel.nl en via De Schakel telefoon 06-14723120.

Avatar default thumb Oost
Small heidepasen

Scouting Heidepark organiseert dit weekend HeidePasen!

Aanstaande zaterdag (19-4) zijn er vanaf 10 uur ’s ochtends op Anna's Hoeve voor kinderen allerlei leuke activiteiten te doen. Tijdens HeidePasen kan je komen paaseieren zoeken, paaseieren schilderen, touwbrug, eierrace en nog veel meer. Kom dus ook zaterdag naar Anna’s Hoeve voor leuke paasactiviteiten en gezelligheid.

De kosten voor al dit moois zijn maar 2 euro per persoon, en dan heb je ook nog eens 2 gratis consumptiebonnen voor bijvoorbeeld een beker limo, een kop koffie (voor de ouders) en een zelf gebakken pannenkoek.

Alvast een mooi paasweekend gewenst en hopelijk tot zaterdag!

Thumb 1273304 Van Riebeeckkwartier
Small discoflyer%2bapril%2bbuurtlink

Vrijdag 18 April is er in wijkcentrum Riebeeck weer de Kinderdisco:)! vanaf half 7 zijn alle kinderen van 4 - 12 jaar welkom om gezellig te komen dansen, spelletjes te spelen en vooral om veel plezier te hebben.

zorg dat je er bij bent:), tot vrijdag!

Thumb itokanbanner Zeeheldenkwartier
Small doedag%2bhilversum%2b2014

HILVERSUM - Kyu examens aikido Itokan afgenomen.

Afgelopen zaterdag 14 april zijn er, na een intensieve Aikido training van 3 uur, in Hilversum, enkele Aikido examens afgenomen.
Een delegatie van Itokan Aikido Hilversum, Amersfoort en Harderwijk waren aanwezig.

Geslaagden:
Ryan: geslaagd voor 5e kyu
Nienke: geslaagd voor 4e kyu
Rens: geslaagd voor 3e kyu

De examens zijn afgenomen door hoofdleraren Joost van Straaten (5e dan) en Anna Helmond (5e dan).

Heb je interesse en wil je kennis maken met Aikido?
Meld je snel aan voor een gratis proefles!

Voor een proefles is losse kleding (zoals een trainingsbroek, t-shirt of sweater) prima. Er wordt getraind op blote voeten op judomatten.

Meld je snel aan op onze website:
http://www.itokan.nl/proefles

Geef je mening