Categorieën
Postcode 1218CX bezoek een andere buurt
twee kolommen
Avatar default thumb Fortlanden
Small moederdag %2b640pixs

“Wie vlinders hoort zingen, weet ook hoe wolken smaken”

Van 15 april tot 15 juli 2014, exposeert in Ziekenhuis Tergooi Blaricum / Afd. Laboratorium:

MARTEN JAARSMA (M@rten’s Kijkkunst)

Marten is (technisch) gevormd en (o.a. compositair) “gepolijst” aan de Gooise Academie voor Beeldende Kunsten in Laren. Hij beoogt en stimuleert de beschouwer ook eens “out-of-the-box” te leren kijken. Naast aanwijzingen door de titels, legitimeert hij zichzelf bij een aantal werken bovendien door zijn “innerlijke roerselen”, middels een gedicht/tekstje, toe te lichten. De activiteiten in M@rten’s Kijkkunst betreffen zowel het máken van schilderijen (ook in opdracht), het verkópen, het exposéren als ook het láten exposeren (voor amateurs uit de Regio ’t Gooi). Hiertoe coördineert hij de kunstexposities van “Galerie Naarderheem” in het gelijknamige revalidatiecentrum in Naarden. Deze amateur-kunstenaars wordt zo een platform geboden, om óók eens te kunnen laten zien wat zij (letterlijk en figuurlijk) “in huis” hebben.

marten.jaarsma@hetnet.nl I : www.martenjaarsma.nl

Small shapeimage 3kopie
Aangeboden: Te huur aangeboden
spiegel

Geplaatst door: Wijdenzijd
Prijs: N.o.t.k.

Ruimte te huur aangeboden op een mooie lokatie in het Gooi: Schoolstraat 3, Bussum. geschikt voor kantoor, praktijk, galerie/winkel.
Oppervlakte is ca. 25m2. De lichte, pas gerenoveerde ruimte is voorzien van eigen entree, dubbele beglazing, alarminstallatie, verlichting, ophangsysteem, CV.
Voor meer info: info@wijdenzijd.nl

Bekijk de details
Avatar default thumb huizerweg
Small logo%2bbhc%2bbussum

Informatiebijeenkomst Burenhulpcentrale in Bussum

Versa Welzijn is bezig met het starten van een Burenhulpcentrale in Bussum. Om bewoners en organisaties te informeren wat de Buren Hulp Centrale precies inhoudt en hoe dit werkt is er een informatiebijeenkomst op woensdag 23 april om 20.00 uur in Wijzer, Landstraat 80 te Bussum.

De Burenhulpcentrale is bedoeld om mensen uit de buurt met elkaar in contact te brengen als er hulp bij iets nodig is. Denk aan een klusje in huis of in de tuin, een boodschap doen, of helpen bij het straatontbijt of een sportmiddag. Het gaat dus vooral om kortdurende, eenmalige burendiensten. Voor regelmatige hulpvragen is er al de Versa Vrijwillige Thuishulp. De Burenhulpcentrale is een aanvulling hierop en brengt via telefoon en een website hulpvragers en aanbieders met elkaar in contact. Sinds 1 oktober 2013 draait er al met succes een Burenhulpcentrale in Hilversum.

De BurenHulpCentrale gaat uit van de basisgedachte dat iedereen wel eens omhoog zit met een klusje en dat veel mensen bereid zijn iets voor een ander te doen en bij voorkeur zelf bepalen wat en wanneer ze iets willen doen. Bewoners die gebruik willen maken van de BHC, zijn dan ook allemaal deelnemers. De ene keer ben je vrager, en de andere keer bieder. Iets voor een ander doen moet niet als een ‘must’ gezien worden, maar juist als iets dat leuk is en voldoening geeft.

Voordat Versa Welzijn gaat starten, wil men graag de BHC presenteren aan betrokken organisaties en bewoners in Bussum. Op de bijeenkomst is er volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan, vragen te stellen en af te tasten of er wel genoeg behoefte is aan deze service.
Meer informatie?
Bent u een betrokken bewoner en zou u graag bij deze informatieavond aanwezig willen zijn? Neem dan contact op met Versa Welzijn, Monique Duurland tel 035 – 683 01 54 of per mail mduurland@versawelzijn.nl om u aan te melden en voor meer informatie over deze startbijeenkomst.

Hilversum

Geplaatst door: Cees
Prijs: € 35

Beer Tender is werkend te zien.
Prijs is exclusief biervat.

Bekijk de details
Small button speeddating

Nog enkele deelnemers gezocht voor speeddate

Wij organiseren een speeddate met volledige begeleiding op de Supportbeurs in de Jaarbeurs. Wie zoeken we? (Hetero-) vrouwen en mannen die het spannend en uitdagend vinden om op een speeddate nieuwe mensen te leren kennen. Denk jij niet in hokjes en wil je de uitdaging aangaan, geef je dan nu op!

Meedoen is gratis en wij zorgen voor de locatie en een hapje en een drankje.
Je krijgt vijf dates te spreken. Op een formulier kun je daarna aangeven of en welke mensen je aanspreken. Wij zorgen dan dat jullie in contact komen en zorgen voor een mooie date.

De speeddate is 10 mei tijdens de beurs Support 2014 in de jaarbeurs. Support is de grootste, meest interessante en leukste beurs in de Benelux voor iedereen met een fysieke beperking, hun omgeving en mensen die beroepshalve te maken hebben met de beperkingen die fysieke handicaps kunnen opleggen.

Je hoeft niet perse uit Utrecht komen, we hebben al inschrijvingen uit het hele land!

Let op, de vrouweninschrijving is bijna vol, dus wacht niet te lang.
Je kunt je inschrijven op http://www.hokjesdating.nl/index.php?page=shownews&newsid=14

Organisator: Hedwich
Avatar default thumb Noord

Poes Jobje vermist. Jonge gesteriliseerd grijs cypers poesje van 1 jaar. Vermist sinds zondag 06-04. Als ze beter huisje heeft gevonden wil ik dat ook graag weten. 0629215855

Avatar default thumb Hilversum
Small 6 web mm croche

"KleintjeKunstKlassiek"

Zondagmiddag 27 april, aanvang 13.00 uur krijgt u in deze serie het zesde koffieconcert aangeboden: 'Madame Croche' een muzikaal programma met pianomuziek, verhaal, zang en poëzie door Gea Passies en Johanan Havinga.

Zij traden al twee keer eerder op in ons theater. Eerst de voorstelling met filmvertoning over het leven van Eric Satie en vervolgens het programma over Kurt Weil. Deze keer staat Claude Debussy centraal.
“Madame Croche” is een muzikaal programma rondom Achille Claude Debussy (1862–1918). Met zijn aparte klankencombinaties en ongewone harmonieën heeft deze Franse componist de klassieke muziek in geheel nieuwe banen geleid.

Madame Croche nodigt het publiek uit om een kijkje te nemen in de Oosters ingerichte werkkamer van Monsieur Debussy, waar op de piano enkele van zijn werken worden gespeeld, in combinatie met verhaal, poëzie en zang. Het betreft een bescheiden soort van “totaal theater”, met een vleugje toneel en aangepaste kleding. Zowel interessant voor Debussy-liefhebbers als ook voor Debussy-leken!

Johanan Havinga is in 2010 summa cum laude afgestudeerd als klassiek pianist aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Gea Passies heeft jarenlang gezongen in diverse koren. Samen treden ze vanaf 2007 op met diverse muzikale en informatieve programma’

Reserveren: theaterkk@gmail.com of bel/sms 06-54220108 Entree: € 15,00.

www.theaterkleintjekunst.nl

Ministerpark-bestaat al enige tijd!

Geplaatst door: kaatje
Prijs: Gratis

Gratis af te halen: zwarte leitz postbakjes (ca. 60 stuks) en ca. 50 gebruikte maar goede ordners (2 gaats). Heb je interesse of weet je een goed doel waar ze naar toe kunnen, laat het deze week weten!

Bekijk de details
Geef je mening