Categorieën
Postcode 1825 bezoek een andere buurt
  • Bericht
  • Video
  • Deel de laatste nieuwtjes en foto's met je buren
twee kolommen
Avatar default thumb Oud-Overdie

wie wil er verhuizen, van Alkmaar naar Heerhugowaard??
voor info 0725404628

Avatar default thumb

In samenwerking met Wullie Mc Morland van restaurant Highlander organiseert De Eenhoorn op dinsdag 6 mei een whisky proeverij met exclusieve whisky’s. De avond wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor de aanschaf van een lift in De Eenhoorn. Enkele single malt whisky’s die worden uitgelicht en geproefd zijn o.a. een Ledaig Tobemary van 15 jaar oud, een First Casks van Glynelish 17 jaar oud en Cordhu van 30 jaar oud. E.e.a. wordt begeleid met bijpassende hapjes. Ook is er Schotse live muziek van Ab Goossen. De proeverij start om 19.30 uur in kost € 27,50. Meld je snel aan, want vol is vol!
Waar: Wijkcentrum De Eenhoorn, verdronkenoord 44 in Alkmaar
Aanmelden via administratie@binnenstadscentrum.nl

Avatar default thumb De Mare
Small keuring

Kinderen 1e Montessorischool Alkmaar doen verkeersexamen onder toeziend oog van wethouder Nagengast

Vrijdag 11 april was het zover. 25 kinderen van basisschool 1eMontessorischool aan het Arkplein en een 20tal van Het oranjehof in Alkmaar-noord gingen op voor het officiële verkeersexamen. Na een dag eerder met vlag en wimpel te zijn geslaagd voor het theorie examen, was nu de praktijk aan de beurt. Fietskeuring Eerst werden de fietsen van de deelnemers op veiligheid gekeurd. Bij sommigen moest op het laatste moment toch nog voor een belletje hier en een reflectoortje daar worden gezorgd. De fiets van wethouder Nagengast werd door de kinderen zelf gekeurd, en die moesten toegeven dat de wethouder zijn zaakjes prima voor elkaar had.
Na een toespraakje van de wethouder, waarbij hij het belang van fietsen voor de gezondheid en milieu benadrukte, starten de deelnemers een voor een aan het daadwerkelijke examen. Start Tijdens de route kwamen de kinderen zaken tegen zoals deze ook in het dagelijkse verkeer terug te vinden zijn. Met hulpouders en figuranten werden bijzonderheden in de route aangebracht, zoals een overstekende bejaarde en blinde weggebruiker. Waarbij nummer 51 niet alleen keurig stopte, maar ook nog vroeg “kan ik U helpen mevrouw”; een automobilist met pech, een afgezet fietspad (waarbij vrijwel alle deelnemers het naastgelegen voetpad benutte om hun weg te vervolgen) en nog enkele andere situaties, waarvoor verkeersinzicht van de kinderen werdt gevraagd. Op deze wijze worden de kinderen voorbereid op een zelfstandige deelname aan het verkeer voordat zij naar de middelbare school gaan. Resultaten Na afloop boog een commissie van wijze mannen en vrouwen zich over de resultaten om de moeilijke beslissing wel geslaagd niet geslaagd te nemen. De kinderen horen deze maandag. Maar uit betrouwbare bron kunnen wij melden dat van de 25 Montessori deelnemers er maar liefst 21 zijn geslaagd. Een prachtig resultaat.
Het examen is dit jaar voor het eerst tot volle tevredenheid samen met verkeerschool Driekwart, en basisschool Oranjehof georganiseerd.

Avatar default thumb Bomenbuurt

wie zou er interesse hebben in mijn regenton f10, ernabol@live,nl

Avatar default thumb AH-XL
Small img 20140413 wa0000

Gevonden! Ze is gevonden in heerhugowaard, 10 km van huis.

Hallo buurtbewoners,
wie kan ons helpen Charlie terug te vinden?
Onze poes is sinds vrijdag weg. Ze is nog niet eerder buiten geweest. Ze is wit met zwart, met een heel herkenbaar zwart snorretje onder haar neus. Ze heeft geen halsband maar is onlangs gesteriliseerd waarvan het litteken nog duidelijk zichtbaar is.
Omgeving Kennemerstraatweg/ Comansstraat/ de hout in Alkmaar. Mocht je haar ergens zien dan horen wij dat graag.
Graag dit bericht verspreiden! Bedankt!

We zijn te bereiken op 0646404599

Avatar default thumb Daalmeer/Koedijk

Gevonden tegenover uitgang tuincentrum Overvecht een autosleutel..kan foto niet uploaden..wel te zien op Alkmaar Dichtbij...

Avatar default thumb Spoorbuurt
Small 006

Vrijdag 4 april is onze poes jenna vermist.
We hebben nu al bijna een week in de spoorbuurt gezocht.
Helaas tot nu toe nog geen spoor van haar gevonden.
Mocht u haar gezien hebben of heeft u informatie omtrent
vermiste katten in de spoorbuurt zou u ons dan willen bellen
op nummer 0645627125 martin en marianne

Thumb 1397002 hoefplan

Vannacht, zondag 6 op maandag 7 april, is de fiets van mijn zoontje gestolen voor de flat Jongkindlaan. Het is een BMX. Groot stuur, sta steunen aan het achterwiel en bliksemschichten in de achterband. Als het goed is zit er een sticker op van De Brave Watersport.
Het is niet de mooiste en nieuwste fiets ter wereld maar hij moet er wel mee naar school in de Bergermeer.
Als iemand iets gezien heeft of de fiets ergens hebben gezien, neem graag contact met mij op via de mail of plaats een reactie bij dit bericht.
Alvast iedereen bedankt die wil helpen
Ella

Geef je mening