Categorieën
Postcode 2283 bezoek een andere buurt
twee kolommen

Door:
Rosemarie Vermeulen (gitaar)

Giulio Regondi (1822-1872)
Reverie

Mario Castelnuovo-Tedesco (1895-1968 )
Capriccio Diabolico

Leo Brouwer (*-1939)
Variations on a theme of Django Reinhardtl

Over de musici
Rosemarie Vermeulen studeerde Klassiek Gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam bij Lydia Kennedy, waar ze in 2011 haar bachelor diploma behaalde met lovende kritieken van de jury, die haar o.a. prees om haar volwassen spel en 'spannende verhalen'. Op dit moment studeert ze verder voor haar master diploma bij Enno Voorhorst aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Aanvang concert
12.45 uur (duur circa. 30 minuten). De Gotische zaal gaat open om 12.30 uur en de deuren sluiten stipt om 12.45 uur, zorg dus dat u op tijd bent!
Mocht u niet bij dit concert aanwezig kunnen zijn, dan kunt u wellicht wel naar het volgende lunchpauzeconcert in de Gotische zaal op:

Woensdag 14 mei 2014
Lunchpauzeconcert verzorgd door Jos van der Kooy (piano en orgel) i.s.m. Anne-Marieke Evers (mezzosopraan)

Woensdag 28 mei 2014
Lunchpauzeconcert verzorgd door Claudette Verhulst (piano)

Adresgegevens
Gotische zaal
Paleisstraat 1 (ingang tegenover Paleis Noordeinde)
2514 JA Den Haag

De Raad van State organiseert iedere tweede en vierde woensdag van de maanden september tot en met juni gratis lunchpauzeconcerten. De lunchpauzeconcerten op de tweede woensdag van de maand worden verzorgd door organist Jos van der Kooy en studenten bij hem in opleiding. De lunchpauzeconcerten op de vierde woensdag van de maand worden verzorgd door ensembles van het Koninklijk Conservatorium.

Over het Koninklijk Conservatorium
In 1826 werd door Koning Willem I de Haagse Muziek- en Zangschool opgericht. Sindsdien is deze school uitgegroeid tot een internationaal befaamd instituut waar muziek en dans, wetenschap en praktijk, studeren en uitvoeren op een hoog niveau samengaan. Aan het Koninklijk Conservatorium (KC) is een veelheid aan opleidingen te volgen, met een breed scala aan cursussen en activiteiten.
De opleidingen zijn internationaal georiënteerd; er zijn uitwisselingsprogramma’s met vooraanstaande instituten in het buitenland, en docenten en studenten uit de hele wereld vinden hun plaats in het Koninklijk Conservatorium.
Er zijn ongeveer duizend KC-studenten, van wie meer dan de helft uit het buitenland komt. (Meer informatie: www.koncon.nl)

Organisator: Lia
Small image

Op 26 april wil de Bewonersorganisatie Wateringse Veld het Kleurrijk Oranjefeest 2014 een Koningsdag met een vrijmarkt en jongeren activiteiten organiseren in het Vlietpark langs de Santiagosingel.
Deelname gratis, wel zelf uw niet verkochte spullen weer terug naar huis nemen!

Heeft u vragen of wilt u mee doen dan kunt u mailen naar secretariaat@wateringseveld.info

Organisator: Jan

Elke vierde maandagmiddag van de maand komt tussen 15 en 17 uur de gezellige ouderenkring van Bethel bij elkaar. Onder leiding van ds Axel Wicke wordt bij koffie, thee en koekjes over God en de wereld gepraat. Soms op verzoek over een bepaald onderwerp, soms komen wij van het één op het ander. In beide gevallen vliegt de tijd om en gaat meestal iedereen geïnspireerd en vol vreugde weer naar huis. Eventuele bezoekers van Bethel Open kunnen spontaan aanschuiven - hoe meer gasten hoe groter de vreugde!

Organisator: ds. A.

Elske Tinbergen (cello), Maria Sanchez (cello), Jörn Boysen (orgel)

Organisator: CCAgenda

Maak kennis met verschillende wijnen tijdens een rondvaart vanuit Den Haag op de antieke salonboot

Organisator: DagjeWeg.NL

Aart de Kort zal werken ten gehore brengen van o.a. Franck, Schouten (organist van de Hippolytuskerk in Delft) en Monnikendam. Het concert is gratis. Er is wel een collecte.
Na afloop is het mogelijk om de organist te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Organisator: CCAgenda

Op woensdag 30 april, donderdag 1 mei en vrijdag 2 mei neemt Don Bosco Rijswijk een voorproefje op de oranje-gekte en vieren zij het Meibos. Het thema is ‘ik hou van Holland’ en dat betekent sinaasappel splash, de vla tip van Flip en het haringtoernooi. Wat we daarmee bedoelen? Een heleboel bosspellen, dans, toneel, sport, verf en fun. Het Meibos is voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar . Aanmelden is niet nodig; neem een lunchpakketje mee en kom langs! Kassa open: 09:15uur. Programma: 09:45-15:15uur.
Nieuwsgierig geworden? Alle informatie staat op de website www.donboscorijswijk.nl.

Organisator: Don Bosco
Locatie: Julialaantje 26, 2283 TB Rijswijk

Maak kennis met verschillende wijnen tijdens een rondvaart vanuit Den Haag op de antieke salonboot

Organisator: DagjeWeg.NL
Geef je mening