Categorieën
Postcode 2547AX bezoek een andere buurt
twee kolommen
Small help
Aangeboden: Computerhulp
Loosduinen

Geplaatst door: Mark
Prijs: N.o.t.k.

Werkt uw pc of laptop niet meer zoals gewenst?

Windows loopt vaak vast? Blauw scherm? Start niet meer op?

WindowsXP wat nu?

Bestanden verloren? U komt niet meer bij uw foto's? Of gaat de pc of laptop zo traag dat u ondertussen bij het opstarten 2 koppen thee naar binnen heeft kunnen werken?

E-mail problemen? Andere problemen? We komen er wel uit.

Ik hoor graag van u.

Bekijk de details
Small img 0676%2b small
Aangeboden: Backpacker
Steenvoorde Zuid

Geplaatst door: Simone
Prijs: € 25

Mooie pittige trekkers rugzak zo goed als nieuw.
06 44062967

Bekijk de details
Avatar default thumb Hoge Veld

Hallo, kortgeleden ben ik me gaan verdiepen in het thema eenzaamheid. Ik ontdekte iemand in de buurt die met dit probleem kampt. Ik bezocht haar en ging vervolgens naar een voorlichtingsbijeenkomst voor vrijwilligers om iets tegen eenzaamheid te kunnen beginnen. Ook onderzocht ik wat er aan gedaan wordt. Er is een organisatie in Utrecht: Coalitie Erbij, die met kernleden zoals Leger des Heils, de Zonnebloem, Resto van Harte enz iets doet (zeg gerust veel) op landelijk niveau om eenzaamheid aan te pakken. Maar lokaal......dat is nog lastig.
Graag wil ik in contact komen met mensen die na willen denken over een visie-ontwikkeling om eenzaamheid in den Haag (beginnend bij eigen wijk) aan te pakken. (Dus wat zie ik en wat zou ik er aan kunnen doen, om wie gaat het en wat heeft die persoon nodig.) Kent u iemand in uw directe woonomgeving die eenzaam is en ervaart die persoon dat zelf ook. Wat zou hij of zij willen en in welke mate bent u bereid om samen te gaan zoeken naar oplossingen? Graag uw reactie.

Escamp

Geplaatst door: J.F.W
Prijs: Gratis

pas begonnen met krop duiven wie help mij aan een stel goeie duiven voor in de tuin ik woon in de dreef ik kom ze halen tel 06-40255316

Bekijk de details

Door:
Jos van der Kooy (piano en orgel) i.s.m. Anne-Marieke Evers (mezzosopraan)

Henry Purcell (1659-1695)
Bewerking: Benjamin Britten
Fairest Isle
Mezzosopraan en piano

Jos van der Kooy (1951)
Improvisatie
Piano

Ralph Vaughan Williams (1872-1958)
Four Last Songs
1. Procris
2. Tired
3. Hands, Eyes and Heart
4. Menelaus
Mezzosopraan en piano

Jos van der Kooy (1951)
Improvisatie
Orgel

Roger Quilter (1877-1953)
Vijf Shakespeare Songs (opus 23)
1. Fear no more the heat o'the Sun
2. Under the Greenwood Tree
3. It was a Lover and his Lass
4. Take, O take those lips away
5. Hey ho, the Wind and the Rain
Mezzosopraan en piano

Over de musici
Anne Marieke Evers studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij specialiseerde zich in muziek uit de Middeleeuwen en Renaissance aan de Schola Cantorum Basiliensis te Basel (Zwitserland). Momenteel maakt zij deel uit van het Groot Omroep Koor. Zij werkt met het Engelse ensemble Mediva, waarmee zij veel concerten in Engeland geeft. Naast Oude Muziek heeft Anne Marieke een grote interesse in Hedendaagse Muziek. Verder is Anne Marieke werkzaam als dirigente en vocale coach bij diverse koren.

Over de organist
Jos van der Kooy (1951) geniet een internationale reputatie als concertorganist, improvisator en kerkmusicus. Zijn repertoire omvat werken uit nagenoeg alle stijlperioden. Van veel nieuwe Nederlandse werken gaf hij de eerste uitvoering. In 1970 maakte hij zijn internationale debuut met een concert in de Kaiser Wilhelm Gedächtnis Kirche in Berlijn. In de jaren zeventig en tachtig werd hij winnaar van prestigieuze improvisatieprijzen op internationale concoursen in Saint Albans en Haarlem.

Sinds 1966 werkt hij als kerkmusicus in Amsterdam, vanaf 1981 in de functie van cantor en organist van de Westerkerk. In 1991 werd hij stadsorganist van Haarlem. Hij is daar de vaste bespeler van het Müller-orgel in de Grote of Sint Bavokerk en van het Cavaillé-Coll orgel in de Philharmonie. In 2007 werd hij benoemd tot organist van de Gotische zaal van de Raad van State in Den Haag.
Hij gaf de aanzet tot de restauratie van beide orgels in de Westerkerk te Amsterdam. Ook nam hij het initiatief tot de restauratie van het Haarlemse Cavaillé-Coll orgel.

Van der Kooy doceert orgel, improvisatie en kerkmuziek aan de Faculteit der Kunsten van de Universiteit Leiden, aan het Koninklijk Conservatorium te
Den Haag en aan de Internationale Zomeracademie voor organisten in Haarlem. In tal van landen geeft hij masterclasses en concerten. Van zijn spel zijn een twintigtal cd’s en dvd’s verschenen.

Van der Kooy ontving de volgende prijzen en onderscheidingen:
• Tournemire Prize, International Organ Festival, Saint Albans, 1977.
• Eerste Prijs Nationaal Improvisatie Concours, Bolsward, 1978.
• Eerste Prijs Internationaal Improvisatie Concours, Haarlem, 1980 en 1981.
• Prix d’Excellence, als leerling van Piet Kee aan het Conservatorium van Amsterdam, 1981.
• Zilveren medaille, 1989, en vergulde medaille, 2000, van Société Académique 'Arts, Sciences, Lettres', Parijs, wegens verdiensten voor Franse muziek.

Meer informatie: www.josvanderkooy.com

Aanvang concert
12.45 uur (duur circa. 30 minuten). De Gotische zaal gaat open om 12.30 uur en de deuren sluiten stipt om 12.45 uur, zorg dus dat u op tijd bent!
Mocht u niet bij dit concert aanwezig kunnen zijn, dan kunt u wellicht wel naar het volgende lunchpauzeconcert in de Gotische zaal op:

Woensdag 28 mei 2014
Lunchpauzeconcert verzorgd door Claudette Verhulst (piano)

Woensdag 11 juni 2014
Lunchpauzeconcert verzorgd door Jos van der Kooy (piano en orgel) i.s.m. Renske van Oosterhout (hoorn)

Adresgegevens
Gotische zaal
Paleisstraat 1 (ingang tegenover Paleis Noordeinde)
2514 JA Den Haag

De Raad van State organiseert iedere tweede en vierde woensdag van de maanden september tot en met juni gratis lunchpauzeconcerten. De lunchpauzeconcerten op de tweede woensdag van de maand worden verzorgd door organist Jos van der Kooy en studenten bij hem in opleiding. De lunchpauzeconcerten op de vierde woensdag van de maand worden verzorgd door ensembles van het Koninklijk Conservatorium.

Over het Koninklijk Conservatorium

In 1826 werd door Koning Willem I de Haagse Muziek- en Zangschool opgericht. Sindsdien is deze school uitgegroeid tot een internationaal befaamd instituut waar muziek en dans, wetenschap en praktijk, studeren en uitvoeren op een hoog niveau samengaan. Aan het Koninklijk Conservatorium (KC) is een veelheid aan opleidingen te volgen, met een breed scala aan cursussen en activiteiten.
De opleidingen zijn internationaal georiënteerd; er zijn uitwisselingsprogramma’s met vooraanstaande instituten in het buitenland, en docenten en studenten uit de hele wereld vinden hun plaats in het Koninklijk Conservatorium.
Er zijn ongeveer duizend KC-studenten, van wie meer dan de helft uit het buitenland komt. (Meer informatie: www.koncon.nl)

Organisator: Lia
Thumb 1025244 Te Werve
Small meibos%2bkleur

Vier jouw Krokusvakantie op Don Bosco: 3 dagen plezier met bosspellen, vlaflip, de sinaasappel splash, dans&toneel en heel veel meer!

Het programma is van 09:45 - 15:15uur, de kassa opent om 09:15uur. Het enige dat je mee moet nemen is een lunchpakketje en je goede humeur. Ohja, en heel veel energie :)
Voor meer informatie mailt u Marlies: marlies@donboscorijswijk.nl

Thumb 852949 Strijp
Small sam 1901

Beter van Rijswijk op bezoek bij dierenasiel

Eerste paasdag een bezoek gebracht aan dierenasiel Rijswijk. Vele vrijwilligers gaven een rondleiding door het gedateerde asiel. De dieren verblijven in ruimtes die niet meer van deze tijd zijn. Ook zijn de arbeidsomstandigheden niet al te best. De roep om nieuwbouw is terecht. De diverse gemeenten moeten niet al te lang wachten met het zetten van de volgende stap. Ondanks de roep om nieuwbouw doen de vrijwilligers er alles aan om de honden en katten een prettig verblijf te geven. Ze adopteren zelf
honden, regelmatig gaan ze met de vrijwilligers aan de wandel door de landgoederenzone. De meeste dieren vinden een nieuw baasje. Ook vanmiddag weer een paar gelukkige dieren en hun nieuwe baasjes gezien. En nu maar hopen dat politiek Rijswijk wakker wordt. De vrijwilligers en dieren verdienen een nieuw dierenasiel. Ook dat is beter voor Rijswijk.

Duindorp

Geplaatst door: Jane
Prijs: T.e.a.b.

Omdat ik geen spaargeld heb en ik bovenstaande spullen nodig heb ben ik op zoek naar goed werkende spullen tegen een redelijke prijs. Alvast bedankt Jane

Bekijk de details
Geef je mening