Categorieën
Postcode 2586GP bezoek een andere buurt
twee kolommen

Door:
Jos van der Kooy (piano en orgel) i.s.m. Anne-Marieke Evers (mezzosopraan)

Henry Purcell (1659-1695)
Bewerking: Benjamin Britten
Fairest Isle
Mezzosopraan en piano

Jos van der Kooy (1951)
Improvisatie
Piano

Ralph Vaughan Williams (1872-1958)
Four Last Songs
1. Procris
2. Tired
3. Hands, Eyes and Heart
4. Menelaus
Mezzosopraan en piano

Jos van der Kooy (1951)
Improvisatie
Orgel

Roger Quilter (1877-1953)
Vijf Shakespeare Songs (opus 23)
1. Fear no more the heat o'the Sun
2. Under the Greenwood Tree
3. It was a Lover and his Lass
4. Take, O take those lips away
5. Hey ho, the Wind and the Rain
Mezzosopraan en piano

Over de musici
Anne Marieke Evers studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij specialiseerde zich in muziek uit de Middeleeuwen en Renaissance aan de Schola Cantorum Basiliensis te Basel (Zwitserland). Momenteel maakt zij deel uit van het Groot Omroep Koor. Zij werkt met het Engelse ensemble Mediva, waarmee zij veel concerten in Engeland geeft. Naast Oude Muziek heeft Anne Marieke een grote interesse in Hedendaagse Muziek. Verder is Anne Marieke werkzaam als dirigente en vocale coach bij diverse koren.

Over de organist
Jos van der Kooy (1951) geniet een internationale reputatie als concertorganist, improvisator en kerkmusicus. Zijn repertoire omvat werken uit nagenoeg alle stijlperioden. Van veel nieuwe Nederlandse werken gaf hij de eerste uitvoering. In 1970 maakte hij zijn internationale debuut met een concert in de Kaiser Wilhelm Gedächtnis Kirche in Berlijn. In de jaren zeventig en tachtig werd hij winnaar van prestigieuze improvisatieprijzen op internationale concoursen in Saint Albans en Haarlem.

Sinds 1966 werkt hij als kerkmusicus in Amsterdam, vanaf 1981 in de functie van cantor en organist van de Westerkerk. In 1991 werd hij stadsorganist van Haarlem. Hij is daar de vaste bespeler van het Müller-orgel in de Grote of Sint Bavokerk en van het Cavaillé-Coll orgel in de Philharmonie. In 2007 werd hij benoemd tot organist van de Gotische zaal van de Raad van State in Den Haag.
Hij gaf de aanzet tot de restauratie van beide orgels in de Westerkerk te Amsterdam. Ook nam hij het initiatief tot de restauratie van het Haarlemse Cavaillé-Coll orgel.

Van der Kooy doceert orgel, improvisatie en kerkmuziek aan de Faculteit der Kunsten van de Universiteit Leiden, aan het Koninklijk Conservatorium te
Den Haag en aan de Internationale Zomeracademie voor organisten in Haarlem. In tal van landen geeft hij masterclasses en concerten. Van zijn spel zijn een twintigtal cd’s en dvd’s verschenen.

Van der Kooy ontving de volgende prijzen en onderscheidingen:
• Tournemire Prize, International Organ Festival, Saint Albans, 1977.
• Eerste Prijs Nationaal Improvisatie Concours, Bolsward, 1978.
• Eerste Prijs Internationaal Improvisatie Concours, Haarlem, 1980 en 1981.
• Prix d’Excellence, als leerling van Piet Kee aan het Conservatorium van Amsterdam, 1981.
• Zilveren medaille, 1989, en vergulde medaille, 2000, van Société Académique 'Arts, Sciences, Lettres', Parijs, wegens verdiensten voor Franse muziek.

Meer informatie: www.josvanderkooy.com

Aanvang concert
12.45 uur (duur circa. 30 minuten). De Gotische zaal gaat open om 12.30 uur en de deuren sluiten stipt om 12.45 uur, zorg dus dat u op tijd bent!
Mocht u niet bij dit concert aanwezig kunnen zijn, dan kunt u wellicht wel naar het volgende lunchpauzeconcert in de Gotische zaal op:

Woensdag 28 mei 2014
Lunchpauzeconcert verzorgd door Claudette Verhulst (piano)

Woensdag 11 juni 2014
Lunchpauzeconcert verzorgd door Jos van der Kooy (piano en orgel) i.s.m. Renske van Oosterhout (hoorn)

Adresgegevens
Gotische zaal
Paleisstraat 1 (ingang tegenover Paleis Noordeinde)
2514 JA Den Haag

De Raad van State organiseert iedere tweede en vierde woensdag van de maanden september tot en met juni gratis lunchpauzeconcerten. De lunchpauzeconcerten op de tweede woensdag van de maand worden verzorgd door organist Jos van der Kooy en studenten bij hem in opleiding. De lunchpauzeconcerten op de vierde woensdag van de maand worden verzorgd door ensembles van het Koninklijk Conservatorium.

Over het Koninklijk Conservatorium

In 1826 werd door Koning Willem I de Haagse Muziek- en Zangschool opgericht. Sindsdien is deze school uitgegroeid tot een internationaal befaamd instituut waar muziek en dans, wetenschap en praktijk, studeren en uitvoeren op een hoog niveau samengaan. Aan het Koninklijk Conservatorium (KC) is een veelheid aan opleidingen te volgen, met een breed scala aan cursussen en activiteiten.
De opleidingen zijn internationaal georiënteerd; er zijn uitwisselingsprogramma’s met vooraanstaande instituten in het buitenland, en docenten en studenten uit de hele wereld vinden hun plaats in het Koninklijk Conservatorium.
Er zijn ongeveer duizend KC-studenten, van wie meer dan de helft uit het buitenland komt. (Meer informatie: www.koncon.nl)

Organisator: Lia
Avatar default thumb Archipelbuurt
Small image

Mijn kleine Siamees wordt sinds dinsdag 15 april vermist. Omgeving burgemeester Patijnlaan tegen over het politie bureau. Als u iets ziet of weet kan u mij bellen 0650506495

Thumb bethel tussenlogo
Small bkb tussenlogo

Klussen in Bethel!

De verbouwing in Buurt-en-Kerkhuis Bethel is begonnen!

Er zijn al heel wat klussen geklaard, maar er moet ook nog flink wat gedaan worden.

Vindt u/vind je het leuk om bijv. te helpen authentieke paneeldeuren te restaureren?
Of help je liever bij het slopen, schuren of een andere klus?

Hulp is hoe dan ook welkom!

Wil je/wilt u een handje helpen?
Neem dan even contact op met diaconaal opbouwwerker Klaas Bruins, kbruins@stekdenhaag.nl,
070 345 93 42| M 06 38 95 16 38

Benoordenhout

Geplaatst door: Jaap
Prijs: N.o.t.k.

Wij willen een trampoline in onze tuin ingraven. Wie heeft hier ervaring mee en kan dit doen?

Bekijk de details
Duindorp

Geplaatst door: Jane
Prijs: T.e.a.b.

Omdat ik geen spaargeld heb en ik bovenstaande spullen nodig heb ben ik op zoek naar goed werkende spullen tegen een redelijke prijs. Alvast bedankt Jane

Bekijk de details
Vruchtenbuurt

Geplaatst door: Esther
Prijs: N.o.t.k.

Betrouwbare ervaren oppas gezocht! Ik zoek iemand die af en toe 's avonds op mijn 3 kinderen kan passen. Het zijn 2 meisjes van 5 en een jongen van 6.

Bekijk de details
Thumb 2013 09 28%2bopen%2bhuis%2blaat%2bje%2buitdagen%2b28%2bseptember%2b2013 html m3758c9d9 Rustenburg Oostbroek
Small dscn0016

Paas-Natuurspeeldag rond Zuiderpret

Zaterdag 19 april organiseert Scouting Rustenburg een Paas-natuurspeelmiddag in en om natuurspeelplaats Zuiderpret in het Zuiderpark voor kinderen van 4 tot 12 jaar.
Om te vieren dat het lente is en er weer vaker buiten gespeeld kan worden zijn er zaterdagmiddag 19 april van 14:00 uur tot 16:00 uur allerlei leuke en uitdagende (paas)activiteiten bij de natuurspeelplaats. De kinderen kunnen eieren zoeken, paastakken versieren en diverse spelletjes spelen. Deelname is gratis.
Natuurspeelplaats Zuiderpret is te vinden in het Zuiderpark nabij de ingang Veluweplein. Volg in het park de borden richting natuurspeelplaats Zuiderpret. Het Zuiderpark is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
Voor vragen en meer informatie: www.scoutingrustenburg.nl.

Avatar default thumb Bezuidenhout

Beste buurtbewoners,

In sporthal Overbosch zijn wij als vereniging S.I.O. op zoek naar nieuwe leden.
Bij S.I.O kunt u meedoen aan verschillende onderdelen zoals:
Badminton, Tafeltennis, Tennis, Gymnastiek en Werelddansen (soort van volksdansen). Onze vereniging bestaat binnenkort 20 jaar maar het ledental is eigenlijk niet op een gewenst peil. We mikken op 60 leden (mag ook wat meer zijn natuurlijk), we zijn momenteel met 50. Wij hopen dan ook dat we u als buurtbewoner een zetje kunnen geven om ook met ons mee te doen. Onze doelgroep is vanaf 55 jaar! Leuk te melden dat ons jongste lid 62 jaar is en ons oudste lid is 85 jaar, en allen zeer actief.
U kunt zich als passant melden, kosten €3 per keer, of als lid, €90 per jaar.
We zijn er elke donderdag, 's morgens van 10:00 tot 12:00 in de grote hal van Overbosch, Vlaskamp 3

Geef je mening