Categorieën
Postcode 3314 bezoek een andere buurt
twee kolommen

32STE ORANJECONCERT

Dit jaar organiseert het Gereformeerd Kerkkoor Zwijndrecht alweer voor de 32ste keer het jaarlijkse Oranjeconcert. Dit concert wordt gehouden op vrijdag 25 april a.s. en vindt plaats in de Bethelkerk aan de Rotterdamseweg 73 te Zwijndrecht. Aanvang concert 20.00 uur. Kerk open 19.15 uur.
Deze avond zullen er veel nieuwe liederen worden gezongen maar ook bekende en onbekende vaderlandse liederen wisselen elkaar af.
Ons gastkoor van deze avond is het mannenkoor Urker Zangers onder leiding van Jacob Schenk. Zij hebben een gevarieerd repertoire van geestelijke koralen tot zeemansliedjes en van klassieke koorwerken tot psalmen.
In de TV- uitzendingen van “Nederland Zingt” hebben we kennis kunnen maken met Jacob Schenk en gezien dat hij behalve dirigent ook organist en pianist is en dat hij panfluit speelt. Wij verwachten dan ook dat hij veel van zijn veelzijdigheid laat horen en zien.
Het belooft dan ook een mooi Oranjeconcert te worden waarbij verdere medewerking wordt verleend door Severin van Dijk, dwarsfluit, Mark Brandwijk, pianist, René de Bruin, bassist en Henk de Klerk op drums.
De algehele leiding is in handen van onze dirigent Cor de Haan. De toegangskaarten voor deze avond kosten € 16,00. Dit is inclusief plaatsreservering, programmaboekje en koffie of thee in de pauze. De kaarten kunt u reserveren via de koorleden of telefonisch bij familie L. Klootwijk, telefoon: 078-6122250 of via email: sklootwijk@live.nl met vermelding van naam, adres en telefoonnummer.
Zij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 14.00 en 20.00 uur.
Wij hopen u deze avond graag te ontmoeten in de Bethelkerk te Zwijndrecht.
“Van harte uitgenodigd”

Organisator: CCAgenda
Small pieter vd horst

Op deze avond zal prof. dr. Van der Horst spreken over hoe het jodendom in de eerste vijf nabijbelse eeuwen (ca. 300 vóór tot 200 ná het begin van de jaartelling) een zeer ingrijpende gezichtsverandering heeft ondergaan. Factoren die daarbij een grote rol speelden waren de canonisering van de Hebreeuwse Bijbel, de opkomst van de synagoge, de ondergang van de tempel, en de intensieve kennismaking met en beïnvloeding door de Griekse cultuur. Aan het einde van die periode van vijf eeuwen was het jodendom geworden tot wat het sindsdien in grote lijnen gebleven is.

Pieter W. van der Horst (1946) is emeritus hoogleraar in het vroege jodendom en christendom van de Universiteit Utrecht. Hij heeft op deze terreinen honderden publicaties op zijn naam staan (zie: www.pietervanderhorst.com). Hij is lid van de Koninklijke Academie van Wetenschappen.

De bijeenkomst wordt gehouden op maandag 28 april a.s. in Gebouw De Rank, Dubbelsteijnlaan West 70, Dordrecht (Dubbeldam, wijk 9). Ruime parkeergelegenheid op het plein voor De Rank. Aanvang 20.00 uur. Toegang vrij. Inlichtingen: 078 6148510 en http://www.gni-drechtsteden.nl.

Organisator: Genootschap
Locatie: Dordrecht

Organisator: CCAgenda
Small boekenkraam

Dit grote evenement vind dit jaar natuurlijk ook weer plaats. Kom gezellig langs bij de vele rommelkramen, kom lekker poffertjes eten of gezellig binnen iets drinken! Er is voor elk wat wils.
Graag tot dan!

Organisator: Buurvrouw 1004
Locatie: Dordrecht

Hallo allemaal!

Vanavond is de maandelijkse BINGO-avond in Wijkcentrum Kubiek, Zwaluwstraat 1 in Zwijndrecht. Tijdens deze oergezellige BINGO-avond zijn er altijd mooie prijzen te winnen, zowel voor binnen als buiten uw huis.
Gezelligheid en ontspanning met een hapje en/of drankje, welke u tijdens de pauzes kunt bestellen. De BINGO is van 19.30 tot ongeveer 23.00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur.
Kom uw geluk eens beproeven en misschien gaat u wel met een hoofdprijs of een andere leuke prijs naar huis!

TOT ZIENS in Kubiek!

Organisator: Silvia

Gebakken Lucht is een avond over Prediker. Wim Bevelander zingt en speelt samen met Marc & Yvonne Jongsma en Johan van Dongen liedjes over Prediker. Albert Veerman belicht een paar thema's van Prediker en legt die aan de zaal voor.
Een onderhoudend en interactief programma!

Organisator: CCAgenda

NewWorldSon keert in haar nieuwe bezetting terug naar Nederland voor twee optredens. Inmiddels zijn er zes bandleden die hun liefde voor soul, funk en gospel niet onder stoelen of banken steken!

Organisator: CCAgenda

entree en parkeren gratis.
www.verzamelbeurzen.net

Organisator: Evert
Geef je mening