Categorieën
Postcode 3328 bezoek een andere buurt
  • Bericht
  • Video
  • Deel de laatste nieuwtjes en foto's met je buren
twee kolommen
Avatar default thumb Westpolder

Wil je weer gaan volleyballen? Wij zoeken leden voor de recreanten competitie op de maandagavond welke gehouden wordt op de Sportboulevard in Dordrecht. Tevens mogelijkheid om op donderdagavond tussen 20.30 en 22.00 uur een partijtje volleybal te spelen in de sportzaal op het Selma Lagerlöferf 162 in Dordrecht. Kosten om deel te nemen zijn zeer laag, ongeveer 8 euro per maand. Kom vrijblijvend eens meedoen op de donderdagavond.

Hoop je spoedig te ontmoeten,
Peter.
e-mail: strammetjes@upcmail.nl

Thumb 1386147 Frida katzerf en omgeving

Stichting Minima Drechtsteden compilatie van de afgelopen 2,5 jaar.
Acties / evenementen

Avatar default thumb Vissersdijk-West
Small pieter vd horst

Lezing: Jodendom tussen Bijbel en Misjna, door prof. dr. P.W. van der Horst.

Op deze avond zal prof. dr. Van der Horst spreken over hoe het jodendom in de eerste vijf nabijbelse eeuwen (ca. 300 vóór tot 200 ná het begin van de jaartelling) een zeer ingrijpende gezichtsverandering heeft ondergaan. Factoren die daarbij een grote rol speelden waren de canonisering van de Hebreeuwse Bijbel, de opkomst van de synagoge, de ondergang van de tempel, en de intensieve kennismaking met en beïnvloeding door de Griekse cultuur. Aan het einde van die periode van vijf eeuwen was het jodendom geworden tot wat het sindsdien in grote lijnen gebleven is.

Pieter W. van der Horst (1946) is emeritus hoogleraar in het vroege jodendom en christendom van de Universiteit Utrecht. Hij heeft op deze terreinen honderden publicaties op zijn naam staan (zie: www.pietervanderhorst.com). Hij is lid van de Koninklijke Academie van Wetenschappen.

De bijeenkomst wordt gehouden op maandag 28 april a.s. in Gebouw De Rank, Dubbelsteijnlaan West 70, Dordrecht (Dubbeldam, wijk 9). Ruime parkeergelegenheid op het plein voor De Rank. Aanvang 20.00 uur. Toegang vrij. Inlichtingen: 078 6148510 en http://www.gni-drechtsteden.nl.

Avatar default thumb Brittenburg

Sinds maandag 24 maart mogen de bewoners van de Brittenburg/Mildenburg niet meer voor hun garage parkeren.
Er zijn de afgelopen tijd veel klachten gekomen over het parkeren in deze 2 straten.
Deze klachten betreffen het parkeren buiten de vakken.

Ik ga er vanuit dat deze klachten gaan over de auto's die hun wagen langs de stoep en op de gaanbare weg neerzetten, maar toch zeker niet over de auto's die netjes voor de garage staan en waar dus niemand last van heeft.
Sterker nog, doordat wij onze auto's voor de garage neerzetten, blijft er meer ruimte over op de openbare parkeerplaatsen.

Ik zeg een win win situatie..

Maar nee, Toezicht en parkeerbeleid denken daar anders over. De plaatsen voor de garages zijn officieel geen parkeerplek en dus wordt het gerekend onder fout parkeren.
Belachelijk natuurlijk! Niemand die daar in al die jaren ooit last van heeft gehad.

Ik heb inmiddels bij de gemeente mijn beklacht gedaan en die meneer gaf mij uiteraard mijn gelijk... Yeah right, een goede manier om vriendelijk van mij af te komen. Ik zou teruggebeld worden met een mogelijke oplossing..
Op dat telefoontje wacht ik nu nog steeds!!

Mijn klacht alleen is niet voldoende, dus schouders eronder en laat van je horen..
Als we allemaal massaal ons beklacht doen, zou je denken dat er toch wel een oplossing moet worden gezocht!

Groetjes,
Samantha

Avatar default thumb Centrum

St. Suraplein en braakliggend stukje grond. Als raadlid voor Beter voor Dordt wil ik graag meedenken met buurtbewoners wat hier de mogelijkheden zijn. Kennelijk is al eerder actie ondernomen, maar is dit verzand. Kan iemand mij informeren wie hier wellicht meer vanaf weet of mee bezig is geweest?
Met vriendelijke groet,
Helly Buursma
h.buursma@betervoordordt.nl

Thumb canonpicture 007 Plein 1940-1945 en omgeving

groendag 14 mei de plantjes zijner weer plaats wantyschool
we zien u graag weer komen

Avatar default thumb Eulerlaan en omgeving

Audities bij Vrouwenkoor La Confiance.

Dordrecht - Op zaterdag 5 april 2014 houdt Vrouwenkoor ‘La Confiance’ tussen 10.30 en 12.00 uur audities in de Trinitatiskapel, Vriesestraat 20, Dordrecht. Vooral alten en mezzosopranen zijn welkom, maar ook sopranen kunnen zich aanmelden. Vrouwenkoor ‘La Confiance’ is in 2006 opgericht. Onder de inspirerende leiding van Eric Koevoets legt het koor zich toe op het zingen van muziek met een mystiek karakter, zoals Gregoriaans en meerstemmige composities van bijvoorbeeld Schütz, Schein en Rheinberger. De repetities vinden wekelijks plaats op donderdagavond van 20.15 – 22.00 uur in de Trinitatiskapel in Dordrecht.

Vrouwenkoor ‘La Confiance’ onderscheidt zich door haar harmonieuze zang en zuiverheid. Op 15 juni a.s. presenteert La Confiance zich voor de tweede keer tijdens Gregoriaans Festival te Ravenstein. Hiervoor is zij geselecteerd uit een groot aantal koren in Nederland. Daarnaast geeft zij op 21 juni haar jaarlijkse concert in de Trinitatiskapel met onder meer gedichten van Judith Herzberg, op muziek gezet door de eigen dirigent Eric Koevoets.

Aanmelding is mogelijk tot uiterlijk 4 april a.s. per e-mail bij jose.huijzer@tele2.nl. Meer informatie over het koor en de dirigent is ook te vinden op www.la-confiance.nl en www.erickoevoets.nl.

Thumb 692017 Berlage-erf en omgeving
Small logo%2blongfonds

Longfonds zoekt collectanten

Collecteer in de week van 5 t/m 10 mei 2014 voor het Longfonds (voorheen Astma Fonds) en maak kans op een weekendje Landal GreenParks!

Elk jaar in mei gaan collectanten langs de deuren om geld in te zamelen voor het Longfonds. Daarmee kunnen wij werken aan een betere toekomst voor mensen met een chronische longziekte, en misschien zelfs longziekten helemaal de wereld uit helpen. Helpt u mee? Als collectant kunt u zelf bepalen hoeveel tijd u wilt investeren. De meeste collectanten lopen in hun eigen straat of buurt. Het kost u zo’n anderhalf tot twee uur van uw tijd. Wilt u zich opgeven of meer informatie? Reageer dan hieronder met een reactie, of bel gratis 0800 – 23 45 777.

Geef je mening