Categorieën
Postcode 3842ZD bezoek een andere buurt
twee kolommen
Thumb 735665 Weidewaard

GIGA-Kangoeroedag Unitas/Perspectief
In het kader van ledengroei organiseerde Unitas/Perspectief 15 april de GIGA-Kangoeroedag. Op deze dag komen de kleuters van uitgenodigde basisscholen in Harderwijk in aanraking met korfbal!
Unitas heeft al de toezegging dat 500 (!!!) kleuters komen meedoen aan deze speciale sportdag voor kleuters, het kunnen er nog meer worden.
Na deze dag organiseert Unitas/Perspectief voor alle kinderen uit Harderwijk 'follow-up trainingen'.
Deze trainingen vinden plaats op 19 en 26 april en 10 mei van 9.30 tot 10.30 op de accommodatie van Unitas, Slingerbos 1.
Unitas/Perspectief is trots om te kunnen vermelden dat Boerderijpret in Ermelo bereid is gevonden om dit evenement te willen sponsoren.

Thumb 735665 Weidewaard

Opendag Gemeentewerf Snel Herstel Harderwijk
De gemeentewerf Snel Herstel is verhuisd naar een nieuwe locatie. De Graaf Ottolaan 11 op het bedrijventerrein Sypel is nu de nieuwe uitvalsbasis voor onze
buitendienstmedewerkers.
Nu de verhuizing en de verbouwingen gereed zijn, wilde zij de inwoners van Harderwijk en Hierden graag de nieuwe locatie laten zien. Zie hier een impressie van de middag .
Groet Frits Sparnaaij

Thumb 735665 Weidewaard

Vanencompetitie Sportschool J. v. d. Hoofdakker
Karate Vanencompetitie succesvol voor alle karateka's en scheidsrechters.
Alle aspecten van de karatesport waren weer vertegenwoordigd, Kata en Kumite individueel, Kata-team en Demonstratie wedstrijden. Voor de vele deelnemende karateka's waren er weer 'Vaantjes' te verdelen, die met de nodige trots in ontvangst werden genomen. Complimenten voor alle karateka's en dank aan alle vrijwilligers die deze competitie mogelijk hebben gemaakt. Felicitaties ook voor de scheidsrechters, Anne, Silas, Edwin, Bart, Dave, Johan, Matthew, Lars en Swen, die een positief resultaat behaalden voor hun praktijk examen scheidsrechter D-Kata en D-Kumite.

Avatar default thumb Weidewaard

De Wijkvereniging Stadsweiden organiseert op zaterdagmiddag 12 april een gezellige Paasklaverjasdrive middag in Wijkcentrum De Roef in Harderwijk. Het deelnemen is mogelijk voor zowel leden als niet leden van de Wijkvereniging. Dit onder de noemer van “gezelligheid is troef”.
Degenen die willen meedoen, kunnen zich vooraf al opgeven bij Truus Veenstra; telefoon 422048 of via de mail naar truus.veenstra@gmail.com .
De aanvang van de klaverjasmiddag is 14.00 uur. Opgeven kan ook nog op de zaterdagmiddag vooraf aan het klaverjassen tot uiterlijk 13.45 uur.
De kosten voor deelname bedragen € 3,00 per deelnemer.
De Wijkvereniging Stadsweiden zorgt er natuurlijk voor, dat er weer een aantal mooie prijzen zijn te winnen. Het bestuur van de Wijkvereniging hoopt en rekent er op, dat vele klaverjas liefhebbers de weg naar De Roef weer weten te vinden en zijn daar van harte welkom.
Een week later op 19 april is het feest voor de kinderen, want dan organiseert de Wijkvereniging Stadsweiden in samenwerking met de Dierenwijde het Paaseieren zoeken voor de jeugd van Stadsweiden. Deze activiteit wordt gehouden bij de Dierenweide in de wijk en is toegankelijk voor de kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 9 jaar.
De aanvang is om 14.00 uur. We beginnen de middag dan met het knippen en beplakken van eieren, die vervolgens door volwassenen verstopt zullen worden. Daarna is het voor de kinderen de taak om te gaan zoeken en de eieren te vinden. De Wijkvereniging zal er voor zorgen, dat de kinderen niet met lege handen, maar met een tevreden gevoel naar huis toe gaan.
De kosten voor deelname hebben we heel laag gehouden en bedraagt slechts
€ 0,50 per deelnemer; te voldoen bij de aanmelding bij de Dierenweide.
Voor eventuele vragen kan men zich melden tot Truus Veenstra; telefoon 422048 of via de E-mail truus.veenstra@gmail.com

Thumb 735665 Weidewaard

Opening Krajicek Playground Harderwijk
Zondag 13 april was het dan zover het eerste voetbal toernooi met 6 jongeren die het community program hebben doorlopen. Het community program van de Cruyff foundation. Het was een succes gefeliciteerd boys ga zo door, jullie zijn een voorbeeld voor andere jongeren.

Thumb 735665 Weidewaard

Muziekvereniging Kunst na Arbeid Hierden
Kijk-en-doe uurtje bij Muziekvereniging Kunst Na Arbeid in Hierden
Voor kinderen en ouders die meer willen weten over Kunst Na Arbeid en het jeugdorkest was er op maandagavond 7 april van 18:15-19:15 een kijk-en-doe uurtje in het Dorpshuis te Hierden. Tijdens deze avond waren er leden aanwezig waaraan de ouders, onder het genot van een kopje koffie of thee, vragen konden stellen. De kinderen konden zich uitleven op één of meer van de aanwezige instrumenten. Het jeugdorkest was ook aanwezig. Zij laten zien hoe een wekelijkse repetitie eruit ziet. Het kijk-en-doe uurtje was meer dan geslaagd!
Veel kinderen hebben interesse om bij ons muziek te komen maken! En heb jij ook een inschrijfformulier ingevuld? Stuur die dan op naar het secretariaat! Het adres staat op de website. www.kunst-na-arbeid.nl

Thumb 735665 Weidewaard

Kempo Kuntao Examens
Kempo Kuntao Long Fu Moon Nederland in een sportschool van R.R. Kraft van Ermel uit Harderwijk. Vrijdag avond waren er examens voor een nieuwe band of slip. We waren er weer bij voor HK13TV,kijk en geniet van de beelden.

Thumb 735665 Weidewaard

Scholenproject Crescendo groot succes!!

Na een intensieve voorbereiding was dan vanmorgen het scholenproject i.s.m. de Regimentsanfare Garde Grenadiers en Jagers.
Een kapel van de Landmacht die met hun programma 2x volle bak met kinderen zeer enthousiast wisten te krijgen. Ik als filmer en de muziekvereniging hebben er dan ook van genoten, net als de Alfons Ariens school, die de primeur had in Harderwijk.
Dit project is de start voor Crescendo om de jeugd (en ouderen) binnen Harderwijk op een geweldige manier met muziek kennis te laten maken.
Er gaat een kennismakingscursus komen voor wie dit wil, geef je daar voor op via de mail socialcrescendo@gmail.com. Dit belooft een paar weken kennis maken met je instrument en muziek. Zeer binnenkort volgt hier meer info over op website en facebook. Houd het in de gaten en wees erbij!
Meer info kijk op: http://www.muziekverenigingcrescendo.nl

Geef je mening