Categorieën
Postcode 3843XB bezoek een andere buurt
twee kolommen
Thumb 735665 Weidewaard

BEKENDE NAMEN NAAR HARDERWIJK VOOR BENEFIETGALA

Enkele jaren na het succesvolle Pink Ribbon gala organiseert
Danssportstudio PORCELETTI , ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan,
opnieuw een Benefietgala in het Theater van Harderwijk.
Op 10 mei as. zal er een groot spektakel plaats vinden waarbij alle opbrengsten ten goede komen van de Kinderafdeling van het Sint Jansdal te Harderwijk.
Diverse grote namen zullen acte de presence geven.
Onder meer de volgende namen zijn bevestigd.
Nurlaila Kari, – zangeres bekend van grote musical projecten maar ook speelde zij hoofdrollen in musicals als, Miss Saigon , Rent , The Wizz , Fame , Les Misarables , Rocky over the Rainbow , en Sister Act.
Dutch Diva 's: Op 10 mei wordt eveneens het Eurovisie Songfestival gehouden.
Op het Gala zullen daarom the Dutch Diva's optreden bestaande uit
Maggie Macneal ( Sjoukje Smit) en Marga Bult.
Sjoukje Smit werd met het duo Mouth and Macneal 3e in 1974 met * ik zie en ster * vlak achter ABBA. In 1980 werd ze 5e met * Amsterdam *
Marga Bult was jarenlang de leadzangeres van de meidengroep BABE en deed in 1987 mee aan het songfestval met * Recht op in de wind * waarmee ze 5e werd.
Verder treden o.a. op. Alex & Jaccqueline Glijn wereldkampioenen rolstoeldansen en eveneens bekend van hun final bij * Holland got Talent*
Marcus van Teijlingen Prof danser bekend van dancing with the Stars en van zijn rol in de musical Dirty Dancing.
Er zullen deze avond nog meer shows van profs en top amateurs te zien zijn. Allemaal kampioenen op hun gebied.
En last but not least vijf zeer prominente Harderwijkers zullen in een kleine dancing with the stars competitie hun beste beentje voorzetten. Wie wordt de opvolger of opvolgster van Nanja Smink die 5 jaar geleden de competitie won tijdens het Pink Ribbon Gala.
Eveneens zal eer een kunstveiling gehouden worden waarvan ook de opbrengsten naar het goede doel gaan. Twee Top schilderijen o.a. Van Dorethe Berris ( in de stijl van blond) en Truus Riemens ( in colours of the heart) en een Prachtig Bronzen beeld van Relinde Kattenberg.
De hele avond wordt gepresenteerd door Jan Postulart & Jorna Spapen
De regie is in handen van Simone Le Roy van Le Roy Theaterprodukties, ( o.a. Lady's night , diverse grote musicals ) Dus in zeer bekwame handen.
Een Swingende After party maakt dat het een TOP avond wordt.
Kaarten kunt U bestellen via: porceletti&hetnet.nl of via 0651200508.

Thumb 735665 Weidewaard

Opening Krajicek Playground Harderwijk
Zondag 13 april was het dan zover het eerste voetbal toernooi met 6 jongeren die het community program hebben doorlopen. Het community program van de Cruyff foundation. Het was een succes gefeliciteerd boys ga zo door, jullie zijn een voorbeeld voor andere jongeren.

Thumb 735665 Weidewaard

Muziekvereniging Kunst na Arbeid Hierden
Kijk-en-doe uurtje bij Muziekvereniging Kunst Na Arbeid in Hierden
Voor kinderen en ouders die meer willen weten over Kunst Na Arbeid en het jeugdorkest was er op maandagavond 7 april van 18:15-19:15 een kijk-en-doe uurtje in het Dorpshuis te Hierden. Tijdens deze avond waren er leden aanwezig waaraan de ouders, onder het genot van een kopje koffie of thee, vragen konden stellen. De kinderen konden zich uitleven op één of meer van de aanwezige instrumenten. Het jeugdorkest was ook aanwezig. Zij laten zien hoe een wekelijkse repetitie eruit ziet. Het kijk-en-doe uurtje was meer dan geslaagd!
Veel kinderen hebben interesse om bij ons muziek te komen maken! En heb jij ook een inschrijfformulier ingevuld? Stuur die dan op naar het secretariaat! Het adres staat op de website. www.kunst-na-arbeid.nl

Thumb 992463 Buurt Ermelo ten dele bij de kern

Recordaantal teken in Nederland
zondag 6 apr 2014, 08:33 (Update: 06-04-14, 09:22)

Wikipedia
Er zijn vorig jaar meer teken dan ooit aangetroffen in Nederland, melden het RIVM en Wageningen UR. De beestjes kunnen de ziekte van Lyme veroorzaken.

Het RIVM en Wageningen UR verzamelen al sinds 2006 via de Tekenradar informatie over teken in Nederland. In 2013 werden er door mensen 9000 tekenbeten gemeld en werden er 1500 teken naar het RIVM opgestuurd. Van de mensen die waren gebeten door een teek en deze hadden opgestuurd, bleek 2 procent te zijn getroffen door de ziekte van Lyme.

Cijfers
In 2013 werd een recordaantal van 16.500 teken gevangen. Dat is 64 procent meer dan het gemiddelde over de voorgaande zes jaren. Het aantal larven lag met 12.000 66 procent hoger dan voorgaande jaren en het aantal nimfen met ruim 4.000 66 procent hoger. Het aantal volwassen teken lag met bijna 400 teken vrijwel op het gemiddelde.

Het RIVM raadt mensen aan om met name na wandelingen in de natuur goed op te letten of ze niet door teken worden gebeten. Wie wordt gebeten en de teek niet verwijdert, riskeert de ziekte van Lyme. Deze infectieziekte veroorzaakt in het gunstigste geval huidklachten, maar kan ook leiden tot ernstige zenuwaandoeningen, spier- en gewrichtsaandoeningen en hartklachten.

info: www.tekenbeetziekten.nl

Thumb 735665 Weidewaard

GIGA-Kangoeroedag Unitas/Perspectief
In het kader van ledengroei organiseerde Unitas/Perspectief 15 april de GIGA-Kangoeroedag. Op deze dag komen de kleuters van uitgenodigde basisscholen in Harderwijk in aanraking met korfbal!
Unitas heeft al de toezegging dat 500 (!!!) kleuters komen meedoen aan deze speciale sportdag voor kleuters, het kunnen er nog meer worden.
Na deze dag organiseert Unitas/Perspectief voor alle kinderen uit Harderwijk 'follow-up trainingen'.
Deze trainingen vinden plaats op 19 en 26 april en 10 mei van 9.30 tot 10.30 op de accommodatie van Unitas, Slingerbos 1.
Unitas/Perspectief is trots om te kunnen vermelden dat Boerderijpret in Ermelo bereid is gevonden om dit evenement te willen sponsoren.

Thumb 735665 Weidewaard

Opendag Gemeentewerf Snel Herstel Harderwijk
De gemeentewerf Snel Herstel is verhuisd naar een nieuwe locatie. De Graaf Ottolaan 11 op het bedrijventerrein Sypel is nu de nieuwe uitvalsbasis voor onze
buitendienstmedewerkers.
Nu de verhuizing en de verbouwingen gereed zijn, wilde zij de inwoners van Harderwijk en Hierden graag de nieuwe locatie laten zien. Zie hier een impressie van de middag .
Groet Frits Sparnaaij

Thumb 735665 Weidewaard

Vanencompetitie Sportschool J. v. d. Hoofdakker
Karate Vanencompetitie succesvol voor alle karateka's en scheidsrechters.
Alle aspecten van de karatesport waren weer vertegenwoordigd, Kata en Kumite individueel, Kata-team en Demonstratie wedstrijden. Voor de vele deelnemende karateka's waren er weer 'Vaantjes' te verdelen, die met de nodige trots in ontvangst werden genomen. Complimenten voor alle karateka's en dank aan alle vrijwilligers die deze competitie mogelijk hebben gemaakt. Felicitaties ook voor de scheidsrechters, Anne, Silas, Edwin, Bart, Dave, Johan, Matthew, Lars en Swen, die een positief resultaat behaalden voor hun praktijk examen scheidsrechter D-Kata en D-Kumite.

Thumb 735665 Weidewaard

Kempo Kuntao Examens
Kempo Kuntao Long Fu Moon Nederland in een sportschool van R.R. Kraft van Ermel uit Harderwijk. Vrijdag avond waren er examens voor een nieuwe band of slip. We waren er weer bij voor HK13TV,kijk en geniet van de beelden.

Geef je mening