Categorieën
Postcode 3844PD bezoek een andere buurt
twee kolommen
Thumb 735665 Weidewaard

Benefietgala Danssportstudio Porceletti
Danssportstudio Porceletti organiseert benefietgala voor zieke kinderen uit Ziekenhuis St Jansdal. op 10 mei 2014. Aanvang 20.30 uur. Stadstheater Harderwijk
Kaarten bestellen via porceletti@hetnet.nl of via 0651200508
Meer info op http://www.porceletti.nl
Reserveer zo snel mogelijk kaarten want vol=vol !

Thumb 735665 Weidewaard

Opening Krajicek Playground Harderwijk
Zondag 13 april was het dan zover het eerste voetbal toernooi met 6 jongeren die het community program hebben doorlopen. Het community program van de Cruyff foundation. Het was een succes gefeliciteerd boys ga zo door, jullie zijn een voorbeeld voor andere jongeren.

Thumb 735665 Weidewaard

Muziekvereniging Kunst na Arbeid Hierden
Kijk-en-doe uurtje bij Muziekvereniging Kunst Na Arbeid in Hierden
Voor kinderen en ouders die meer willen weten over Kunst Na Arbeid en het jeugdorkest was er op maandagavond 7 april van 18:15-19:15 een kijk-en-doe uurtje in het Dorpshuis te Hierden. Tijdens deze avond waren er leden aanwezig waaraan de ouders, onder het genot van een kopje koffie of thee, vragen konden stellen. De kinderen konden zich uitleven op één of meer van de aanwezige instrumenten. Het jeugdorkest was ook aanwezig. Zij laten zien hoe een wekelijkse repetitie eruit ziet. Het kijk-en-doe uurtje was meer dan geslaagd!
Veel kinderen hebben interesse om bij ons muziek te komen maken! En heb jij ook een inschrijfformulier ingevuld? Stuur die dan op naar het secretariaat! Het adres staat op de website. www.kunst-na-arbeid.nl

Thumb 992463 Buurt Ermelo ten dele bij de kern

Recordaantal teken in Nederland
zondag 6 apr 2014, 08:33 (Update: 06-04-14, 09:22)

Wikipedia
Er zijn vorig jaar meer teken dan ooit aangetroffen in Nederland, melden het RIVM en Wageningen UR. De beestjes kunnen de ziekte van Lyme veroorzaken.

Het RIVM en Wageningen UR verzamelen al sinds 2006 via de Tekenradar informatie over teken in Nederland. In 2013 werden er door mensen 9000 tekenbeten gemeld en werden er 1500 teken naar het RIVM opgestuurd. Van de mensen die waren gebeten door een teek en deze hadden opgestuurd, bleek 2 procent te zijn getroffen door de ziekte van Lyme.

Cijfers
In 2013 werd een recordaantal van 16.500 teken gevangen. Dat is 64 procent meer dan het gemiddelde over de voorgaande zes jaren. Het aantal larven lag met 12.000 66 procent hoger dan voorgaande jaren en het aantal nimfen met ruim 4.000 66 procent hoger. Het aantal volwassen teken lag met bijna 400 teken vrijwel op het gemiddelde.

Het RIVM raadt mensen aan om met name na wandelingen in de natuur goed op te letten of ze niet door teken worden gebeten. Wie wordt gebeten en de teek niet verwijdert, riskeert de ziekte van Lyme. Deze infectieziekte veroorzaakt in het gunstigste geval huidklachten, maar kan ook leiden tot ernstige zenuwaandoeningen, spier- en gewrichtsaandoeningen en hartklachten.

info: www.tekenbeetziekten.nl

Thumb 735665 Weidewaard

GIGA-Kangoeroedag Unitas/Perspectief
In het kader van ledengroei organiseerde Unitas/Perspectief 15 april de GIGA-Kangoeroedag. Op deze dag komen de kleuters van uitgenodigde basisscholen in Harderwijk in aanraking met korfbal!
Unitas heeft al de toezegging dat 500 (!!!) kleuters komen meedoen aan deze speciale sportdag voor kleuters, het kunnen er nog meer worden.
Na deze dag organiseert Unitas/Perspectief voor alle kinderen uit Harderwijk 'follow-up trainingen'.
Deze trainingen vinden plaats op 19 en 26 april en 10 mei van 9.30 tot 10.30 op de accommodatie van Unitas, Slingerbos 1.
Unitas/Perspectief is trots om te kunnen vermelden dat Boerderijpret in Ermelo bereid is gevonden om dit evenement te willen sponsoren.

Thumb 735665 Weidewaard

Opendag Gemeentewerf Snel Herstel Harderwijk
De gemeentewerf Snel Herstel is verhuisd naar een nieuwe locatie. De Graaf Ottolaan 11 op het bedrijventerrein Sypel is nu de nieuwe uitvalsbasis voor onze
buitendienstmedewerkers.
Nu de verhuizing en de verbouwingen gereed zijn, wilde zij de inwoners van Harderwijk en Hierden graag de nieuwe locatie laten zien. Zie hier een impressie van de middag .
Groet Frits Sparnaaij

Thumb 735665 Weidewaard

Vanencompetitie Sportschool J. v. d. Hoofdakker
Karate Vanencompetitie succesvol voor alle karateka's en scheidsrechters.
Alle aspecten van de karatesport waren weer vertegenwoordigd, Kata en Kumite individueel, Kata-team en Demonstratie wedstrijden. Voor de vele deelnemende karateka's waren er weer 'Vaantjes' te verdelen, die met de nodige trots in ontvangst werden genomen. Complimenten voor alle karateka's en dank aan alle vrijwilligers die deze competitie mogelijk hebben gemaakt. Felicitaties ook voor de scheidsrechters, Anne, Silas, Edwin, Bart, Dave, Johan, Matthew, Lars en Swen, die een positief resultaat behaalden voor hun praktijk examen scheidsrechter D-Kata en D-Kumite.

Thumb 735665 Weidewaard

Kempo Kuntao Examens
Kempo Kuntao Long Fu Moon Nederland in een sportschool van R.R. Kraft van Ermel uit Harderwijk. Vrijdag avond waren er examens voor een nieuwe band of slip. We waren er weer bij voor HK13TV,kijk en geniet van de beelden.

Geef je mening