Categorieën
Postcode 7545 bezoek een andere buurt
  • Bericht
  • Video
  • Deel de laatste nieuwtjes en foto's met je buren
twee kolommen
Thumb ray Velve-Lindenhof
Small reen

Yes!!
De wintermaanden zijn echt voorbij en we hebben al enkele keren buiten op een terras kunnen genieten van een kopje koffie met iets lekkers erbij.
Het is eindelijk weer lente, voor mij de mooiste tijd van het jaar, want jong leven komt tevoorschijn en er is buiten weer veel moois te fotograferen. Het fotoseizoen is weer aangebroken!!
Bloemen in fraaie diepe kleuren, een zich ontrollend varen takje met dauwdruppeltjes eraan, jonge vogeltjes die gevoerd worden, eendjes die razendsnel achter hun moeder aanlopen, dikke hommels die onhandig landen op honingrijke bloemen. Buiten op straat kijkt iedereen vrolijk. Allemaal fotogenieke onderwerpen. Wat denk je van een ondergaande donkerrode zon die met de laatste lichtstralen de fraaie bewolking accentueert, een prachtig modern gebouw met een mooi lijnenspel of een oude kerk met glas-in-loodramen?
Jij bent best wel een enthousiaste fotograaf, maar je vraagt je wel eens af hoe iemand het voor elkaar krijgt om het onderwerp scherp te krijgen en de achtergrond zo mooi wazig. Je wilt je zoontje fotograferen die speciaal voor de foto keihard voorbij fietst. Op de foto die je daarvan gemaakt heb, lijkt het wel of hij stil staat…jammer, want hij ging echt wel hard!!
Je maakte binnen een foto van je lieve vriendin die met een prachtige roos voor het raam stond. Helaas is haar gezicht veel te donker geworden, hoe kan dat toch? Een oud stadhuis met hele mooie beelden, die allemaal wazig en grauw zijn op de foto’s die je er van maakte.
Wat doe ik niet goed vraag je je af.
Denk je dat die mooie foto’s alleen door professionals met dure spiegelreflex camera’s gemaakt kunnen worden?
Nou, ik kan je vertellen dat jij dat ook kunt!!
Het enige wat je nodig hebt is een camera die je ook met de hand kunt instellen, dat is alles.
Echt waar!
De basis kennis ga je bij mij op de fotocursus leren. Ik vertel je over de opbouw van de camera, hoe die werkt, wat het diafragma is, sluitertijd en ISO. Ook leer ik je het verband hier tussen te zien. Compositie, histogram, witbalans en RAW komen ook voorbij. Dit alles met fraaie interactieve presentaties en vele voorbeelden. We gaan bijna elke les wel even wat oefenen waarbij je gewoon zelf -dat wat je net geleerd hebt- gebruikt. Je zult net als andere cursisten direct versteld staan dat JIJ die foto gemaakt hebt waarop je kunt zien dat een fietser echt aan het fietsen is. Dat is pas een ‘wauw’ ervaring! Je wilt die stoere vent van je scherp hebben maar de achtergrond niet. Geen probleem voor jou na de cursus, want je zet het diafragma open, belicht wat korter, kadert en voilà: een foto die zo in een magazine kan!
Je hebt een prachtige zwarte hond met een mooie glanzende vacht. Om daar een goede portretfoto van te maken weet je -na de cursus- dat je wat moet onderbelichten en scherp stellen op de ogen. Die foto kun je op 50x60cm in de woonkamer aan de muur hangen.
Een snel stromend riviertje laat je –als ik je heb verteld over belichtingstijden- veranderen in een sprookjesachtig landschap zoals je dat ook wel eens op ansichtkaarten ziet.
Ben je thuis met de oefeningen bezig, dan kun je teruglezen wat er allemaal verteld en besproken is die les. Alles staat namelijk ook in het verzorgde naslagwerk welke je meekrijgt. Niet op losse papiertjes, maar netjes ingebonden in drukwerk kwaliteit. Natuurlijk hoort daar een aantekeningenschrift en een pen bij.
De cursus bestaat totaal uit zes lessen. Vier lessen van ongeveer 2 uur en twee praktijklessen van elk ongeveer 4 uur. Er is aandacht voor iedereen en op vragen komt altijd antwoord. Gedurende de lessen zal ook het afwerken van de foto’s behandeld worden. Het meest gebruikte programma Adobe Lightroom-5 is daarbij het uitgangspunt.
Mijn enthousiasme en grondige aanpak is de sleutel voor een prettige, vooral zeer leerzame cursus.

Ben je bekend met de basisbegrippen en wil je de wereld van het kleine gaan fotograferen, dan kun je ook bij mij terecht voor de workshop macro fotografie. Deze workshop duurt bijna een hele dag en je leert o.a. wat mogelijk is, wat je echt nodig hebt aan apparatuur en wat je mogelijk zou kunnen aanschaffen.
Ook weer een zeer complete fraaie cursus waar je mee verder kunt.

Thumb 59bbede29de3ebec4e3c7a2d8a925471 3 5 0 640 427 600 720 0002399796  2013 06 22 08 14 42 utc Boswinkel
Small 3

Hierbij wil ik mijn beste, lieve en aardige buren, vrienden en kennissen bedanken voor hetgeen ze voor mij gedaan hebben de afgelopen week tijdens een opgelopen longontsteking. Zo zijn er nog maar enkelen. Mijn overgrote dank.

Thumb img 1188 Veldkamp-Getfert-West
Small foto%2badvertentie2014%2bbus

Hallo buurtgenoten ,iets te klussen een lampje gordijnrailtje schilderij kastje stopcontactje of iets groots wat u zelf niet kunt
voor een buren prijs kunt u bij mij terecht bel naar mij tel 0630734746

Avatar default thumb Centrum
Small dscn8783

Vermist: charlie. Zwart katertje met klein wit befje en witte voetjes, verdwenen sinds 27 maart vanaf de Perikweg. Charlie is 7 maanden oud, speels en actief en aanhankelijk. Wie helpt ons zoeken?

Thumb 1061116 Ruwenbos
Small twee

Eenkhoorns.

Thumb 1061116 Ruwenbos

Nog een video van een eenkhoorn.

Avatar default thumb Boswinkel
Small 10259787 779611128718716 459757120987409094 n

Beste kijker.

ik heb hier een Dell Laptop te koop
met windows7 erop Nieuw geinstaleerd
met muis. adapter gaat nog ongeveer een uur mee de laptop zonder stroom!
Verder hij werkt prima niks mis mee paar kleine krasjes.
BIEDEN VANAF €140,00

Procossor 2.00Ghz Werkgeheugen 3,00GB 250GB hardeschijf is wel legale Versie Windows7

Avatar default thumb Wesselerbrink Noord-Oost

5 t/m 10 mei collecte Longfonds


COLLECTANTEN  gevraagd voor het LONGFONDS
Als collectant kunt u zelf bepalen hoeveel tijd u wilt investeren. De meeste collectanten lopen in hun eigen straat of buurt. Het kost u zo’n 1,5 tot 2 uur van uw tijd. De collecteweek is elk jaar in mei, en valt in 2014 in de week van 5 tot en met 10 mei. Wilt u zich opgeven of aanmelden?
Bel met G. Scholten 053 4326073
Wij zijn nog dringend op zoek naar collectanten in de wijk  rondom Winkelcentrum Zuid, hebt u/ jij nog een paar uurtjes vrij, aarzel dan niet en neem contact met ons op!!!

namens het Longfonds coördinator
Gr. Gea Scholten

Geef je mening